ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статей 9 i 25 Закону України "Про збiр та облiк єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до Закону України "Про збiр та облiк єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., N 2 - 3, ст. 11; iз змiнами, внесеними Законом України вiд 15 травня 2012 року N 4676-VI) такi змiни:

     1) у частинi восьмiй статтi 9:

     абзац перший викласти у такiй редакцiї:

     "8. Платники єдиного внеску, крiм платникiв, зазначених у пунктах 4 i 5 частини першої статтi 4 цього Закону, зобов'язанi сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний мiсяць, не пiзнiше 20 числа наступного мiсяця, крiм гiрничих пiдприємств, якi зобов'язанi сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний мiсяць, не пiзнiше 28 числа наступного мiсяця";

     абзац третiй замiнити трьома абзацами такого змiсту:

     "Платники єдиного внеску, зазначенi у пунктi 4 частини першої статтi 4 цього Закону, зобов'язанi сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рiк, до 10 лютого наступного року, крiм фiзичних осiб - пiдприємцiв, якi обрали спрощену систему оподаткування, та членiв сiмей таких осiб, якi беруть участь у провадженнi ними пiдприємницької дiяльностi, якi сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа мiсяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

     Платники єдиного внеску, зазначенi у пунктi 5 частини першої статтi 4 цього Закону, зобов'язанi сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рiк, до 1 травня наступного року.

     Перiодом, за який платники єдиного внеску подають звiтнiсть до територiального органу Пенсiйного фонду (звiтним перiодом), є календарний мiсяць, крiм платникiв, зазначених у пунктах 4 i 5 частини першої статтi 4 цього Закону, для яких звiтним перiодом є календарний рiк";

     2) у пунктi 3 частини одинадцятої статтi 25 слово "базовий" виключити.

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
18 вересня 2012 року
N 5292-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.