КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 серпня 2013 р. N 639


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести змiни до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 серпня 2013 р. N 639

ЗМIНИ,
що вносяться до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї

     1. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 травня 2001 р. N 440 "Про затвердження Порядку справляння та розмiрiв плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 20, ст. 853; 2004 р., N 5, ст. 243; 2011 р. N 43 ст. 1742):

     1) у назвi постанови слова "та розмiрiв" виключити;

     абзац третiй постановляючої частини виключити;

     2) Порядок справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї, затверджений зазначеною постановою, викласти в такiй редакцiї:

"ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 6 травня 2001 р. N 440
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 серпня 2013 р. N 639)

ПОРЯДОК
справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї

     1. Цей Порядок визначає механiзм справляння плати за здiйснення дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї, якi є адмiнiстративними послугами, що надаються Держатомрегулюванням та його територiальними органами.

     2. Плата за здiйснення дозвiльних процедур справляється:

     1) за видачу лiцензiї на:

     переробку уранових руд;

     перевезення радiоактивних матерiалiв;

     переробку, зберiгання радiоактивних вiдходiв;

     виробництво джерел iонiзуючого випромiнювання;

     використання джерел iонiзуючого випромiнювання;

     пiдготовку персоналу експлуатуючої органiзацiї для експлуатацiї ядерної установки (за перелiком посад та спецiальностей, який визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України);

     пiдготовку, перепiдготовку та пiдвищення квалiфiкацiї спецiалiстiв з фiзичного захисту ядерних установок, ядерних матерiалiв, радiоактивних вiдходiв, iнших джерел iонiзуючого випромiнювання;

     провадження експлуатуючою органiзацiєю дiяльностi, пов'язаної з конкретним етапом життєвого циклу ядерної установки або сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв (на будiвництво та введення в експлуатацiю ядерної установки; на будiвництво сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв; на експлуатацiю ядерної установки або сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв; на зняття з експлуатацiї ядерної установки; на закриття сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв);

     провадження дiяльностi, пов'язаної iз здiйсненням персоналом експлуатуючої органiзацiї безпосереднього управлiння реакторною установкою;

     провадження дiяльностi посадовими особами експлуатуючої органiзацiї, до службових обов'язкiв яких належить здiйснення органiзацiйно-розпорядчих функцiй, пов'язаних iз забезпеченням ядерної та радiацiйної безпеки;

     2) за видачу дублiката лiцензiї;

     3) за внесення змiн до лiцензiї у разi:

     змiни найменування чи мiсцезнаходження лiцензiата - юридичної особи або прiзвища, iменi, по батьковi чи мiсця проживання лiцензiата - фiзичної особи (без змiни мiсця провадження дiяльностi);

     намiру лiцензiата поширити дiю лiцензiї на додатковi ядернi установки, сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв, будiвлi чи об'єкти, додатковi джерела iонiзуючого випромiнювання, щодо поводження з якими встановленi умови лiцензiї, а також розширити межi майданчика, на якому розмiщено ядерну установку або сховище для захоронення радiоактивних вiдходiв;

     намiру лiцензiата продовжити строк дiї лiцензiї;

     внесення змiн до чинних, набрання чинностi новими нормативно-правовими актами з ядерної та радiацiйної безпеки;

     виявлення у процесi провадження дiяльностi або пiд час здiйснення державного нагляду за виконанням умов лiцензiї обставин, що потребують перегляду i змiни умов лiцензiї;

     4) за переоформлення лiцензiї у разi:

     реорганiзацiї лiцензiата;

     змiни мiсця або територiї провадження окремих видiв дiяльностi у сферi використання ядерної енергiї;

     намiру лiцензiата внести до лiцензiї змiни, що потребують перегляду спроможностi заявника дотримуватися умов провадження заявленого виду дiяльностi, встановлених нормами та правилами з ядерної та радiацiйної безпеки;

     5) за видачу сертифiката про затвердження у разi перевезення радiоактивних матерiалiв;

     6) за видачу дозволу на перевезення радiоактивних матерiалiв та внесення до нього змiн;

     7) за видачу окремого дозволу експлуатуючiй органiзацiї на проведення певних видiв робiт або операцiй на етапах будiвництва, введення в експлуатацiю, експлуатацiї та зняття з експлуатацiї ядерної установки та на етапах експлуатацiї i закриття сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв.

     3. Оплата дозвiльних процедур у сферi використання ядерної енергiї здiйснюється у розмiрах, передбачених перелiком платних адмiнiстративних послуг, якi надаються Державною iнспекцiєю ядерного регулювання та її територiальними органами, i розмiром плати за їх надання, затвердженими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 червня 2011 р. N 591 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 43, ст. 1742).

     У разi наявностi одночасно кiлькох пiдстав для внесення змiн чи переоформлення лiцензiї плата справляється одноразово у найбiльшому iз встановлених для таких пiдстав розмiрi.

