КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 26 грудня 2011 р. N 1398


Про затвердження Порядку функцiонування системи оперативного взаємного сповiщення про продукцiю, що становить серйозний ризик, та подання повiдомлень для внесення до неї

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 червня 2013 року N 442

     Вiдповiдно до частини сьомої статтi 13 Закону України "Про загальну безпечнiсть нехарчової продукцiї" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок функцiонування системи оперативного взаємного сповiщення про продукцiю, що становить серйозний ризик, та подання повiдомлень для внесення до неї, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 грудня 2011 р. N 1398

ПОРЯДОК
функцiонування системи оперативного взаємного сповiщення про продукцiю, що становить серйозний ризик, та подання повiдомлень для внесення до неї

     1. Цей Порядок визначає механiзм функцiонування системи оперативного взаємного сповiщення мiж органами виконавчої влади про продукцiю, що становить серйозний ризик (далi - система сповiщення), та подання повiдомлень для внесення до зазначеної системи з метою запобiгання потраплянню небезпечної продукцiї до споживачiв (користувачiв).

     2. Функцiонування системи сповiщення забезпечує Мiнекономрозвитку.

     3. Система сповiщення формується з повiдомлень, що подаються органами державного ринкового нагляду в разi виявлення ними продукцiї, що становить серйозний ризик (далi - повiдомлення), та може мiстити вiдомостi про зазначену продукцiю, отриманi з мiжнародних, регiональних та iноземних систем повiдомлення або в iнший спосiб вiд уповноважених органiв iноземних держав.

     4. У системi сповiщення забезпечується захист персональних даних i конфiденцiйної iнформацiї, одержаної вiд органiв ринкового нагляду у зв'язку iз здiйсненням ними визначених законодавством повноважень.

     5. Повiдомлення подається протягом трьох робочих днiв з дати надходження iнформацiї про продукцiю, що становить серйозний ризик, та мiстить:

     1) найменування органу, який подав повiдомлення;

     2) дату подання та облiковий номер повiдомлення;

     3) вiдомостi, якi дають змогу iдентифiкувати вiдповiдну продукцiю;

     4) фотографiї товару в ракурсах;

     5) опис ризику, який становить продукцiя, i результати експертизи (випробування) її зразкiв;

     6) iнформацiю про характер i тривалiсть заходiв, вжитих для запобiгання такому ризику (якщо такi заходи вживалися), у тому числi виробниками та/або розповсюджувачами за власною iнiцiативою;

     7) вiдомостi про походження та ланцюги постачання вiдповiдної продукцiї в Українi;

     8) додаткову iнформацiю, яка дає змогу iдентифiкувати зазначену продукцiю;

     9) посаду, прiзвище та iнiцiали особи, яка пiдписала повiдомлення.

     6. Доступ до вiдомостей, що мiстяться в системi сповiщення, мають органи державного ринкового нагляду, митнi органи, Мiнекономрозвитку та громадськiсть.

(пункт 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2013р. N 442)

     7. Громадськiсть має доступ, зокрема, до таких вiдомостей, що мiстяться у системi сповiщення:

     якi дають змогу iдентифiкувати вiдповiдну продукцiю, а також про осiб, якi є її виробниками, iмпортерами, розповсюджувачами;

     про безпечнiсть продукцiї, у тому числi характер ризику, пов'язаного з її споживанням (користуванням нею), та заходи, яких необхiдно вжити споживачам (користувачам) для запобiгання такому ризику;

     про заходи, вжитi для запобiгання такому ризику (якщо такi заходи вживалися), у тому числi виробниками та/або розповсюджувачами за власною iнiцiативою, їх характер i тривалiсть.

     Доступ громадськостi до iнформацiї, зазначеної в абзацах другому - четвертому цього пункту, через Iнтернет здiйснюється на безоплатнiй основi.

     8. Формування та наповнення системи сповiщення повiдомленнями здiйснюється автоматизовано.

     9. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть та повноту iнформацiї, що мiститься у повiдомленнi, несе орган, який його подав.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.