КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 травня 2016 р. N 329

 
Про внесення змiн до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 липня 2007р. N 950 (Офiцiйний вiсник України, 2007р., N 54, ст. 2180; 2011р., N 88, ст. 3199; 2013р., N 35, ст. 1238; 2014р., N 24, ст. 735, N 77, ст. 2196, N 103, ст. 3035; 2015р., N 76, ст. 2522; 2016р., N 18, ст. 721), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 71

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 травня 2016р. N 329

ЗМIНИ,
що вносяться до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. Пункт 1 § 4 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Розгляд питань на засiданнях Кабiнету Мiнiстрiв здiйснюється вiдповiдно до щоквартальних планiв, якi готуються на основi та на виконання Програми дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв, концепцiй реалiзацiї державної полiтики у вiдповiдних сферах, законiв України, мiжнародно-правових зобов'язань України, актiв Президента України та постанов Верховної Ради, прийнятих вiдповiдно до Конституцiї та законiв України, актiв Кабiнету Мiнiстрiв.

     Зазначенi плани формуються Секретарiатом Кабiнету Мiнiстрiв на пiдставi пропозицiй мiнiстерств та центральних органiв виконавчої влади, що не належать до сфери спрямування i координацiї мiнiстрiв, та затверджуються Мiнiстром Кабiнету Мiнiстрiв.

     Пропозицiї мiнiстерств та центральних органiв виконавчої влади подаються до Кабiнету Мiнiстрiв за встановленою Секретарiатом Кабiнету Мiнiстрiв формою до 20 числа мiсяця, що передує плановому перiоду.".

     2. У пунктi 3 § 19 слова "аварiї, катастрофи, стихiйного лиха чи лiквiдацiєю їх наслiдкiв" замiнити словами "надзвичайних ситуацiй, лiквiдацiєю їх наслiдкiв або вирiшенням iнших питань, пов'язаних iз виникненням загрози життю та/або здоров'ю населення, а також вирiшенням невiдкладних питань, пов'язаних з проведенням антитерористичної операцiї".

     3. Пункт 2 § 21 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Пiд час обговорення проектiв актiв законодавства в першу чергу приймається рiшення щодо проектiв, стосовно яких вiдсутнi неврегульованi розбiжностi у позицiях заiнтересованих органiв та/або застереження Секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв. За пропозицiєю головуючого рiшення щодо таких проектiв актiв може бути прийняте в цiлому без обговорення.".

     4. У пунктi 4 § 22 слово i цифри "i § 552" виключити.

     5. Пiдпункт 1 пункту 2 § 281 викласти в такiй редакцiї:

     "1) попередньо розглядає:

     проекти законiв, актiв Президента України та Кабiнету Мiнiстрiв, щодо яких є неврегульованi розбiжностi у позицiях заiнтересованих органiв та/або застереження Секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв;

     проекти розпоряджень Кабiнету Мiнiстрiв про схвалення концепцiй реалiзацiї державної полiтики у вiдповiднiй сферi, державних цiльових програм та законiв;".

     6. У § 282 слова ", а також народнi депутати України, уповноважений представник всеукраїнських профспiлок, їх об'єднань та уповноважений представник всеукраїнських об'єднань органiзацiй роботодавцiв" виключити.

     7. У § 283:

     1) пункт 3 пiсля слiв "затвердженим Прем'єр-мiнiстром" доповнити словами ", а у разi наявностi питань для розгляду - не менш нiж один раз на тиждень";

     2) у пунктi 5 слова "У разi вiдсутностi особи, що очолює урядовий комiтет," замiнити словами "За дорученням особи, що очолює урядовий комiтет, або у разi її вiдсутностi";

     3) доповнити параграф пунктом 9 такого змiсту:

     "9. За рiшенням Прем'єр-мiнiстра засiдання будь-якого урядового комiтету може бути скликано та проведено пiд його головуванням.".

     8. Пункт 2 § 285 доповнити реченням такого змiсту: "Постiйну участь у засiданнях урядового комiтету можуть брати народнi депутати України, уповноважений представник всеукраїнських профспiлок, їх об'єднань та уповноважений представник всеукраїнських об'єднань органiзацiй роботодавцiв.".

     9. Пункт 5 § 286 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Пiд час обговорення проекту акта позицiя заступника мiнiстра, який бере участь у засiданнi урядового комiтету, повинна збiгатися з позицiєю мiнiстра, доведеною в установленому порядку розробниковi пiд час проведення узгоджувальних процедур.".

     10. Перше речення абзацу третього пункту 5 § 33 замiнити двома реченнями такого змiсту: "Проект акта Кабiнету Мiнiстрiв з питань запобiгання виникненню надзвичайних ситуацiй i лiквiдацiї їх наслiдкiв, з iнших питань, пов'язаних iз виникненням загрози життю та/або здоров'ю населення, а також з невiдкладних питань, пов'язаних з проведенням антитерористичної операцiї, погоджується в одноденний строк заiнтересованими органами, Мiнфiном, Мiнекономрозвитку та Мiн'юстом. Такий проект головний розробник одночасно надсилає Кабiнетовi Мiнiстрiв.".

     11. Параграф 38 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Проект акта з питань обороноздатностi держави, грошового та iншого забезпечення вiйськовослужбовцiв Збройних Сил погоджується заiнтересованими органами, а також Мiнфiном та Мiнекономрозвитку у строк, що становить не бiльш як три робочих днi.".

     12. Пункт 2 § 46 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Висновок за результатами правової експертизи проекту акта з питань обороноздатностi держави, грошового та iншого забезпечення вiйськовослужбовцiв Збройних Сил надсилається розробниковi у строк, що становить не бiльш як три робочих днi.".

     13. Пункт 1 § 54 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Проект акта, надiсланий до Кабiнету Мiнiстрiв вiдповiдно до абзацу третього пункту 5 § 33 цього Регламенту, опрацьовується у Секретарiатi Кабiнету Мiнiстрiв в одноденний строк. Про такий проект акта Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв невiдкладно iнформує Прем'єр-мiнiстра.".

     14. Пункт 1 § 55 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Проект акта, щодо якого вiдсутнi неврегульованi розбiжностi у позицiях заiнтересованих органiв та/або застереження Секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв, крiм проекту розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв про схвалення концепцiї реалiзацiї державної полiтики у вiдповiднiй сферi, концепцiї державної цiльової програми та концепцiї закону, включається до порядку денного чергового засiдання Кабiнету Мiнiстрiв без попереднього розгляду урядовим комiтетом.".

     15. Пункт 1 § 551 доповнити абзацом такого змiсту:

     "У виняткових випадках за рiшенням Прем'єр-мiнiстра до порядку денного чергового засiдання Кабiнету Мiнiстрiв може бути включено проект акта без попереднього розгляду урядовим комiтетом або проект акта, який з пiдстав, визначених пунктом 5 § 55 цього Регламенту, урядовим комiтетом не схвалено.".

     16. Параграф 552 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.