Документ скасований: Постанова КМУ № 94 від 09.02.2022

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 29 лютого 2012 р. N 156


Про внесення змiн до Порядку перемiщення товарiв у пунктах пропуску через державний кордон, що розташованi на територiї морських портiв України, пiд час контейнерних перевезень у прямому змiшаному сполученнi

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку перемiщення товарiв у пунктах пропуску через державний кордон, що розташованi на територiї морських портiв України, пiд час контейнерних перевезень у прямому змiшаному сполученнi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 квiтня 2009 р. N 320 (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 26, ст. 870), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 29 лютого 2012 р. N 156

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку перемiщення товарiв у пунктах пропуску через державний кордон, що розташованi на територiї морських портiв України, пiд час контейнерних перевезень у прямому змiшаному сполученнi

     1. У пунктi 2:

     1) абзац другий викласти у такiй редакцiї:

     "Iнформацiя доводиться до вiдома пiдроздiлiв охорони державного кордону, митних органiв та iнших контролюючих органiв. За рiшенням зазначених органiв до судна застосовується вiльна практика. Проведення попереднього аналiзу iнформацiї та документiв, необхiдних для застосування до судна вiльної практики, їх передача та обмiн мiж контролюючими органами, адмiнiстрацiєю порту, агентською органiзацiєю (морським агентом) можуть здiйснюватися за допомогою засобiв електронного зв'язку з дотриманням вимог законодавства про електронний документообiг. У такому разi паперовий документообiг не здiйснюється. Перелiк документiв на товари i транспортнi засоби, що подаються контролюючим органам в електроннiй формi, визначається вiдповiдно до Конвенцiї про полегшення мiжнародного морського судноплавства 1965 року та iнших актiв законодавства.";

     2) доповнити пункт абзацом такого змiсту:

     "Зазначена iнформацiя подається агентською органiзацiєю (морським агентом) не пiзнiше нiж за одну добу (або в момент виходу з найближчого порту, якщо морський перехiд становить менше однiєї доби) до прибуття судна в порт призначення на митнiй територiї України митному органу та iншим контролюючим органам в електроннiй формi з дотриманням вимог законодавства про електронний документообiг.".

     2. Доповнити Порядок пунктом 31 такого змiсту:

     "31. Навантаження та розвантаження судна з товарами, що перемiщуються у контейнерах, якi зберiгаються у межах одного пункту пропуску чи зони митного контролю на територiї морського торговельного порту до моменту їх вивезення iншим судном, а також вибуття судна з порту здiйснюються без подання контролюючим органам документiв, необхiдних для проведення вiдповiдних видiв контролю таких товарiв.

     У разi заборони контролюючим органом ввезення товару на митну територiю України адмiнiстрацiя порту разом з перевiзником (або його представником) забезпечує негайне навантаження такого товару на судно перевiзника, який здiйснив доставку товару до порту. Витрати, пов'язанi з таким навантаженням, вiдшкодовуються перевiзником (або його представником - морським агентом, експедитором тощо).".

     3. Пункт 4 пiсля абзацу першого доповнити новими абзацами такого змiсту:

     "Тривалiсть митного контролю товару, що перемiщується транзитом через митну територiю України в контейнерi, у разi проведення попереднього документального контролю не повинна перевищувати чотирьох годин з моменту подання передбачених законодавством документiв.

     У разi коли не використовується єдина iнформацiйна система порту, пред'явлення документiв на товари i транспортнi засоби для оформлення контролюючими органами та їх видача пiсля оформлення здiйснюються через представника адмiнiстрацiї порту або вантажного митного комплексу. За погодженням з адмiнiстрацiєю порту окремi етапи оформлення товару та транспортного засобу можуть здiйснюватися без участi зазначеної адмiнiстрацiї.".

     У зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом четвертим.

     4. Пункт 12 викласти в такiй редакцiї:

     "12. Проведення процедур контролю щодо товарiв (огляд, зважування тощо) здiйснюється одноразово за iнiцiативою контролюючого органу на пiдставi iнформацiї, що мiститься в автоматизованiй системi аналiзу та управлiння ризиками, пiд час митного контролю та митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї.".

     5. Абзац шостий пункту 14 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.