ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 5 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Частину дванадцяту статтi 5 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2002 р., N 6, ст. 40; 2005 р., NN 17 - 19, ст. 267; 2007 р., N 9, ст. 73; 2011 р., N 29, ст. 272) доповнити абзацами такого змiсту:

     "Лист про погодження на вивезення за межi митної територiї України як давальницької сировини дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння, їх вiдходiв та брухту (далi - лист про погодження) видається суб'єкту господарювання Мiнiстерством фiнансiв України безоплатно.

     Строк видачi або надання письмового повiдомлення про вiдмову у видачi листа про погодження суб'єкту господарювання становить 10 робочих днiв з дня реєстрацiї в Мiнiстерствi фiнансiв України документiв, необхiдних для його одержання.

     Пiдставами для вiдмови у видачi листа про погодження є:

     подання суб'єктом господарювання iнформацiї та документiв, необхiдних для одержання погодження, не в повному обсязi та з порушенням норм законодавства України;

     виявлення в документах, поданих суб'єктом господарювання, недостовiрних вiдомостей;

     неподання Мiнiстерству фiнансiв України суб'єктом господарювання iнформацiї про обсяги дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння, що фактично вивезенi за межi митної територiї України як давальницька сировина та ввезенi в Україну у виглядi продукцiї, виготовленої з давальницької сировини, за попереднiми погодженнями, крiм випадкiв, коли суб'єкт господарювання звертається за погодженням уперше;

     неподання Мiнiстерству фiнансiв України суб'єктом господарювання передбачених законодавством звiтiв про операцiї з дорогоцiнними металами i дорогоцiнним камiнням;

     рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України про тимчасове обмеження або заборону вивезення окремих видiв давальницької сировини за межi митної територiї України.

     Вiдмова у видачi листа про погодження з пiдстав, не передбачених цим Законом, забороняється.

     Строк дiї листа про погодження становить не бiльш як 60 календарних днiв з дати присвоєння йому вихiдного реєстрацiйного номера у Мiнiстерствi фiнансiв України".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
9 грудня 2011 року
N 4100-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.