МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

РIШЕННЯ
Київ

вiд 10 вересня 2012 року N АД-282/2012/4423-08


Про застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь

     Вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула поданi Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi України (далi - Мiнiстерство) матерiали про результати проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь та за результатами розгляду:

     зробила позитивний висновок стосовно наявностi факту демпiнгового iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь, а також щодо обґрунтованостi методу, на пiдставi якого було визначено демпiнгову маржу;

     зробила позитивний висновок щодо наявностi факту шкоди, що заподiюється нацiональному товаровиробниковi у формi загрози заподiяння iстотної шкоди, а також щодо обґрунтованостi методу, на пiдставi якого було розраховано маржу шкоди;

     визначила, що iснує причинно-наслiдковий зв'язок мiж фактом демпiнгового iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь та загрозою заподiяння iстотної шкоди нацiональному товаровиробниковi;

     дiйшла висновку, що нацiональнi iнтереси України потребують застосування остаточних антидемпiнгових заходiв.

     Беручи до уваги зазначене та керуючись положеннями статтi 16 Закону, Комiсiя вирiшила:

     1. Застосувати остаточнi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну товару походженням з Республiки Бiлорусь, який має такий опис: листи азбестоцементнi гофрованi (шифер).

     Шифер може класифiкуватися згiдно з УКТЗЕД за кодом 6811 40 00 10. Iнформацiя щодо класифiкацiї товару згiдно з УКТЗЕД надається в порядку iнформування.

     2. Прийняти добровiльнi зобов'язання виробника/експортера ВАТ "Кричевцементошифер" вiд 10.08.2012 (213500, Республiка Бiлорусь, Могильовська обл., м. Кричiв, вул. Зелена, 4) щодо припинення демпiнгового iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь.

     3. Установити, що:

     3.1. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються з моменту набрання чинностi цим рiшенням.

     3.2. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються строком на п'ять рокiв.

     3.3. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпiнгового мита щодо iмпорту в Україну товару, зазначеного у пунктi 1 цього рiшення.

     3.4. Розмiр ставки остаточного антидемпiнгового мита на iмпорт в Україну товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення, становить 33,19 вiдсотка.

     3.5. Остаточне антидемпiнгове мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     3.6. Сплата остаточного антидемпiнгового мита здiйснюється в готiвковiй або безготiвковiй формi, або шляхом унесення суми мита на депозит, або оформлення вiдповiдного боргового зобов'язання, якщо iнше не передбачено законодавством України.

     3.7. Остаточне антидемпiнгове мито справляється митними органами України незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), у тому числi мита, митних зборiв тощо, якi, як правило, справляються пiд час iмпорту в Україну товарiв.

     3.8. Застосування остаточних антидемпiнгових заходiв не повинно створювати перешкод для здiйснення митного оформлення товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     3.9. Iмпорт на митну територiю України товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення, без сертифiката про походження та у разi неможливостi визначення його походження здiйснюється зi сплатою остаточного антидемпiнгового мита в розмiрi, зазначеному в пунктi 3.4 цього рiшення.

     3.10. Остаточнi антидемпiнговi заходи не застосовуються щодо iмпорту товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення, виробника/експортера ВАТ "Кричевцементошифер".

     4. Доручити:

     4.1. Мiнiстерству:

     припинити антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу) походженням з Республiки Бiлорусь, порушене рiшенням Комiсiї вiд 03.03.2011 N АД-252/2011/4402-45;

     забезпечити опублiкування повiдомлення про це рiшення Комiсiї в газетi "Урядовий кур'єр".

     4.2. Мiнiстерству закордонних справ України нотифiкувати Посольство Республiки Бiлорусь в Українi про прийняття цього рiшення.

     4.3. Державнiй митнiй службi України:

     видати вiдповiднi акти на виконання цього рiшення;

     протягом перiоду застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щокварталу надавати до Мiнiстерства митну статистику щодо обсягiв i вартостi iмпорту в Україну листiв азбестоцементних гофрованих (шиферу), якi можуть класифiкуватися згiдно з УКТЗЕД за кодом 6811 40 00 10;

     забезпечити справляння антидемпiнгового мита пiд час iмпорту товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     5. Мiнiстерству i Державнiй митнiй службi України вживати всiх необхiдних заходiв для запобiгання недобросовiсному виконанню iноземними виробниками/експортерами, а також iмпортерами вимог цього рiшення.

     6. Це рiшення Комiсiї набирає чинностi через один мiсяць iз дня опублiкування повiдомлення про нього в газетi "Урядовий кур'єр".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.