КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 16 квiтня 2014 р. N 114


Про внесення змiн до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 липня 2007 р. N 950 (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 54, ст. 2180; 2011 р., N 88, ст. 3199; 2013 р., N 20, ст. 680), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд.70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 16 квiтня 2014 р. N 114

ЗМIНИ,
що вносяться до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. Пункт 5 § 12 виключити.

     2. Пункти 2 i 8 § 18 викласти в такiй редакцiї:

     "2. У засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв вiдповiдно до закону можуть брати участь народнi депутати України, Генеральний прокурор України або його заступник, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Голова Нацiонального банку або його заступник, Голова Антимонопольного комiтету та уповноважений Президентом України представник.";

     "8. Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв забезпечує реєстрацiю учасникiв засiдання.".

     3. Роздiл 8 викласти в такiй редакцiї:

     "Роздiл 8. Виконання актiв законодавства та доручень Прем'єр-мiнiстра

     § 75. Виконавцi

     Виконання законiв України, постанов Верховної Ради, актiв Президента України та Кабiнету Мiнiстрiв, доручень Прем'єр-мiнiстра забезпечують мiнiстерства, iншi центральнi та мiсцевi органи виконавчої влади, Рада мiнiстрiв Автономної Республiки Крим.

     § 76. Органiзацiя виконання

     Прем'єр-мiнiстр або за його дорученням Перший вiце-прем'єр-мiнiстр визначає органи виконавчої влади, якi є вiдповiдальними за забезпечення виконання законiв України, постанов Верховної Ради та актiв Президента України.

     § 77. Взаємодiя

     1. Пiд час виконання акта законодавства, доручення Прем'єр-мiнiстра орган виконавчої влади, визначений вiдповiдальним за виконання, взаємодiє з iншими органами виконавчої влади.

     2. Iнформацiя про завдання, встановленi органам виконавчої влади у дорученнях Прем'єр-мiнiстра, у разi потреби доводиться до вiдома iнших державних органiв шляхом надсилання їм копiй таких доручень.

     § 78. Строки виконання

     1. Завдання, щодо яких визначено строк виконання, виконуються в установлений строк. Якщо строк виконання завдання не зазначено, орган виконавчої влади, вiдповiдальний за виконання, самостiйно визначає строк i порядок виконання з урахуванням цiлей та складностi завдання.

     2. У разi коли з об'єктивних причин виконати завдання у визначений строк неможливо, керiвник органу виконавчої влади, вiдповiдального за виконання, визначає можливий новий строк та до завершення встановленого строку повiдомляє про це з викладенням вiдповiдного обґрунтування Кабiнетовi Мiнiстрiв та iншим заiнтересованим органам виконавчої влади.

     3. Якщо за результатами проведеного Секретарiатом Кабiнету Мiнiстрiв аналiзу поданої iнформацiї перенесення строку не матиме негативних наслiдкiв, контроль за виконанням завдання здiйснюється з урахуванням нового строку. В iншому разi рiшення про перенесення строку приймає Прем'єр-мiнiстр або за його дорученням Перший вiце-прем'єр-мiнiстр чи Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв.

     4. Питання щодо перенесення строкiв виконання завдань, визначених актами Президента України, вирiшується вiдповiдно до Положення про контроль за виконанням указiв, розпоряджень i доручень Президента України, затвердженого Указом Президента України вiд 19 лютого 2002 р. N 155.

     § 79. Контроль та монiторинг

     1. Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв здiйснює:

     1) контроль за своєчасним поданням органами виконавчої влади проектiв законiв, актiв Президента України та Кабiнету Мiнiстрiв, iнших документiв для пiдготовки їх до розгляду Кабiнетом Мiнiстрiв;

     2) монiторинг виконання органами виконавчої влади актiв Кабiнету Мiнiстрiв та доручень Прем'єр-мiнiстра в частинi дотримання строкiв, визначених для їх виконання.

     2. Про результати контролю та монiторингу Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв систематично iнформує Прем'єр-мiнiстра.

     3. Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв проводить аналiз поданих центральними та мiсцевими органами виконавчої влади, Радою мiнiстрiв Автономної Республiки Крим вiдповiдно до прийнятих рiшень iнформацiї, звiтiв, статистичних показникiв з питань виконання актiв Кабiнету Мiнiстрiв та доручень Прем'єр-мiнiстра i готує вiдповiднi матерiали i висновки для розгляду Прем'єр-мiнiстром.

     § 80. Iнформування

     1. Органи виконавчої влади письмово iнформують Кабiнет Мiнiстрiв про виконання актiв Кабiнету Мiнiстрiв та встановлених ними завдань, а також доручень Прем'єр-мiнiстра, якщо така вимога передбачена у зазначених документах.

     2. Для пiдготовки узагальненої iнформацiї, що подається Кабiнетовi Мiнiстрiв, на запит органу, вiдповiдального за виконання акта Кабiнету Мiнiстрiв або доручення Прем'єр-мiнiстра, iншi заiнтересованi органи виконавчої влади зобов'язанi подати такому органовi iнформацiю з питань, що належать до їх компетенцiї.".

     4. Додаток 13 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.