ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 19 Закону України "Про державну реєстрацiю речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо особливостей державної реєстрацiї прав власностi на об'єкти нерухомого майна, закiнченi будiвництвом до 5 серпня 1992 року

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Статтю 19 Закону України "Про державну реєстрацiю речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 18, ст. 141; 2014 р., N 12, ст. 178) доповнити частиною третьою такого змiсту:

     "3. Для здiйснення державної реєстрацiї прав власностi, з подальшою видачею вiдповiдного свiдоцтва про право власностi, на об'єкти (iндивiдуальнi (садибнi) житловi будинки, садовi, дачнi будинки, господарськi (присадибнi) будiвлi i споруди, прибудови до них), що розташованi на територiях сiльських рад та якi закiнченi будiвництвом до 5 серпня 1992 року, проведення технiчної iнвентаризацiї не потребується. Документом, що замiнює технiчний паспорт у разi його вiдсутностi, є виписка з погосподарської книги, яка надається виконавчим органом сiльської ради (у разi, якщо такий орган не створений, - сiльським головою) або вiдповiдною архiвною установою.

     Для здiйснення державної реєстрацiї прав власностi на зазначенi об'єкти нерухомостi документами, що посвiдчують речовi права на земельнi дiлянки пiд такими об'єктами, можуть також вважатися рiшення вiдповiдної сiльської ради про передачу (надання) земельної дiлянки в користування або власнiсть.

     Державна реєстрацiя прав власностi, з подальшою видачею вiдповiдного свiдоцтва про право власностi, на об'єкти (iндивiдуальнi (садибнi) житловi будинки, садовi, дачнi будинки, господарськi (присадибнi) будiвлi i споруди, прибудови до них), що розташованi на територiях сiльських рад та якi закiнченi будiвництвом до 5 серпня 1992 року, щодо яких ранiше не здiйснювалася державна реєстрацiя прав власностi, для осiб, за якими закрiпленi особовi рахунки в погосподарських книгах вiдповiдних сiльських рад, здiйснюється на пiдставi поданої заяви та виписки iз зазначених книг, наданої виконавчим органом сiльської ради (у разi, якщо такий орган не створений, - сiльським головою) або вiдповiдною архiвною установою, а також iнших документiв, визначених у Порядку державної реєстрацiї прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом трьох мiсяцiв з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення у вiдповiднiсть iз цим Законом мiнiстерствами та iншими центральними i мiсцевими органами виконавчої влади їхнiх нормативно-правових актiв.

Виконуючий обов'язки Президента України, Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ

м. Київ
15 квiтня 2014 року
N 1212-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.