КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 14 листопада 2012 р. N 1101


Про затвердження Порядку державної реєстрацiї проектiв наукових паркiв, реалiзацiя яких потребує державної пiдтримки

     Вiдповiдно до частини другої статтi 15 Закону України "Про науковi парки" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок державної реєстрацiї проектiв наукових паркiв, реалiзацiя яких потребує державної пiдтримки, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 14 листопада 2012 р. N 1101

ПОРЯДОК
державної реєстрацiї проектiв наукових паркiв, реалiзацiя яких потребує державної пiдтримки

     1. Цей Порядок визначає процедуру розгляду та державної реєстрацiї проектiв наукових паркiв, реалiзацiя яких потребує державної пiдтримки, передбаченої Законом України "Про науковi парки" (далi - проекти).

     2. Для проведення державної реєстрацiї проекту виконавчий орган управлiння наукового парку (далi - заявник) подає Держiнформнауки такi документи:

     1) заява за формою, затвердженою МОНмолодьспортом за поданням Держiнформнауки;

     2) пiдписаний керiвником виконавчого органу управлiння наукового парку проект за формою, затвердженою МОНмолодьспортом за поданням Держiнформнауки. Проект прошивається, нумерується i скрiплюється печаткою наукового парку;

     3) копiї установчих документiв партнерiв наукового парку, якi беруть участь у реалiзацiї проекту;

     4) копiя договору про партнерство мiж науковим парком та партнерами наукового парку, якi беруть участь у реалiзацiї проекту;

     5) лiцензiя на право провадження виду дiяльностi, що передбачений проектом, якщо такий вид передбачає лiцензування;

     6) документи iз зазначенням номенклатури та обсягiв ввезення наукового, лабораторного i дослiдницького обладнання, а також комплектувальних виробiв та матерiалiв, що не виробляються в Українi, iз зазначенням коду згiдно з УКТЗЕД та обґрунтуванням доцiльностi їх ввезення в Україну.

     3. Держiнформнауки проводить перевiрку комплектностi поданих документiв, облiковує їх та протягом п'яти робочих днiв з моменту їх облiку передає експертнiй органiзацiї для проведення експертизи.

     У разi коли документи подано не в повному обсязi, Держiнформнауки повертає їх заявнику протягом п'яти робочих днiв з моменту їх облiку з обґрунтуванням причини вiдмови.

     Заявник для проведення експертизи має право запропонувати експертну органiзацiю, яка повинна вiдповiдати нормам Закону України "Про наукову i науково-технiчну експертизу".

     Експертна органiзацiя складає за результатами експертизи висновок, копiя якого надсилається заявниковi, а оригiнал - Держiнформнауки.

     Експертиза проекту проводиться експертною органiзацiєю вiдповiдно до Закону України "Про наукову та науково-технiчну експертизу" за рахунок коштiв заявника у строк, визначений договором про її проведення.

     Висновок експертної органiзацiї чинний протягом строку, визначеного у висновку.

     4. У разi отримання негативного висновку експертної органiзацiї Держiнформнауки у триденний строк повертає документи заявнику з обґрунтуванням причин вiдмови.

     Заявник пiсля врахування зауважень та пропозицiй має право подати повторно документи на розгляд Держiнформнауки.

     5. У разi отримання позитивного висновку експертної органiзацiї Держiнформнауки передає документи Мiнекономрозвитку, Мiнфiну, Держмитслужбi, ДПС, Фонду державного майна, якi розглядають їх з урахуванням критерiїв, затверджених Держiнформнауки, та у мiсячний строк подають Держiнформнауки висновки щодо реєстрацiї або вiдмови у реєстрацiї проекту.

     Номенклатура ввезення надсилається Державнiй митнiй службi для опрацювання в частинi вiдповiдностi устаткування, обладнання, комплектувальних виробiв та матерiалiв кодам УКТЗЕД та центральному органовi виконавчої влади, вiдповiдальному за формування та забезпечення реалiзацiї державної промислової полiтики, науково-технiчної полiтики у промисловостi, для подання Держiнформнауки обґрунтованих висновкiв стосовно того, що в Українi не виробляються зазначенi у номенклатурi устаткування, обладнання, комплектувальнi вироби та матерiали.

     6. На пiдставi позитивних висновкiв центральних органiв виконавчої влади щодо реєстрацiї проекту та висновку експертної органiзацiї Держiнформнауки у десятиденний строк з дня їх надходження приймає рiшення про державну реєстрацiю проекту, видає наказ про реєстрацiю та вносить його до державного реєстру проектiв i видає заявниковi свiдоцтво про державну реєстрацiю проекту (далi - свiдоцтво) за формою, затвердженою МОНмолодьспортом за поданням Держiнформнауки, про що робиться запис у журналi про державну реєстрацiю проектiв.

     Свiдоцтво є пiдставою для отримання державної пiдтримки реалiзацiї проекту.

     Засвiдчена копiя наказу про державну реєстрацiю проекту надсилається Держмитслужбi, Фондовi державного майна та партнерам наукового парку.

     7. У разi надходження зауважень вiд центральних органiв виконавчої влади Держiнформнауки подає копiї документiв, висновкiв центральних органiв виконавчої влади щодо реєстрацiї проекту та висновку експертної органiзацiї на розгляд Мiжвiдомчої комiсiї з питань реалiзацiї проектiв наукових паркiв (далi - Мiжвiдомча комiсiя).

     Мiжвiдомча комiсiя утворюється Кабiнетом Мiнiстрiв України в установленому порядку.

     8. Мiжвiдомча комiсiя розглядає за участю представникiв центральних органiв виконавчої влади, що висловили зауваження, поданi Держiнформнауки документи та у мiсячний строк подає Держiнформнауки рекомендацiї щодо державної реєстрацiї проекту або вiдмови у реєстрацiї.

     9. Держiнформнауки з урахуванням рекомендацiй Мiжвiдомчої комiсiї приймає у триденний строк рiшення про державну реєстрацiю проекту або повертає документи заявнику з обґрунтуванням причин вiдмови.

     У разi прийняття рiшення про державну реєстрацiю проекту Держiнформнауки здiйснює таку реєстрацiю та видає свiдоцтво про державну реєстрацiю проекту вiдповiдно до пункту 6 цього Порядку.

     10. Пiсля закiнчення строку дiї свiдоцтва Держiнформнауки видає наказ про скасування державної реєстрацiї проекту, про що робиться вiдповiдний запис у державному реєстрi проектiв. Держiнформнауки у триденний строк з дня прийняття рiшення повiдомляє заявника i партнера наукового парку про скасування державної реєстрацiї проекту.

     11. У разi прийняття рiшення про припинення реалiзацiї проекту в повному обсязi або частково вiдповiдно до положень частини четвертої статтi 16 Закону України "Про науковi парки" заявник надсилає у триденний строк з дня прийняття такого рiшення Держiнформнауки подання про скасування державної реєстрацiї проекту або внесення змiн до державного реєстру проектiв.

     Держiнформнауки скасовує державну реєстрацiю проекту або вносить змiни до державного реєстру проектiв, про що робить вiдповiдний запис у зазначеному реєстрi та повiдомляє про це Держмитслужбу, Фонд державного майна, заявника i партнера наукового парку.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.