МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну посуду та приборiв столових або кухонних з фарфору незалежно вiд країни походження та експорту

     Вiдповiдно до Закону України "Про застосування спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула заяву ТОВ "Дружкiвський фарфоровий завод", ПАТ "Сумський фарфоровий завод" та ТОВ "Корал" Довбиський фарфоровий завод" (далi - Заявник) "Про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну посуду та приборiв столових або кухонних з фарфору, що класифiкуються згiдно з УКТЗЕД за кодом 6911 10 00 00" та iнформацiю Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України (далi - Мiнекономрозвитку).

     За результатами такого розгляду Комiсiя встановила, що наданi матерiали мiстять достатньо доказiв, на пiдставi яких можна дiйти висновку, що протягом 2011 року порiвняно з 2009 роком, а також у I - III кварталi 2012 року порiвняно з I - III кварталом 2010 року, iмпорт в Україну посуду та приборiв столових або кухонних з фарфору вiдбувався в таких розмiрах i на таких умовах, що могло мати мiсце заподiяння значної шкоди нацiональному товаровиробниковi.

     Ураховуючи викладене та вiдповiдно до статтi 9 Закону, Комiсiя прийняла рiшення вiд 16 травня 2013 року N СП-292/2013/4423-06 "Про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну посуду та приборiв столових або кухонних з фарфору незалежно вiд країни походження та експорту" (далi - Розслiдування).

     Об'єктом Розслiдування є товар, що має такий опис: посуд та прибори столовi або кухоннi з фарфору (далi - Товар) незалежно вiд країни походження та експорту, що класифiкуються згiдно з УКТЗЕД за кодом 6911 10 00 00.

     Рiшення Комiсiї було прийнято на пiдставi нижченаведеного.

     1. Щодо зростання iмпорту в Україну Товару та умов його здiйснення протягом 2011 року порiвняно з 2009 роком:

     обсяги iмпорту в Україну Товару в абсолютних показниках зросли на 103 %, а також вiдносно виробництва Товару Заявника на 100 % та споживання Товару на внутрiшньому ринку України на 25 %;

     цiни iмпорту в Україну Товару знизились на 12 %, що перешкоджало пiдвищенню цiн Заявника.

     2. Щодо зростання iмпорту в Україну Товару та умов його здiйснення протягом I - III кварталу 2012 року порiвняно з I - III кварталом 2010 року:

     обсяги iмпорту в Україну Товару в абсолютних показниках зросли на 212 %, а також вiдносно виробництва Товару Заявника на 225 % та споживання Товару на внутрiшньому ринку України на 33 %;

     цiни iмпорту в Україну Товару знизились на 18 %, що перешкоджало пiдвищенню цiн Заявника.

     Протягом 2011 року порiвняно з 2009 роком за умови збереження обсягiв виробництва та вiдсотка використання виробничих потужностей на 40,3 % зросли залишки на складах Заявника, обсяги продажу Товару на внутрiшньому ринку України скоротилися на 9,6 %, частка Заявника у споживаннi Товару на внутрiшньому ринку України скоротилася на 44 %, кiлькiсть працiвникiв, зайнятих у виробництвi i продажу Товару, скоротилася на 1,7 %, розмiр прибуткiв зменшився на 82 %.

     Протягом I - III кварталу 2012 року порiвняно з I - III кварталом 2010 року обсяги виробництва Товару Заявником скоротилися на 4,2 %, скоротився вiдсоток використання виробничих потужностей Заявника на 8,3 %, обсяги продажу Товару на внутрiшньому ринку зменшились на 17,6 %, зросли залишки на складах Заявника на 2,6 %, частка Заявника у споживаннi Товару на внутрiшньому ринку України скоротилася на 69 %, кiлькiсть працiвникiв, зайнятих у виробництвi i продажу Товару, скоротилася на 12 %, виробництво Товару Заявником стало збитковим.

     Проведення Розслiдування доручено Мiнекономрозвитку.

     У разi якщо Розслiдування певним чином стосується iнтересiв фiзичних або юридичних осiб, такi особи мають право надсилати до Мiнекономрозвитку iнформацiю, що може бути корисною для цiлей проведення Розслiдування.

     Iнформацiя, яка подається Мiнекономрозвитку, повинна базуватися на фактах, а не на голослiвних твердженнях чи припущеннях. Разом iз цим iнформацiя ураховується Мiнекономрозвитку в разi подання її державною мовою України та в строки, установленi Законом або Комiсiєю чи Мiнекономрозвитку.

     Адреса Мiнекономрозвитку:

     01008, м. Київ-8, вул. М. Грушевського, буд. 12/2.

     Контактнi телефони: 281-95-13; факс: 226-31-81;

     e-mail: a-dump@me.gov.ua.

     Протягом 30 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку здiйснює реєстрацiю заiнтересованих сторiн Розслiдування та розглядає вимоги щодо проведення слухань.

     Протягом 60 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку розглядає письмово викладенi коментарi та iнформацiю стосовно порушення Розслiдування.

     Рiшення Комiсiї вiд 16 травня 2013 року N СП-292/2013/4423-06 набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.