ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до iнформацiї про бюджетнi показники у формi вiдкритих даних

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до статтi 28 Бюджетного кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 50-51, ст. 572) такi змiни:

     1. В абзацi другому частини другої слова "Iнформацiя", "розмiщується" та "сiм днiв" замiнити вiдповiдно словами "Бюджетнi запити, включаючи iнформацiю", "розмiщуються" та "три днi".

     2. Абзац третiй частини п'ятої замiнити трьома абзацами такого змiсту:

     "Головнi розпорядники коштiв державного бюджету (мiсцевих бюджетiв у разi застосування програмно-цiльового методу у бюджетному процесi):

     здiйснюють публiчне представлення та публiкацiю iнформацiї про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетнi призначення щодо яких визначенi законом про Державний бюджет України (рiшенням про мiсцевий бюджет), вiдповiдно до вимог та за формою, встановленими Мiнiстерством фiнансiв України, до 15 березня року, що настає за звiтним;

     оприлюднюють шляхом розмiщення на своїх офiцiйних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний перiод (включаючи змiни до паспортiв бюджетних програм) у триденний строк з дня затвердження таких документiв та звiти про виконання паспортiв бюджетних програм за звiтний бюджетний перiод у триденний строк пiсля подання таких звiтiв до Мiнiстерства фiнансiв України (мiсцевих фiнансових органiв)".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий - шостий вважати вiдповiдно абзацами шостим - восьмим.

     3. Доповнити частиною шостою такого змiсту:

     "6. Iнформацiя про бюджет, визначена цiєю статтею, оприлюднюється з додержанням вимог Закону України "Про доступ до публiчної iнформацiї" в частинi оприлюднення публiчної iнформацiї у формi вiдкритих даних.

     Умови та порядок забезпечення доступу до iнформацiї про використання коштiв державного i мiсцевих бюджетiв визначаються Законом України "Про вiдкритiсть використання публiчних коштiв".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з 1 вересня 2015 року.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення нормативно-правових актiв мiнiстерств та iнших центральних органiв виконавчої влади у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
9 квiтня 2015 року
N 313-VIII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.