ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 22.10.2012 р. N 6697/0/71-12/15-3117


     Державна податкова служба України розглянула лист <…> стосовно формування податкового кредиту на пiдставi тимчасових митних декларацiй та повiдомляє.

     Вiдповiдно до пункту 1 статтi 248 глави 39 Митного кодексу України вiд 13 березня 2012 року N 4495-VI, iз змiнами i доповненнями (далi - МКУ), митне оформлення розпочинається з моменту подання митному органу декларантом або уповноваженою ним особою митної декларацiї або документа, який вiдповiдно до законодавства її замiнює, та документiв, необхiдних для митного оформлення, а в разi електронного декларування - з моменту отримання митним органом вiд декларанта або уповноваженої ним особи електронної митної декларацiї або електронного документа, який вiдповiдно до законодавства замiнює митну декларацiю.

     Якщо декларант або уповноважена ним особа не володiє точними вiдомостями про характеристики товарiв, необхiднi для заповнення митної декларацiї у звичайному порядку, вона може подати митному органу тимчасову митну декларацiю на такi товари за умови, що вона мiстить данi, достатнi для помiщення їх у заявлений митний режим, та пiд зобов'язання про подання додаткової декларацiї у строк не бiльше 45 днiв з дати оформлення тимчасової митної декларацiї (пункт 1 статтi 260 глави 39 МКУ).

     Оскiльки пiсля подання тимчасової митної декларацiї можливi змiни щодо кiлькостi, вартостi, УКТ ЗЕД ввезених товарiв, тощо остаточнi вiдомостi про такi товари будуть мiститись у додатковiй митнiй декларацiї.

     Враховуючи зазначене, у разi подання платником тимчасової митної декларацiї до податкового кредиту вiдносяться суми податку на додану вартiсть лише пiсля подання ним митному органу додаткової митної декларацiї (за умови дотримання iнших вимог щодо формування податкового кредиту).

     Крiм того, повiдомляємо, що в Єдинiй базi податкових знань розмiщено запитання-вiдповiдь (N 791938 (130.31.2025)) iз зазначеного питання.

Заступник Голови А. П. Iгнатов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.