ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до статтi 46 Закону України "Про автомобiльний транспорт"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Статтю 46 Закону України "Про автомобiльний транспорт" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2006 р., N 32, ст. 273; 2009 р., N 10 - 11, ст. 137) викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 46. Проведення конкурсу на перевезення пасажирiв на автобусному маршрутi загального користування

     Для участi в конкурсi на перевезення пасажирiв на автобусному маршрутi загального користування автомобiльний перевiзник подає конкурсному комiтету такi документи:

     заяву претендента встановленого зразка iз зазначенням автобусного маршруту загального користування, на якому має намiр працювати претендент;

     нотарiально завiрену копiю лiцензiї на право надання послуг з перевезення пасажирiв та копiї лiцензiйних карток на автобуси, якi будуть використовуватися на автобусному маршрутi;

     вiдомостi про додатковi умови обслуговування маршруту;

     документ, що пiдтверджує внесення плати за участь у конкурсi.

     Органи виконавчої влади та органи мiсцевого самоврядування не менш як за дев'ять днiв до дня проведення конкурсу забезпечують iнформування вiдповiдних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї Мiнiстерства внутрiшнiх справ України про перевiзникiв-претендентiв, якi подали документи на конкурс.

     Порядок iнформування затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалiзує державну полiтику у сферi транспорту, за погодженням з Мiнiстерством внутрiшнiх справ України.

     Пiд час визначення переможця конкурсу в разi рiвних пропозицiй претендентiв перевага надається перевiзникам, якi представили до конкурсного комiтету сертифiкат вiдповiдностi послуг з перевезення пасажирiв автобусами лiцензiйним умовам, а для мiжмiських та мiжнародних автобусних маршрутiв - також i свiдоцтво вiдповiдностi автобуса параметрам комфортностi.

     Фiнансування проведення конкурсу здiйснюється органами виконавчої влади та органами мiсцевого самоврядування за рахунок коштiв, внесених претендентами як плату за участь у конкурсi, а також за рахунок власних коштiв.

     Якщо конкурс не вiдбувся або переможця не було визначено, претендентам повертають плату за участь у конкурсi, а витрати на пiдготовку конкурсу вiдносять на рахунок органiв виконавчої влади та органiв мiсцевого самоврядування".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
21 червня 2012 року
N 5000-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.