МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

06.09.2013 N 534


Про затвердження Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2013 р. за N 1657/24189


     Вiдповiдно до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення, Законiв України "Про карантин рослин" та "Про захист рослин" наказую:

     1. Затвердити Порядок оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення, що додається.

     2. Департаменту землеробства (Демидов О. А.) подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 11 серпня 2005 року N 375 "Про затвердження Положення про порядок оформлення органами Державної служби з карантину рослин України матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 30 серпня 2005 року за N 956/11236;

     наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 19 листопада 2007 року N 812 "Про внесення змiн до наказу Мiнагрополiтики вiд 11.08.2005 N 375", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 12 грудня 2007 року за N 1367/14634;

     наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 11 грудня 2009 року N 883 "Про затвердження Порядку оформлення Головною державною iнспекцiєю захисту рослин та державними iнспекцiями захисту рослин Автономної Республiки Крим, областей, районiв матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 12 сiчня 2010 року за N 12/17307.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра Давиденка В. М.

Мiнiстр М. В. Присяжнюк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський
Голова Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України В. М. Горжеєв

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
06.09.2013 N 534
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2013 р. за N 1657/24189

Порядок
оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення

I. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок, розроблений вiдповiдно до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення (далi - КУпАП), Законiв України "Про карантин рослин", "Про захист рослин", визначає процедуру складання протоколiв про адмiнiстративнi правопорушення за порушення, передбаченi статтями 831, 105, 106, 18812, 18826 КУпАП, розгляду справ про такi адмiнiстративнi правопорушення та ведення дiловодства у цих справах.

     1.2. Розглядати справи про адмiнiстративнi правопорушення i накладати адмiнiстративнi стягнення, а саме: порушення законодавства про захист рослин (стаття 831 КУпАП), порушення вимог щодо виконання фiтосанiтарних заходiв (стаття 105 КУпАП), ввезення в Україну, вивезення з України, транзит через її територiю, вивезення з карантинних зон або ввезення до них об'єктiв регулювання, якi не пройшли фiтосанiтарного контролю (стаття 106 КУпАП), невиконання законних вимог посадових осiб спецiально уповноважених органiв виконавчої влади у сферi захисту рослин (стаття 18812 КУпАП), невиконання законних вимог Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв (стаття 18826 КУпАП), мають право: Головний державний фiтосанiтарний iнспектор України; головнi державнi фiтосанiтарнi iнспектори в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступники, державнi фiтосанiтарнi iнспектори.

II. Оформлення протоколiв про адмiнiстративнi правопорушення

     2.1. Про вчинення адмiнiстративних правопорушень Головний державний фiтосанiтарний iнспектор України, головнi державнi фiтосанiтарнi iнспектори в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступники, державнi фiтосанiтарнi iнспектори складають протокол про адмiнiстративне правопорушення (далi - протокол) за формою, наведеною в додатку 1 до цього Порядку.

     У разi вчинення адмiнiстративного правопорушення кiлькома особами протокол складається на кожну особу окремо. У разi вчинення однiєю особою кiлькох адмiнiстративних правопорушень протоколи складаються окремо щодо кожного з вчинених правопорушень.

     2.2. У протоколi про адмiнiстративне правопорушення зазначаються: дата i мiсце його складання, посада, прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка склала протокол; вiдомостi про особу, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi (прiзвище, iм'я, по батьковi; рiк народження; мiсце проживання; серiя, номер, дата видачi документа, що посвiдчує особу, та орган, що його видав); мiсце, час вчинення i суть адмiнiстративного правопорушення; нормативно-правовий акт, який передбачає вiдповiдальнiсть за таке правопорушення; прiзвища, iмена, по батьковi, мiсця проживання свiдкiв i потерпiлих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, iншi вiдомостi, необхiднi для вирiшення справи. Якщо правопорушенням заподiяно матерiальну шкоду, про це також зазначається в протоколi.

     Особа, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, має право подати пояснення i зауваження щодо змiсту протоколу, а також викласти мотиви своєї вiдмови вiд його пiдписання. Такi пояснення та зауваження додаються до протоколу, про що до нього вноситься вiдповiдний запис iз зазначенням кiлькостi аркушiв, на яких подано цi пояснення та зауваження.

