ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Бюджетного кодексу України у зв'язку iз створенням органiв доходiв i зборiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Бюджетного кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 50 - 51, ст. 572) такi змiни:

     1. У частинi другiй статтi 29:

     пункт 7 доповнити словами "включаючи особливий податок на операцiї з вiдчуження цiнних паперiв та операцiй з деривативами";

     пункт 38 викласти в такiй редакцiї:

     "38) плата за виконання митних формальностей органами доходiв i зборiв поза мiсцем розташування цих органiв або поза робочим часом, установленим для них".

     2. У статтi 45:

     у частинi першiй слова "а також погодження рiшень центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну податкову полiтику, про розстрочення або вiдстрочення грошових зобов'язань платникiв податкiв чи податкового боргу на строк, що виходить за межi одного бюджетного перiоду, стосовно загальнодержавних податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв)" виключити;

     абзац другий частини шостої виключити.

     3. Частину третю статтi 59 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Органи, що контролюють справляння надходжень бюджету, подають Верховнiй Радi України, Президенту України, Кабiнету Мiнiстрiв України та центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної полiтики, не пiзнiше 15 числа мiсяця, наступного за звiтним, такi мiсячнi звiти (у галузевому i територiальному розрiзi та у розрiзi джерел доходiв i форм власностi) окремо щодо зведеного бюджету України, державного бюджету та мiсцевих бюджетiв:

     1) про фактичнi надходження податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) та iнших доходiв бюджету;

     2) про податковий борг;

     3) про суми надмiру сплачених грошових зобов'язань платникiв податкiв та суми платежiв, якi сплаченi та будуть нарахованi в наступних звiтних перiодах;

     4) про бюджетне вiдшкодування податку на додану вартiсть, включаючи iнформацiю про заборгованiсть бюджету з вiдшкодування податку на додану вартiсть".

     4. Частину третю статтi 60 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Органи, що контролюють справляння надходжень бюджету, подають Верховнiй Радi України, Президенту України, Кабiнету Мiнiстрiв України та центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної полiтики, такi квартальнi звiти (у галузевому i територiальному розрiзi та у розрiзi джерел доходiв i форм власностi) окремо щодо зведеного бюджету України, державного бюджету та мiсцевих бюджетiв:

     1) про суми списаного податкового боргу - не пiзнiше 35 днiв пiсля закiнчення кварталу;

     2) про розстроченi i вiдстроченi суми податкового боргу i грошових зобов'язань платникiв податкiв - не пiзнiше 35 днiв пiсля закiнчення кварталу;

     3) про суми наданих податкових пiльг, включаючи втрати доходiв бюджету вiд їх надання, - не пiзнiше 50 днiв пiсля закiнчення кварталу i не пiзнiше 70 днiв пiсля закiнчення року".

     5. Пункт 6 частини першої статтi 66 пiсля слiв "цього Кодексу" доповнити словами "а також особливого податку на операцiї з вiдчуження цiнних паперiв та операцiй з деривативами".

     6. У текстi Кодексу слова "орган державної податкової служби України", "орган державної податкової служби", "орган податкової служби", "податковий орган" в усiх вiдмiнках i числах замiнити словами "орган доходiв i зборiв" у вiдповiдному вiдмiнку i числi.

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi одночасно з набранням чинностi Законом України "Про внесення змiн до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адмiнiстративної реформи", крiм:

     пункту 2 роздiлу II цього Закону, який набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування;

     абзацу другого пункту 1 i пункту 5 роздiлу I цього Закону, якi набирають чинностi з 1 липня 2013 року.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня опублiкування цього Закону:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити перегляд i приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
16 травня 2013 року
N 242-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.