ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо дiяльностi наукових паркiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. В абзацi другому статтi 5 Закону України "Про оренду державного та комунального майна" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1995 р., N 15, ст. 99; 1998 р., N 18, ст. 88; 1999 р., N 29, ст. 239; 2002 р., N 2, ст. 5, N 30, ст. 205; 2004 р., N 50, ст. 539, N 51, ст. 547; 2009 р., N 51, ст. 757) слова "партнерам наукових паркiв" замiнити словами "науковим паркам та їхнiм партнерам".

     2. У Законi України "Про науковi парки" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2009 р., N 51, ст. 757):

     1) у статтi 1:

     абзац другий пiсля слiв "умов участi" доповнити словами "суб'єктiв господарювання";

     абзац сьомий пiсля слiв "необхiднi для виконання" доповнити словами "науковим парком та його партнерами", а пiсля слова "проекту" - словами "наукового парку";

     2) у частинi другiй статтi 13 слова "партнерiв наукового парку" замiнити словами "наукового парку та його партнерiв";

     3) у статтi 15:

     частину другу пiсля слiв "державнiй реєстрацiї" доповнити словами "в порядку, визначеному";

     пiсля частини другої доповнити новою частиною такого змiсту:

     "3. Проекти наукового парку, що виконуються за рахунок коштiв наукового парку та його партнерiв i не передбачають державної пiдтримки, не потребують державної реєстрацiї".

     У зв'язку з цим частини третю i четверту вважати вiдповiдно частинами четвертою i п'ятою;

     4) частину третю статтi 16 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Виконавчий орган управлiння наукового парку подає узагальнений звiт про результати роботи наукового парку вiдповiдному вищому навчальному закладу або науковiй установi та спецiально уповноваженому центральному органу виконавчої влади у сферi науково-технiчної та iнновацiйної дiяльностi щорiчно, до 1 лютого кожного наступного року, або на їх вимогу";

     5) частину другу статтi 17 виключити;

     6) частину першу статтi 19 викласти в такiй редакцiї:

     "1. У разi реалiзацiї проекту наукового парку, зареєстрованого згiдно з частиною другою статтi 15 цього Закону, наукове, лабораторне i дослiдницьке обладнання, а також комплектуючi та матерiали, передбаченi проектом наукового парку, що ввозяться науковим парком та партнерами наукового парку для його виконання, звiльняються вiд сплати ввiзного мита у порядку, встановленому законом";

     7) частину першу статтi 20 викласти в такiй редакцiї:

     "1. За проектами наукового парку, зареєстрованими згiдно iз статтею 15 цього Закону, реалiзацiя яких передбачає використання примiщень та обладнання вищого навчального закладу та/або наукової установи, за поданням виконавчого органу управлiння наукового парку мiж вищим навчальним закладом та/або науковою установою i науковим парком та/або партнером наукового парку укладається договiр оренди на строк, передбачений умовами реалiзацiї проекту наукового парку.

     Засновники та партнери наукових паркiв, у господарському вiданнi чи управлiннi яких знаходиться державне майно, можуть надавати його в оренду для виконання проектiв наукових паркiв.

     Кошти, що отриманi вiд оренди такого державного майна, спрямовуються орендодавцю на реалiзацiю проектiв наукового парку.

     У разi виникнення необхiдностi у використаннi примiщень вищого навчального закладу та/або наукової установи для розмiщення наукового парку мiж науковим парком i вищим навчальним закладом та/або науковою установою укладається договiр оренди".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у двомiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом встановити пiльговi ставки плати за оренду для наукових паркiв, їх засновникiв та партнерiв, у господарському вiданнi чи управлiннi яких знаходиться державне майно, що надається в оренду з метою державної пiдтримки реалiзацiї проектiв наукового парку.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
16 червня 2011 року
N 3524-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.