КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 23 травня 2012 р. N 467


Про затвердження вичерпного перелiку пiдстав, за наявностi яких може проводитись огляд (переогляд) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення органами доходiв i зборiв України

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.2018 р. N 109)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 16 грудня 2015 року N 1051,
вiд 25 травня 2016 року N 341,
вiд 8 червня 2016 року N 371,
вiд 21 лютого 2018 року N 109,
вiд 20 червня 2018 року N 480

     Вiдповiдно до частини п'ятої статтi 338 Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити вичерпний перелiк пiдстав, за наявностi яких може проводитись огляд (переогляд) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення органами доходiв i зборiв України, що додається.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.2018 р. N 109)

     2. Вичерпний перелiк, затверджений цiєю постановою, не поширюється на випадки, передбаченi частинами другою - четвертою статтi 338 Митного кодексу України.

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 червня 2012 року.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 23 травня 2012 р. N 467

ВИЧЕРПНИЙ ПЕРЕЛIК
пiдстав, за наявностi яких може проводитись огляд (переогляд) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення органами доходiв i зборiв України

(У назвi та текстi перелiку слова "митний орган" в усiх вiдмiнках i формах числа замiнено словами "орган доходiв i зборiв" у вiдповiдному вiдмiнку i числi згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 лютого 2018 року N 109)

     1. Вiдсутнiсть або непiдтвердження вiдомостей про здiйснення в повному обсязi митних формальностей щодо товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення.

     2. Перемiщення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення через митний кордон України та/або межi зони митного контролю поза робочим часом, установленим для органу доходiв i зборiв.

     3. Перемiщення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення в межах контрольованого прикордонного району, прикордонної смуги поза мiсцем розташування органу доходiв i зборiв або поза зонами митного контролю.

     4. Перемiщення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення маршрутом або у спосiб, що є нехарактерним для перемiщення такого виду товару, транспортного засобу.

     5. Перемiщення товарiв за маршрутом або у спосiб, що є типовим для перемiщення предметiв контрабанди або товарiв, якi є безпосереднiми предметами порушення митних правил.

     6. Перемiщення громадянами товарiв в обсязi, що не є обґрунтованим у разi перемiщення особистих речей.

     7. Наявнiсть ознак облаштування товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення спецiально виготовленими сховищами (тайниками) або використання iнших засобiв чи способiв, що утруднюють виявлення товарiв.

     8. Наявнiсть ознак надання одним товарам вигляду iнших.

     9. Припущення за результатами використання технiчних засобiв митного контролю про те, що перемiщуванi через митний кордон України товари забороненi або обмеженi до такого перемiщення згiдно iз законодавством.

     10. Виявлення в результатi використання технiчних засобiв митного контролю мiсць у товарах, транспортних засобах комерцiйного призначення, якi можуть використовуватися для приховування товарiв вiд митного контролю.

     11. Невiдповiднiсть даних, отриманих пiд час використання технiчних засобiв митного контролю, даним, що мiстяться у товаросупровiдних та iнших документах (вiдомостях), якi подаються для митного контролю.

     12. Подання органу доходiв i зборiв як пiдстави для перемiщення товарiв пiдроблених документiв чи документiв, одержаних незаконним шляхом, або виявлення у поданих документах недостовiрних даних.

     13. Перемiщення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення з незаконним звiльненням вiд митного контролю внаслiдок використання службового становища посадовими особами органу доходiв i зборiв.

     14. Одержання в установлених законодавством випадках вiд правоохоронних органiв письмових доручень за формою згiдно з додатком у рамках кримiнального провадження.

(абзац перший пункту 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.2018 р. N 109)

     Такi доручення обов'язково повиннi мiстити iнформацiю про пiдстави їх надсилання, номер вiдповiдного провадження (справи), строк виконання, вiдомостi про товари, осiб, якi їх перемiщують, та/або про транспортнi засоби комерцiйного призначення, з використанням яких можуть бути вчиненi порушення законодавства з питань державної митної справи.

     У разi вiдсутностi у письмовому дорученнi усiєї iнформацiї, зазначеної в цьому пунктi, таке доручення не є пiдставою для проведення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення органами доходiв i зборiв, про що невiдкладно письмово iнформується вiдповiдний правоохоронний орган.

     У разi невиявлення порушень митних правил пiд час проведення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення з пiдстави, передбаченої цим пунктом, такий огляд (переогляд) проводиться у строк, установлений частиною першою статтi 255 Митного кодексу України.

(пункт 14 у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.12.2015р. N 1051, вiд 25.05.2016р. N 341)

     У разi прийняття на пiдставi цього пункту рiшення про здiйснення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення iнформацiя, що мiстить назву правоохоронного органу, вiд якого одержане письмове доручення, дату та номер цього доручення, а також дату, час та мiсце проведення такого огляду (переогляду), доводиться до вiдома декларанта шляхом надсилання електронного повiдомлення з накладенням електронного цифрового пiдпису посадової особи органу доходiв i зборiв.

(пункт 14 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.2018р. N 109)

     У разi подання митної декларацiї на паперовому носiї така iнформацiя доводиться до вiдома декларанта або уповноваженої ним особи у письмовому виглядi.

(пункт 14 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.02.2018р. N 109)

     15. Пункт 15 втратив чиннiсть

(вичерпний перелiк доповнено пунктом 15 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.06.2016р. N 371, пункт 15 втратив чиннiсть згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.06.2018р. N 480)

 

Додаток
до вичерпного перелiку

ДОРУЧЕННЯ
на проведення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення

вiд ___ ___________ 20__ р. N _______________

Начальнику   митницi.
(найменування митницi)
Прошу забезпечити проведення iдентифiкацiйного [_] часткового [_] повного [_] огляду [_] переогляду [_] товарiв [_]
 
(найменування)
  ,
транспортного засобу комерцiйного призначення (контейнера) [_]
  ,
(марка, модель та номерний знак / номер)
що перемiщуються до  
(найменування одержувача (у разi наявностi)
 
 
(найменування вiдправника (у разi наявностi)
  .
Пiдстава проведення огляду (переогляду):
  .
(реквiзити письмового доручення слiдчого, вказiвки прокурора, ухвали слiдчого суддi)
Номер кримiнального провадження (справи)   .
Строк дiї цього доручення з ___ ____________ 20__ р. до ___ ____________ 20__ року.
Прошу провести огляд (переогляд) у присутностi:  
(прiзвища, iмена,
  .
по батьковi осiб, якi братимуть участь у проведеннi огляду (переогляду)
  .
Поiнформувати про результати огляду (переогляду) до ___ ____________ 20__ року.
Посадова особа, яка надала доручення
     
(посада) (пiдпис) (прiзвище, iм'я, по батьковi)

МП

(вичерпний перелiк доповнено додатком згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2016р. N 341)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.