     2.3. При складаннi протоколу особi, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, роз'яснюються її права i обов'язки, передбаченi статтею 268 КУпАП та статтею 63 Конституцiї України, про що робиться вiдмiтка у протоколi.

     2.4. Протокол складається у двох примiрниках, що пiдписуються посадовою особою, яка склала такий протокол, та особою, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi; за наявностi свiдкiв i потерпiлих протокол може бути пiдписано також i цими особами. Якщо особа, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, вiдмовляється пiдписати протокол, до протоколу вноситься вiдповiдний запис.

     2.5. Один примiрник протоколу залишається у Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступникiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв, другий пiд розписку вручається особi, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi.

     2.6. Бланк протоколу заповнюється державною мовою, розбiрливим почерком кульковою ручкою, чорнилами синього, чорного кольору чи друкарським способом. Пiдчистки та помарки не допускаються. У вiдповiдних графах, якi не заповнюються пiд час складання протоколу, проставляється прочерк. Внесення до протоколу додаткових записiв пiсля його пiдписання не допускається.

     2.7. Не пiзнiше наступного дня пiсля складання протокол реєструється в журналi облiку матерiалiв по справах про адмiнiстративнi правопорушення (додаток 2). У зазначеному журналi, який повинен бути прошнурований, пронумерований i скрiплений печаткою, також фiксуються вiдомостi про результати розгляду справ про адмiнiстративнi правопорушення.

III. Розгляд справ про адмiнiстративнi правопорушення

     3.1. Справа про адмiнiстративне правопорушення розглядається вiдповiдною посадовою особою, зазначеною у пунктi 1.2 роздiлу I цього Порядку, в п'ятнадцятиденний строк з дня одержання нею протоколу про адмiнiстративне правопорушення та iнших матерiалiв справи.

     3.2. Особа, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, повiдомляється про час та мiсце розгляду порушеної стосовно неї справи про адмiнiстративне правопорушення.

     Повiдомлення про розгляд справи про адмiнiстративне правопорушення (додаток 3) надсилається особi, що притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, рекомендованим листом або вручається пiд розписку.

     Справа про адмiнiстративне правопорушення розглядається в присутностi особи, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi. У разi вiдсутностi цiєї особи справа може бути розглянута лише у випадках, коли є данi про своєчасне її сповiщення про мiсце i час розгляду справи i якщо вiд неї не надiйшло клопотання про вiдкладення розгляду справи.

     3.3. Усi документи (засвiдченi в установленому порядку копiї), що дослiджуються пiд час розгляду справи, мають бути долученi до матерiалiв справи про адмiнiстративне правопорушення.

     3.4. При розглядi справи про адмiнiстративне правопорушення з'ясовуються: чи було вчинено адмiнiстративне правопорушення, чи винна особа в його вчиненнi, чи пiдлягає вона адмiнiстративнiй вiдповiдальностi, чи є обставини, що пом'якшують або обтяжують вiдповiдальнiсть, чи заподiяно майнову шкоду, а також iншi обставини, що мають значення для правильного вирiшення справи.

     3.5. За результатами розгляду справи виноситься одна з таких постанов:

     1) про накладення адмiнiстративного стягнення (додаток 4);

     2) про закриття справи (додаток 5).

     3.6. Постанова повинна мiстити: найменування органу, який винiс постанову, дату розгляду справи; вiдомостi про особу, щодо якої розглядається справа, зокрема: прiзвище, iм'я та по батьковi, мiсце проживання, дату та мiсце народження, мiсце роботи, посаду, серiю i номер паспорта (iншого документа, що посвiдчує особу), дату видачi та найменування органу, який його видав, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiю та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi); опис обставин, установлених при розглядi справи; зазначення нормативно-правового акта, який передбачає вiдповiдальнiсть за таке адмiнiстративне правопорушення; прийняте по справi рiшення. Постанова по справi про адмiнiстративне правопорушення пiдписується посадовою особою, яка розглянула справу.

