КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 3 липня 2013 р. N 553


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 р. N 451

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 р. N 451 "Питання пропуску через державний кордон осiб, автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 40, ст. 1546, N 91, ст. 3674) змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 3 липня 2013 р. N 553

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 травня 2012 р. N 451

     1. У Типовiй технологiчнiй схемi пропуску через державний кордон осiб, автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, затвердженiй зазначеною постановою:

     1) пункт 2 пiсля абзацу другого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "iнформацiйна система портового спiвтовариства - органiзацiйно-технiчна система, що надає можливiсть за допомогою технiчних i програмних засобiв адмiнiстрацiї порту, державним органам, уповноваженим здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, портовим операторам, агентським органiзацiям (морським агентам) та експедиторам, iншим суб'єктам господарювання, що провадять свою дiяльнiсть у морському порту щодо транспортування або обробки товарiв, контейнерiв i транспортних засобiв (далi - суб'єкти господарювання, що провадять свою дiяльнiсть у морському порту), накопичувати, перевiряти, обробляти, зберiгати та передавати iнформацiю i документи в електроннiй формi, необхiднi для здiйснення прикордонного, митного та iнших видiв контролю та оформлення товарiв i транспортних засобiв, та вiдповiдає законодавству України про електронний документообiг.".

     У зв'язку з цим абзаци третiй - шостий вважати вiдповiдно абзацами четвертим - сьомим;

     2) пункт 7 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Пiсля впровадження iнформацiйної системи портового спiвтовариства в морському порту вона використовується адмiнiстрацiєю порту, державними органами, уповноваженими здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, суб'єктами господарювання, що провадять свою дiяльнiсть у морському порту, пiд час здiйснення операцiй з товарами i транспортними засобами. Iнформацiйна система портового спiвтовариства використовується на пiдставi угод про iнформацiйне спiвробiтництво, укладених державним пiдприємством "Адмiнiстрацiя морських портiв України" з кожним iз таких державних органiв i суб'єктiв господарювання.

     Структура та формат обмiну даними в iнформацiйнiй системi портового спiвтовариства визначаються державним пiдприємством "Адмiнiстрацiя морських портiв України", а в частинi обмiну iнформацiєю i документами в електроннiй формi з державними органами, уповноваженими здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, - за погодженням з такими державними органами.

     Пiсля впровадження в морському порту iнформацiйної системи портового спiвтовариства вiдмiтки державних органiв, уповноважених здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, проставляються в такiй системi.";

     3) у пунктi 10:

     у першому реченнi абзацу другого слова "адмiнiстрацiї порту та агентської органiзацiї" замiнити словами "адмiнiстрацiї порту та/або агентської органiзацiї";

     доповнити пункт пiсля абзацу п'ятого новими абзацами такого змiсту:

     "Пiсля впровадження в морському порту iнформацiйної системи портового спiвтовариства обмiн iнформацiєю i документами в електроннiй формi, необхiдними для прийняття рiшення про можливiсть застосування до судна вiльної практики, мiж адмiнiстрацiєю порту, державними органами, уповноваженими здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, та суб'єктами господарювання, що провадять свою дiяльнiсть у морському порту, здiйснюється з використанням такої системи.

     Iнформацiя про рiшення, прийнятi державними органами, уповноваженими здiйснювати вiдповiднi види контролю в пунктах пропуску через державний кордон, щодо застосування вiльної практики, передається агентськiй органiзацiї (морському агенту).".

     У зв'язку з цим абзац шостий вважати абзацом восьмим;

     4) абзац перший пункту 11 викласти в такiй редакцiї:

     "11. Контроль судна каботажного плавання здiйснюється службою капiтана морського порту пiсля виконання митних формальностей. Про результати контролю судна каботажного плавання служба капiтана морського порту iнформує орган охорони державного кордону. Вiдповiдна iнформацiя передається оперативно-черговою службою органу охорони державного кордону в пункт пропуску через державний кордон, до якого прямує судно.".

     2. В абзацi другому пункту 18 Типової технологiчної схеми здiйснення митного контролю залiзничних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженої зазначеною постановою, слово ", радiологiчний" виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.