МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну кругiв шлiфувальних на керамiчнiй зв'язцi походженням з Росiйської Федерацiї

     13 листопада 2015 року Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) вiдповiдно до статтi 12 Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) розглянула скаргу публiчного акцiонерного товариства "Запорiзький абразивний комбiнат" (далi - Заявник) "Про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну кругiв шлiфувальних на керамiчнiй зв'язцi, вироблених з нормального та бiлого електрокорунду (А), чорного та зеленого карбiду кремнiю (С), за кодом УКТ ЗЕД 6804 22 30 00 походженням з Росiї" (далi - Скарга) та звiт Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України про результати проведення антидемпiнгової процедури щодо iмпорту в Україну кругiв шлiфувальних на керамiчнiй зв'язцi походженням з Росiйської Федерацiї.

     За результатами такого розгляду Комiсiя встановила:

     у Скарзi наведено достатньо iнформацiї, на пiдставi якої можна вважати, що її подав належний нацiональний товаровиробник;

     у Скарзi наведено достатньо обґрунтованої iнформацiї, на пiдставi якої можна зробити висновок, що круги шлiфувальнi на керамiчнiй зв'язцi походженням з Росiйської Федерацiї iмпортувалися в Україну за цiною нижчою, нiж на внутрiшньому ринку Росiйської Федерацiї, що дає пiдстави вважати такий iмпорт демпiнговим, при цьому розмiр демпiнгової маржi не можна визначити як мiнiмальний у розумiннi статтi 12 Закону;

     росiйськi експортери мають достатнiй експортний потенцiал для збiльшення демпiнгового експорту в Україну;

     у перiод дослiдження (2011 р. - I квартал 2015 р.) iмпорт в Україну кругiв шлiфувальних на керамiчнiй зв'язцi походженням з Росiйської Федерацiї здiйснювався в таких обсягах та на таких умовах, що мiг призвести до заподiяння шкоди Заявнику, при цьому обсяг такого демпiнгового iмпорту не можна визначити як незначний у розумiннi статтi 12 Закону.

     У зв'язку з вищезазначеним та керуючись вимогами статтi 12 Закону, Комiсiя прийняла рiшення N АД-347/2015/4411-06, згiдно з яким порушила антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну товару, який має такий опис:

     круги шлiфувальнi на керамiчнiй зв'язцi, виробленi з нормального та бiлого електрокорунду (А), чорного та зеленого карбiду кремнiю (С), що можуть класифiкуватися за кодом УКТ ЗЕД 6804 22 30 00, походженням з Росiйської Федерацiї.

     Проведення антидемпiнгового розслiдування доручено Мiнекономрозвитку.

     У разi коли розслiдування стосується iнтересiв фiзичних або юридичних осiб, такi особи мають право надсилати до Мiнекономрозвитку iнформацiю, що може бути корисною для проведення розслiдування.

     Iнформацiя, що подається Мiнекономрозвитку, повинна базуватися на фактах, а не на голослiвних твердженнях чи припущеннях. Водночас iнформацiя враховується Мiнекономрозвитку в разi подання її державною мовою України та в строки, установленi Законом, Комiсiєю або Мiнекономрозвитку.

     Протягом 30 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку здiйснює реєстрацiю заiнтересованих сторiн розслiдування та розглядає вимоги щодо проведення слухань. У запитi про реєстрацiю заiнтересована сторона розслiдування повинна вказати: назву, юридичну адресу, номер факсу i телефону, адресу електронної пошти органiзацiї, прiзвище, iм'я та по батьковi контактної особи.

     Протягом 60 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку розглядає письмово викладенi коментарi та iнформацiю стосовно порушення розслiдування. Iнформацiя повинна надаватись українською мовою або мовою оригiналу та супроводжуватись українським перекладом. У разi якщо iнформацiя має конфiденцiйний характер, необхiдно пiдготувати та надiслати до Мiнекономрозвитку її конфiденцiйну та неконфiденцiйну версiї.

     Рiшення Комiсiї вiд 13 листопада 2015 року N АД-347/2015/4411-06 набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

     Контактна iнформацiя

     Контактнi телефони: 521-13-93,
     т/ф 521-16-24, факс 226-26-29,
     e-mail: a-dump@me.gov.ua, suhanov@me.gov.ua, aanovitskiy@me.gov.ua, postolnikova@me.gov.ua.

     Адреса Мiнекономрозвитку: вул. М. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008.

     Iнформацiя щодо вхiдної кореспонденцiї:
     тел.: 253-93-94, 253-74-69, 253-63-71,
     факс: 226-31-81, e-mail: meconomy@me.gov.ua.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.