     3.7. Провадження в справi про адмiнiстративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате - пiдлягає закриттю за таких обставин:

     1) вiдсутнiсть подiї та складу адмiнiстративного правопорушення;

     2) недосягнення особою на момент вчинення адмiнiстративного правопорушення шiстнадцятирiчного вiку;

     3) неосуднiсть особи, яка вчинила протиправну дiю чи бездiяльнiсть;

     4) вчинення дiї особою в станi крайньої необхiдностi або необхiдної оборони;

     5) видання акта амнiстiї, якщо вiн усуває застосування адмiнiстративного стягнення;

     6) скасування акта, який встановлює адмiнiстративну вiдповiдальнiсть;

     7) закiнчення на момент розгляду справи про адмiнiстративне правопорушення строкiв, передбачених статтею 38 КУпАП;

     8) наявнiсть по тому самому факту щодо особи, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, постанови компетентного органу (посадової особи) про накладення адмiнiстративного стягнення або не скасованої постанови про закриття справи про адмiнiстративне правопорушення, а також порушення за цим фактом кримiнальної справи;

     9) смерть особи, щодо якої було розпочато провадження у справi.

     3.8. Постанова оголошується негайно пiсля закiнчення розгляду справи. Копiя постанови протягом трьох днiв вручається пiд пiдпис або надсилається рекомендованим листом особi, щодо якої її винесено.

     Копiя постанови в той самий строк вручається або надсилається потерпiлому на його прохання.

     Копiя постанови вручається пiд розписку. У разi якщо копiя постанови надсилається, про це робиться вiдповiдна вiдмiтка у справi.

     Постанова Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступникiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв у справi про адмiнiстративне правопорушення набирає законної сили пiсля закiнчення строку на її оскарження (внесення подання прокурора), передбаченого статтею 289 КУпАП, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 26 КУпАП.

     3.9. На постановi про накладення адмiнiстративного стягнення у виглядi штрафу пiсля її виконання Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками, державними фiтосанiтарними iнспекторами ставиться вiдмiтка про сплату штрафу.

     3.10. Усi матерiали, зброшурованi за кожною справою про адмiнiстративне правопорушення, зберiгаються в установленому законодавством порядку.

IV. Оскарження постанов по справi про адмiнiстративне правопорушення, винесених Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками, державними фiтосанiтарними iнспекторами

     4.1. Постанова по справi про адмiнiстративне правопорушення може бути оскаржена згiдно зi статтею 288 КУпАП у вищестоящому органi (вищестоящої посадової особи) або в районному, районному у мiстi, мiському чи мiськрайонному судi у порядку, визначеному Кодексом адмiнiстративного судочинства України, з особливостями, встановленими КУпАП.

     Постанову Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступникiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв про накладення адмiнiстративного стягнення може бути скасовано або змiнено за поданням прокурора керiвником вiдповiдного органу, а також незалежно вiд наявностi подання прокурора - керiвником вищестоящого органу.

     4.2. Скарги на постанови, винесенi державними фiтосанiтарними iнспекторами, заступниками головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, розглядають головнi державнi фiтосанiтарнi iнспектори в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях.

     Скарги на постанови, винесенi головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, розглядає Головний державний фiтосанiтарний iнспектор України чи його заступники.

     4.3. Скарги на постанови по справах про адмiнiстративнi правопорушення, поданi до вищестоящого органу (вищестоящої посадової особи) особою, яка вiдповiдно до статтi 287 КУпАП не має права на оскарження таких постанов, повертаються скаржнику з вiдповiдними роз'ясненнями у триденний строк з дня їх надходження.

     4.4. Скарга i подання прокурора на постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення розглядаються правомочним органом (посадовою особою) в десятиденний строк з дня їх надходження.

     4.5. Пiд час розгляду скарги на постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення вiдповiдна посадова особа, зазначена у пунктi 4.2 цього роздiлу, перевiряє законнiсть та обґрунтованiсть винесеної постанови по справi про адмiнiстративне правопорушення.

