ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть" щодо державного земельного банку

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 5 - 6, ст. 30; 2007 р., N 2, ст. 15, N 10, ст. 90; 2011 р., N 36, ст. 362, N 43, ст. 448; iз змiнами, внесеними Законом України вiд 23 лютого 2012 року N 4452-VI) такi змiни:

     1. Статтю 3 доповнити частиною шостою такого змiсту:

     "Вiдносини, пов'язанi з функцiонуванням державного земельного банку, цей Закон регулює в частинi, що не суперечить нормам спецiального законодавства у сферi земельних вiдносин".

     2. У статтi 7:

     частину другу пiсля другого речення доповнити новим реченням такого змiсту: "Кабiнет Мiнiстрiв України має право формувати статутний капiтал державного земельного банку за рахунок грошових внескiв та внескiв у виглядi земельних дiлянок";

     доповнити частинами двадцять шостою та двадцять сьомою такого змiсту:

     "Державний земельний банк має право здiйснювати операцiї з земельними дiлянками та майновими правами на земельнi дiлянки вiдповiдно до законодавства України у сферi земельних вiдносин та свого статуту.

     Нацiональний банк України визначає особливостi видачi державному земельному банку банкiвської лiцензiї, регулювання та нагляду за державним земельним банком з урахуванням специфiки його дiяльностi".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
18 вересня 2012 року
N 5248-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.