     Якщо лiцензiя на використання джерел iонiзуючого випромiнювання видається одночасно на рiзнi типи джерела iонiзуючого випромiнювання або типи робiт, плата справляється одноразово у найбiльшому iз встановлених для видачi лiцензiї на такi типи джерела iонiзуючого випромiнювання або типи робiт розмiрi.

     У разi переоформлення лiцензiї на використання джерел iонiзуючого випромiнювання у зв'язку з намiром лiцензiата внести до лiцензiї змiни щодо поширення дiї лiцензiї на iнший тип джерела iонiзуючого випромiнювання або iнший тип робiт, що потребують перегляду спроможностi заявника дотримуватися умов провадження заявленого виду дiяльностi, розмiр плати визначається виходячи з розмiру плати за видачу лiцензiї на використання такого типу джерела iонiзуючого випромiнювання або такого типу робiт.

     У разi подальшого внесення змiн або переоформлення зазначеної лiцензiї у зв'язку з реорганiзацiєю лiцензiата, змiною мiсця чи територiї провадження окремих видiв дiяльностi у сферi використання ядерної енергiї або намiром лiцензiата продовжити строк дiї лiцензiї плата справляється у розмiрi плати за видачу первинної лiцензiї.

     4. Документ про оплату надається до Держатомрегулювання або його територiального органу пiсля прийняття ними рiшення про видачу лiцензiї, дозволу, окремого дозволу, сертифiката, а також внесення змiн, переоформлення лiцензiї у сферi використання ядерної енергiї.

     Якщо протягом 30 календарних днiв з дня надiслання повiдомлення про прийняття рiшення про видачу документа дозвiльного характеру не подано документ, що пiдтверджує внесення плати за його видачу, Держатомрегулювання або його територiальний орган скасовує рiшення про видачу документа дозвiльного характеру.

     У разi видачi дублiката лiцензiї документ, що пiдтверджує внесення плати, подається разом iз заявою про видачу дублiката такої лiцензiї.

     Документом, що пiдтверджує внесення плати, є копiя платiжного доручення або квитанцiя про перерахування плати з вiдмiткою установи банку, в якому зазначається вид дозвiльної процедури.

     5. Плата за здiйснення дозвiльних процедур зараховується до Державного бюджету України в установленому порядку.".

     2. У Порядку видачi дозволу на здiйснення мiжнародних перевезень радiоактивних матерiалiв, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 жовтня 2007 р. N 1196 (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 76, ст. 2820):

     1) пункт 10 викласти у такiй редакцiї:

     "10. Дозвiл за встановленою Держатомрегулюванням формою видається або надсилається заявнику (його уповноваженiй особi) не пiзнiше нiж за три робочих днi з дня надходження документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу дозволу.

     Оплата видачi дозволу здiйснюється в розмiрi, передбаченому перелiком платних адмiнiстративних послуг, якi надаються Державною iнспекцiєю ядерного регулювання та її територiальними органами, i розмiром плати за їх надання, затвердженими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 червня 2011 р. N 591 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 43, ст. 1742).";

     2) в абзацi п'ятому пункту 11 слова i цифру "вiдповiдно до пункту 7 цього Порядку" замiнити словами i цифрою "вiдповiдно до пункту 6 цього Порядку".

     3. У перелiку платних адмiнiстративних послуг, якi надаються Державною iнспекцiєю ядерного регулювання та її територiальними органами, i розмiрi плати за їх надання, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 червня 2011 р. N 591 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 43, ст. 1742):

     1) у роздiлi "Послуги, якi надаються Держатомрегулювання" у позицiї

"Внесення змiн до лiцензiї у разi намiру лiцензiата поширити дiю лiцензiї на додатковi ядернi установки, сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв, будiвлi чи об'єкти, додатковi джерела iонiзуючого випромiнювання, щодо поводження з якими встановленi умови лiцензiї, а також розширити межi майданчика, на якому розмiщено ядерну установку або сховище для захоронення радiоактивних вiдходiв 100 вiдсоткiв розмiру плати за видачу лiцензiї"

     слова "додатковi джерела iонiзуючого випромiнювання," виключити;

     2) у роздiлi "Послуги, якi надаються територiальними органами Держатомрегулювання" позицiю

"Внесення змiн до лiцензiї у разi намiру лiцензiата поширити дiю лiцензiї на додатковi ядернi установки, сховища для захоронення радiоактивних вiдходiв, будiвлi чи об'єкти, додатковi джерела iонiзуючого випромiнювання, щодо поводження з якими встановленi умови лiцензiї, а також розширити межi майданчика, на якому розмiщено ядерну установку або сховище для захоронення радiоактивних вiдходiв 100 вiдсоткiв розмiру плати за видачу лiцензiї"

     замiнити такою позицiєю:

"Внесення змiн до лiцензiї у разi намiру лiцензiата поширити дiю лiцензiї на додатковi джерела iонiзуючого випромiнювання, щодо поводження з якими встановленi умови лiцензiї 450".
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.