     4.6. За результатами розгляду скарг на постанови по справах про адмiнiстративнi правопорушення щодо порушення законодавства про захист рослин (стаття 831 КУпАП), порушення вимог щодо виконання фiтосанiтарних заходiв (стаття 105 КУпАП), ввезення в Україну, вивезення з України, транзит через її територiю, вивезення з карантинних зон або ввезення до них об'єктiв регулювання, якi не пройшли фiтосанiтарного контролю (стаття 106 КУпАП), невиконання законних вимог посадових осiб спецiально уповноважених органiв виконавчої влади у сферi захисту рослин (стаття 18812 КУпАП), невиконання законних вимог Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв (стаття 18826 КУпАП) вiдповiдною посадовою особою, зазначеною у пунктi 4.2 цього роздiлу, виноситься одне з рiшень, передбачених статтею 293 КУпАП, за формою, що додається (додаток 6).

     4.7. Копiя рiшення по скарзi на постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення протягом трьох днiв надсилається особi, щодо якої її винесено. У той самий строк копiя постанови надсилається потерпiлому на його прохання.

     Про результати розгляду скарги, яка подана прокурором, повiдомляється прокурору.

V. Виконання постанов по справах про адмiнiстративнi правопорушення, винесених Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками, державними фiтосанiтарними iнспекторами

     5.1. Виконання постанов по справах про адмiнiстративнi правопорушення здiйснюється в порядку, встановленому КУпАП.

     5.2. Штраф, накладений за порушення законодавства про захист рослин (стаття 831 КУпАП), порушення вимог щодо виконання фiтосанiтарних заходiв (стаття 105 КУпАП), ввезення в Україну, вивезення з України, транзит через її територiю, вивезення з карантинних зон або ввезення до них об'єктiв регулювання, якi не пройшли фiтосанiтарного контролю (стаття 106 КУпАП), невиконання законних вимог посадових осiб спецiально уповноважених органiв виконавчої влади у сферi захисту рослин (стаття 18812 КУпАП), невиконання законних вимог Головного державного фiтосанiтарного iнспектора України, головних державних фiтосанiтарних iнспекторiв, державних фiтосанiтарних iнспекторiв (стаття 18826 КУпАП), має бути сплачений порушником не пiзнiш як через п'ятнадцять днiв з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разi оскарження або внесення на неї подання прокурора - не пiзнiш як через п'ятнадцять днiв з дня повiдомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

     Штраф, накладений за вчинення адмiнiстративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України.

     Штраф, накладений за вчинення адмiнiстративного правопорушення, вноситься порушником до бюджету на рахунки, вiдкритi в органах Державної казначейської служби України, через установи банкiв.

     5.3. У разi несплати правопорушником штрафу у строк, встановлений частиною першою статтi 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до вiддiлу державної виконавчої служби за мiсцем проживання порушника, роботи або за мiсцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

     5.4. Контроль за правильним i своєчасним виконанням постанови про накладення штрафу здiйснюється державним iнспектором з карантину рослин, який винiс постанову.

VI. Дiловодство у справах про адмiнiстративнi правопорушення

     6.1. Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками, державними фiтосанiтарними iнспекторами формуються окремi справи на кожне адмiнiстративне правопорушення, якi мiстять такi документи i матерiали:

     1) протокол;

     2) акт перевiрки;

     3) iншi документи, якi можуть свiдчити про характер вчиненого правопорушення, пiдтверджують (спростовують) факт вчинення правопорушення особою, стосовно якої було складено протокол;

     4) вiдомостi про особу, стосовно якої було складено протокол, а також про обставини, що пом'якшують (обтяжують) вiдповiдальнiсть особи чи виключають провадження у справi про адмiнiстративне правопорушення;

     5) копiю повiдомлення про розгляд справи про адмiнiстративне правопорушення або викладену в письмовiй формi вiдмову особи бути присутньою при розглядi порушеної стосовно неї адмiнiстративної справи (клопотання про розгляд справи за її вiдсутностi);

     6) постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення;

     7) скаргу порушника або подання прокурора на постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення (якщо скарга подавалась чи подання вносилось) i матерiали їх розгляду;

     8) матерiали переписки щодо виконання або примусового виконання постанови про накладення адмiнiстративного стягнення;

     9) копiю платiжного документа про сплату штрафу;

     10) документ щодо примусового виконання постанови.

     Номер кожної такої справи вiдповiдає номеру вiдповiдного протоколу.

     6.2. Бланки протоколу, постанови про накладення адмiнiстративного стягнення, постанови про закриття справи виготовляються друкарським способом.

     Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками, державними фiтосанiтарними iнспекторами ведуться журнали видачi бланкiв протоколiв та iнших документiв по справах про адмiнiстративнi правопорушення (додаток 7).

Директор Департаменту землеробства О. А. Демидов

 

Додаток 1
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 2.1)

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА
ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)

ПРОТОКОЛ
про адмiнiстративне правопорушення N ____

"___" ____________ 20__ року
(дата складання протоколу)
_____________________
(мiсце складання протоколу)
Я,   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, яка склала протокол)
склав(ла) цей протокол про те, що  
прiзвище   iм'я  
по батьковi  
дата i мiсце народження  
мiсце проживання/реєстрацiї  
 
 
мiсце роботи/навчання  
посада  
кiлькiсть утриманцiв  
вчинив(ла)  
(мiсце, час вчинення i суть адмiнiстративного правопорушення,
 
нормативно-правовий акт, який передбачає вiдповiдальнiсть
 
за правопорушення, з посиланням на статтi КУпАП)
Свiдки:
1.
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання/реєстрацiї, пiдпис, телефон)
2.
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання/реєстрацiї, пiдпис, телефон)
Потерпiлi:
1.
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання/реєстрацiї, пiдпис, телефон)
2.
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання/реєстрацiї, пiдпис, телефон)
Якщо правопорушенням заподiяно матерiальну шкоду
 
(назва та реквiзити документа, який це пiдтверджує)
Особi, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi,
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi)
роз'яснено права i обов'язки, що передбаченi статтею 268 КУпАП та статтею 63 Конституцiї України (має право знайомитися з матерiалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання, при розглядi справи користуватися юридичною допомогою адвоката, iншого фахiвця у галузi права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рiдною мовою i користуватись послугами перекладача, якщо не володiє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справi).
Особi, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi, повiдомлено, що розгляд справи про адмiнiстративне правопорушення вiдбудеться о _____ год. _____ хв. "___" ____________ 20__ року у примiщеннi
 
(повне найменування органу, у якому буде розглядатися справа)
за адресою:  
 
(повна поштова адреса мiсця, де буде розглядатися справа)
Пояснення особи, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi:
 
 
 
 
(пiдпис особи, яка притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi)
У разi вiдмови цiєї особи вiд пiдписання протоколу про це робиться запис.
До протоколу додаються  
(акт перевiрки, пояснення особи, яка притягається до адмiнiстративної
 
вiдповiдальностi, iншi матерiали)
Пiдпис особи, що склала протокол
________________________________
 
тел. ________________
М. П.

Протокол про адмiнiстративне правопорушення отриманий особою, яка вчинила адмiнiстративне правопорушення

"___" ____________ 20__ року ________________________________
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Протокол про адмiнiстративне правопорушення надiслано рекомендованим листом, квитанцiя вiд ____________ 20__ року N _____

 

Додаток 2
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 2.7)

Журнал облiку
матерiалiв по справах про адмiнiстративнi правопорушення

Почато "___" ____________ 20__ року
Закiнчено "___" ____________ 20__ року

N
з/п
Дата складання протоколу та його номер Посада, прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка склала протокол Суть порушення за протоколом Дата винесення постанови та номер постанови Посада, прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка винесла постанову Вiдомостi про особу, яка притягається до вiдповiдальностi Дата вручення постанови
(особисто, надiслано рекомендованим листом за адресою)
Результат розгляду справи: розмiр штрафу (санкцiї) (грн) або вiдмiтка про закриття справи Дата добровiльної сплати (номер платiжного документа) або надiслання заяви про примусове стягнення Результат оскарження або опротестування постанови (заповнюється за наявностi такого).
Вiдомостi про результати розгляду справи судом: номер та дата винесеного судом рiшення, результати розгляду справи
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

Додаток 3
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 3.2)

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА
ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)

Повiдомлення
про розгляд справи про адмiнiстративне правопорушення

вiд "___" ____________ 20__ року N ___
Повiдомляємо, що згiдно з Протоколом про адмiнiстративне правопорушення, складеним
 
(посада особи, яка склала протокол,
  вiд "___" ____________ 20__ року,
прiзвище, iм'я, по батьковi)
розгляд справи про  
(викладення обставин правопорушення)
 
вiдбудеться "___" ____________ 20__ року о _____ годинi за адресою:
 
Прошу
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, що викликається)
з'явитися на розгляд справи як  
(вiдповiдач, представник, потерпiлий,
 
свiдок, експерт, перекладач)
У разi нез'явлення особи, яка притягається до вiдповiдальностi, за наявностi даних про її своєчасне повiдомлення про мiсце i час розгляду справи i якщо вiд неї не надiйшло клопотання про вiдкладення розгляду справи, справа розглядатиметься за її вiдсутностi.
   
