Документ скасований: Постанова КМУ № 276 від 03.04.2019

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 25 листопада 2015 р. N 976


Про внесення змiн до Порядку акумулювання сiльськогосподарськими пiдприємствами сум податку на додану вартiсть на спецiальних рахунках, вiдкритих у банках та/або органах, якi здiйснюють казначейське обслуговування бюджетних коштiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку акумулювання сiльськогосподарськими пiдприємствами сум податку на додану вартiсть на спецiальних рахунках, вiдкритих у банках та/або органах, якi здiйснюють казначейське обслуговування бюджетних коштiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 сiчня 2011 р. N 11 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 2, ст. 108; 2012 р., N 64, ст. 2611; 2014 р., N 78, ст. 2241; 2015 р., N 37, ст. 1124), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України А. ЯЦЕНЮК

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 листопада 2015 р. N 976

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку акумулювання сiльськогосподарськими пiдприємствами сум податку на додану вартiсть на спецiальних рахунках, вiдкритих у банках та/або органах, якi здiйснюють казначейське обслуговування бюджетних коштiв

     1. Абзац другий пункту 2 замiнити абзацами такого змiсту:

     "Зазначеному сiльськогосподарському пiдприємству вiдповiдно до пункту 2001.2 статтi 2001 Податкового кодексу України (далi - Кодекс) як платнику податку на додану вартiсть додатково вiдкривається в системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, крiм автоматично вiдкритого рахунка, рахунок, призначений для перерахування коштiв на спецiальнi рахунки пiдприємства, вiдкритi в установах банкiв та/або органах, що здiйснюють казначейське обслуговування бюджетних коштiв.

     У разi виключення сiльськогосподарського пiдприємства з реєстру суб'єктiв спецiального режиму оподаткування вiдповiдно до пункту 209.12 статтi 209 Кодексу сiльськогосподарське пiдприємство зобов'язане в мiсячний строк закрити спецiальний рахунок.".

     2. Пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. На пiдставi даних бухгалтерського та податкового облiку сiльськогосподарське пiдприємство складає податкову декларацiю i в строки, встановленi статтею 203 Кодексу, подає її в електронному виглядi до територiального органу ДФС. У такiй податковiй декларацiї сiльськогосподарське пiдприємство зобов'язане зазначати реквiзити спецiального рахунка.

     Сума податку на додану вартiсть, нарахована сiльськогосподарським пiдприємством на вартiсть поставлених сiльськогосподарських товарiв/послуг власного виробництва, не пiдлягає сплатi до бюджету та акумулюється сiльськогосподарським пiдприємством на його спецiальному рахунку.

     Для акумулювання зазначеної суми податку на додану вартiсть сiльськогосподарське пiдприємство зараховує кошти на власний рахунок в системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, вiдкритий для перерахування коштiв на його спецiальний рахунок.

     Кошти, зарахованi на рахунок в системi електронного адмiнiстрування податку на додану вартiсть, перераховуються автоматично протягом операцiйного дня, в якому кошти надiйшли на такий рахунок, органом, який здiйснює казначейське обслуговування бюджетних коштiв, на спецiальний рахунок сiльськогосподарського пiдприємства.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.