ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 24.07.2012 N 15/1-15.1/1368-ЕП

 

Начальникам митниць
Начальнику Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики


Щодо заповнення граф митної декларацiї на бланку ЄАД

     З урахуванням численних запитiв митних органiв щодо заповнення граф митної декларацiї на бланку єдиного адмiнiстративного документа при оформленнi товарiв, якi були помiщенi у митний режим переробки за межами митної територiї та в межах визначеного строку повертаються на митну територiю України, повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до частини другої статтi 150 Митного кодексу України (далi - Кодекс), операцiї з переробки товарiв можуть включати:

     1) власне переробку товарiв, у тому числi: обробку, монтаж, демонтаж, використання окремих товарiв, якi сприяють чи полегшують процес виготовлення продуктiв переробки;

     2) ремонт товарiв, у тому числi модернiзацiю, вiдновлення та регулювання, калiбрування.

     До продуктiв переробки, крiм тих, що в межах визначеного строку повертаються на митну територiю України у тому самому станi, в якому вони були вивезенi за межi митної територiї України, з дотриманням умов, зазначених у статтi 78 Кодексу або у вiдремонтованому виглядi, якщо ремонт проведено в рамках гарантiйних зобов'язань, застосовується часткове звiльнення вiд оподаткування митними платежами.

     При цьому сплатi пiдлягає позитивна рiзниця мiж сумою митних платежiв, нарахованою на продукти переробки, та сумою митних платежiв, яка пiдлягала б сплатi у разi iмпорту вiдповiдних товарiв, якi були вивезенi за межi митної територiї України для переробки.

     До затвердження Порядку заповнення митних декларацiй на бланку єдиного адмiнiстративного документа, розрахунок суми митних платежiв на продукти переробки та суми митних платежiв, яка пiдлягала б сплатi у разi iмпорту товарiв, що вивозились, здiйснюється в доповненнi форми МД-6 з посиланням на графу 31 митної декларацiї.

     Для цiлей нарахування митних платежiв на продукти переробки застосовуються ставки податкiв, код згiдно УКТЗЕД, що дiють на день подання митному органу митної декларацiї в режим iмпорту. У разi, якщо для цiлей обчислення митних платежiв необхiдно зробити перерахування iноземної валюти, застосовується курс валюти України до iноземної валюти, встановлений Нацiональним банком України на день подання митної декларацiї в режим iмпорту.

     Для розрахунку митних платежiв на товари, що вивозились, використовується необхiдна для цього iнформацiя, зазначена в митнiй декларацiї, згiдно якої такi товари вивозились за межi митної територiї України. Базою оподаткування митом для товарiв, на якi законом встановлено адвалорнi ставки мита, буде митна вартiсть товарiв, що ґрунтується на ранiше визнанiй (визначенiй) митними органами митнiй вартостi вiдповiдно до статтi 64 Кодексу. Сума мита, яка пiдлягала б сплатi у разi iмпорту товарiв, що вивозились, обчислюється за ставкою ввiзного мита, встановленою на момент такого вивезення.

     У разi наявної позитивної рiзницi мiж зазначеними митними платежами суми податкiв, що пiдлягають сплатi, зазначаються в графi 47 митної декларацiї наступним чином:

Приклад

Вид Основа нарахування Ставка Сума СП
020     3 000 01
028     4 000 01

     Митна вартiсть продуктiв переробки, у тому числi тих, що повертаються пiсля ремонту (з урахуванням їх ремонту) зазначається в графi 45 митної декларацiї.

     Начальнику Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики врахувати вищевикладену iнформацiю в ПIК Iнспектор 2006.

Директор Департаменту митних платежiв С.П.Гiла
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.