(посада особи державного органу у сферах карантину та захисту рослин) (пiдпис)

 

Додаток 4
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 3.5)

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА
ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)

ПОСТАНОВА
про накладення адмiнiстративного стягнення

"___" ____________ 20__ року
(дата винесення постанови)
_______________________
(мiсце винесення постанови)
Я,   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, яка винесла постанову)
розглянувши матерiали справи про адмiнiстративне правопорушення  
вiдносно  
(прiзвище, iм'я, по батьковi, дата та мiсце проживання, посада, мiсце роботи
  ,
особи, що притягається до адмiнiстративної вiдповiдальностi)
що проживає за адресою:
  ,
ВСТАНОВИВ:  
(обставини справи)
  ,
що є порушенням  
(перелiк пунктiв, частин статей нормативно-правових актiв, що були порушенi)
  i
передбачає вiдповiдальнiсть згiдно з пунктом ________ частини ______ статтi __________ КУпАП.
Заслухавши осiб, якi беруть участь у розглядi справи:  
(посади, прiзвища, iмена, по батьковi)
  ,

(зворотний бiк постанови)

на пiдставi статей 2382, 2384, 284 КУпАП
ПОСТАНОВИВ:
1. Визнати   винним у
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка вчинила правопорушення)
 
(назва порушення вiдповiдно до Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення)
2. Накласти на   штраф
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка вчинила правопорушення)
у розмiрi  
(сума цифрами та словами)
3. З урахуванням частини другої статтi 308 КУпАП у разi несплати  
 
(прiзвище, iнiцiали)
штрафу у строк, встановлений частиною першою статтi 307 КУпАП, при примусовому виконаннi цiєї постанови органами державної виконавчої служби з правопорушника стягнути у примусовому порядку подвiйний розмiр штрафу в розмiрi
 
(цифрами та словами)
Постанова може бути оскаржена згiдно зi статтями 287 - 289 КУпАП протягом десяти днiв з дня її винесення у вищестоящому органi (вищестоящої посадової особи) або в судi.
Набрання постановою законної сили____
(заповнюється пiсля закiнчення строку оскарження
(опротестування) цiєї постанови)
"___" ____________ 20__ року.
Строк пред'явлення виконавчого документа до виконання до "___" _________________ 20___ року.
(протягом трьох мiсяцiв з дня її винесення)
Вiдповiдно до частини першої статтi 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пiзнiш як через п'ятнадцять днiв з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разi оскарження або внесення на неї подання прокурора - не пiзнiш як через п'ятнадцять днiв з дня повiдомлення про залишення скарги або подання без задоволення.
Штраф сплачується на рахунок ______________________________, МФО ________________, код _____________, одержувач _____________________.
Копiї платiжних документiв, що свiдчать про сплату штрафу, подати до органу, що винiс цю постанову, протягом ______ робочих днiв з дня сплати.

М. П.

   
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка винесла постанову) (пiдпис)
Копiю постанови одержав   "___" ____________ 20__ року.
(пiдпис особи, на яку накладено штраф)
Вiдмiтка про вiдправлення постанови рекомендованим листом  
 
 
(число, мiсяць, рiк, номер платiжного документа)

 

Додаток 5
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 3.5)

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА
ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)

ПОСТАНОВА
про закриття справи

"___" ____________ 20__ року
(дата винесення постанови)
_______________________
(мiсце винесення постанови)
Я,   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, яка винесла постанову)
 
(перелiк матерiалiв справи про адмiнiстративне правопорушення)
 
 
стосовно
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi, посада, мiсце роботи,
  ,
адреса мiсця роботи особи, стосовно якої закривається справа)
що проживає за адресою:
  ,
щодо порушення  
(назва порушення вiдповiдно до КУпАП)
 
