ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" щодо превентивного затримання у районi проведення антитерористичної операцiї осiб, причетних до терористичної дiяльностi, на строк понад 72 години

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про боротьбу з тероризмом" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2003 р., N 25, ст. 180 iз наступними змiнами) такi змiни:

     1. Статтю 14 пiсля частини другої доповнити новою частиною такого змiсту:

     "З метою захисту громадян, держави i суспiльства вiд терористичних загроз у районi проведення довготривалої антитерористичної операцiї, як виняток, з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом, може здiйснюватися превентивне затримання осiб, причетних до терористичної дiяльностi, на строк понад 72 години, але не бiльше нiж на 30 дiб".

     У зв'язку з цим частини третю - четверту вважати вiдповiдно частинами четвертою - п'ятою.

     2. Доповнити статтею 151 такого змiсту:

     "Стаття 151. Особливостi превентивного затримання у районi проведення антитерористичної операцiї осiб, причетних до терористичної дiяльностi

     Для вiдвернення терористичних загроз у районi проведення антитерористичної операцiї вiдповiдно до кримiнального процесуального законодавства України з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом, може здiйснюватися превентивне затримання осiб, причетних до терористичної дiяльностi, на строк понад 72 години.

     Граничний строк превентивного затримання не може перевищувати 30 дiб.

     Пiдставою для превентивного затримання є наявнiсть обґрунтованої пiдозри у вчиненнi особою терористичної дiяльностi.

     Превентивне затримання здiйснюється за вмотивованим рiшенням начальника Головного управлiння (управлiння) Служби безпеки України або начальника Головного управлiння (управлiння) Мiнiстерства внутрiшнiх справ України в Автономнiй Республiцi Крим, у вiдповiднiй областi, мiстах Києвi та Севастополi за згодою прокурора та без ухвали слiдчого суддi, суду.

     Копiя рiшення про превентивне затримання особи, причетної до терористичної дiяльностi, на строк понад 72 години невiдкладно надається затриманiй особi, а також негайно направляється до слiдчого суддi, суду вiдповiдної юрисдикцiї разом iз клопотанням про обрання належного запобiжного заходу стосовно вiдповiдної особи.

     Превентивне затримання особи не може продовжуватися пiсля розгляду слiдчим суддею, судом клопотання про обрання належного запобiжного заходу стосовно цiєї особи".

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
12 серпня 2014 року
N 1630-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.