та заслухавши осiб, якi беруть участь у розглядi  
(прiзвище, iм'я, по батьковi, посада)
  ,
ВСТАНОВИВ:
 
(викладення обставин справи та обґрунтування прийнятого рiшення)
 

(зворотний бiк постанови)

Вiдповiдно до статтi 284 КУпАП
ПОСТАНОВИВ:
закрити справу про  
щодо
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдносно якої розглядається справа)
 
у зв'язку з
 
(аргументацiя прийнятого рiшення з посиланням на статтю КУпАП)
 
Постанова може бути оскаржена протягом десяти днiв з дня винесення у вищестоящому органi (вищестоящої посадової особи) або в судi.

М. П.

   
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi особи, яка винесла постанову) (пiдпис)
Копiю постанови одержав   "___" ____________ 20__ року.
(пiдпис особи, стосовно якої закрито справу)
Вiдмiтка про вiдправлення постанови рекомендованим листом  
 
(число, мiсяць, рiк, номер платiжного документа)

 

Додаток 6
до Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними державними фiтосанiтарними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 4.6)

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА
ВЕТЕРИНАРНА ТА ФIТОСАНIТАРНА
СЛУЖБА УКРАЇНИ

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)

РIШЕННЯ
по скарзi (поданню прокурора) на постанову по справi про адмiнiстративне правопорушення

"___" ____________ 20__ року
(дата винесення постанови)
_______________________
(мiсце винесення постанови)
Я,   ,
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi особи, яка розглядала скаргу (подання прокурора))
розглянувши скаргу (подання прокурора), яка (яке) надiйшла (надiйшло) "___" __________ 20__ року
вiд  
(прiзвище, iм'я та по батьковi особи, яка подала скаргу, чи прiзвище та iнiцiали прокурора,
 
який внiс подання на постанову, та найменування органу прокуратури)
на постанову про накладення адмiнiстративного стягнення вiд "___" __________ 20__ року N ____, винесену
 
 
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi посадової особи, яка винесла постанову)
 
щодо   ,
(прiзвище, iм'я та по батьковi особи, стосовно якої винесено постанову)
який (яка) народився(лась) "___" ____________ 20__ року  
  ,
(мiсце народження)
проживає за адресою:   ,

(зворотний бiк рiшення)

ВСТАНОВИВ:
 
(суть скарги та суть справи про адмiнiстративне правопорушення)
 
Керуючись статтями 287 - 293 та 295 КУпАП,
ВИРIШИВ:
1.  
 
 
 
2. Надiслати копiї цього рiшення у триденний строк  
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi особи, яка подала скаргу, чи прокурора, який
 
внiс подання, найменування органу прокуратури)
та  
(найменування спецiально уповноваженого органу у сферi захисту рослин,
 
який винiс постанову про накладення адмiнiстративного стягнення)
 
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi особи, яка
   
прийняла рiшення за скаргою, поданням прокурора) (пiдпис)

М. П.

Копiю рiшення одержав   "___" ____________ 20__ року.
(пiдпис особи)

 

Додаток 7
До Порядку оформлення Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України, головними iнспекторами в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi, областях, їх заступниками та державними фiтосанiтарними iнспекторами матерiалiв про адмiнiстративнi правопорушення
(пункт 6.2)

ЖУРНАЛ
видачi бланкiв протоколiв та iнших документiв по справах про адмiнiстративнi правопорушення

 
(найменування центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину рослин, його територiальних органiв)
N
з/п
Дата видачi бланка Вид бланка, що видається (протокол про адмiнiстративне правопорушення, постанова про накладення адмiнiстративного стягнення, постанова про закриття справи про адмiнiстративне правопорушення) Кiлькiсть виданих бланкiв
(шт.)
Номери (серiя) виданих бланкiв
(з N по N)
П. I. Б., посада особи, яка отримала бланки, назва структурного пiдроздiлу Пiдпис особи, яка отримала бланки Повернено зiпсованих бланкiв, кiлькiсть (шт.) П. I. Б. особи, яка отримала зiпсованi бланки Пiдпис особи, яка отримала зiпсованi бланки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.