КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 серпня 2016 р. N 501


Про внесення змiн до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 липня 2007 р. N 950 (Офiцiйний вiсник України, 2007 р., N 54, ст. 2180; 2011 р., N 88, ст. 3199; 2012 р., N 56, ст. 2238, N 89, ст. 3606; 2013 р., N 9, ст. 343, N 35, ст. 1238; 2014 р., N 24, ст. 735, N 77, ст. 2196; 2015 р., N 44, ст. 1396, N 76, ст. 2522; 2016 р., N 18, ст. 721, N 38, ст. 1459), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня її опублiкування, крiм пункту 27 змiн, затверджених цiєю постановою, який набирає чинностi з 30 вересня 2016 року.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 71

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 серпня 2016 р. N 501

ЗМIНИ,
що вносяться до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. У § 4:

     1) пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Кабiнет Мiнiстрiв планує свою роботу на основi та на виконання Програми дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв, для чого розробляє i затверджує щорiчний план дiй щодо виконання зазначеної Програми, основнi напрями економiчної полiтики України, розробляє i подає на розгляд Верховної Ради проект Основних напрямiв бюджетної полiтики та проект Закону про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, проекти загальнодержавних програм, планує свою нормотворчу дiяльнiсть, зокрема з розроблення проектiв регуляторних актiв.

     Розгляд проектiв актiв на засiданнях Кабiнету Мiнiстрiв здiйснюється вiдповiдно до щоквартальних планiв-графiкiв, якi готуються з урахуванням строкiв, установлених Програмою дiяльностi Кабiнету Мiнiстрiв, концепцiями реалiзацiї державної полiтики у вiдповiдних сферах, законами України, мiжнародно-правовими зобов'язаннями України, актами Президента України та постановами Верховної Ради, прийнятими вiдповiдно до Конституцiї та законiв України, актами Кабiнету Мiнiстрiв, протокольними рiшеннями Кабiнету Мiнiстрiв та дорученнями Прем'єр-мiнiстра України, а також з урахуванням строкiв, запропонованих мiнiстерствами для внесення на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв проектiв актiв, що розробляються ними в iнiцiативному порядку.

     Щоквартальнi плани-графiки внесення на розгляд Уряду проектiв актiв законодавства складаються Секретарiатом Кабiнету Мiнiстрiв та пiдписуються Державним секретарем Кабiнету Мiнiстрiв України (далi - Державний секретар Кабiнету Мiнiстрiв).

     Такi щоквартальнi плани-графiки надсилаються в електроннiй формi до вiдома Прем'єр-мiнiстровi України, Першому вiце-прем'єр-мiнiстровi України, вiце-прем'єр-мiнiстрам України та мiнiстрам.

     Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв веде постiйний облiк проектiв актiв, розроблення яких передбачено завданнями, встановленими актами законодавства, що набрали чиннiсть пiсля складення щоквартального плану-графiка внесення на розгляд Уряду проектiв актiв законодавства на вiдповiдний перiод, та щодекади надсилає оновлений план-графiк в електроннiй формi до вiдома Прем'єр-мiнiстровi України, Першому вiце-прем'єр-мiнiстровi України, вiце-прем'єр-мiнiстрам України та мiнiстрам.";

     2) у пунктi 2 слово "його" замiнити словами "Кабiнету Мiнiстрiв".

     2. У першому реченнi пункту 2 § 6 слова "заступник мiнiстра - керiвник апарату мiнiстерства" замiнити словами "державний секретар мiнiстерства".

     3. Пiдпункт 10 пункту 1 § 7 виключити.

     4. У пунктi 2 § 9:

     1) доповнити пункт пiсля абзацу шостого новим абзацом такого змiсту:

     "вносить вiдповiдно до закону на розгляд Президента України шляхом надсилання листа за своїм пiдписом подання та завiзований проект Указу Президента України про призначення Директора Державного бюро розслiдувань;".

     У зв'язку з цим абзаци сьомий - п'ятнадцятий вважати вiдповiдно абзацами восьмим - шiстнадцятим;

     2) абзац десятий пiсля слова "подання" доповнити словами "та завiзований проект Указу Президента України";

     3) абзац одинадцятий пiсля слова "подання" доповнити словами "за рiшенням Кабiнету Мiнiстрiв";

     4) абзац чотирнадцятий замiнити абзацами такого змiсту:

     "- призначення на посаду i звiльнення з посади перших заступникiв та заступникiв мiнiстрiв;

     - призначення на посаду Голови Нацiонального агентства з питань виявлення, розшуку та управлiння активами, одержаними вiд корупцiйних та iнших злочинiв, кандидатура якого вiдiбрана за результатами конкурсного вiдбору вiдповiдно до закону;

     - призначення на посаду i звiльнення з посади керiвника Нацiональної полiцiї вiдповiдно до пропозицiй Мiнiстра внутрiшнiх справ;".

     У зв'язку з цим абзаци п'ятнадцятий i шiстнадцятий вважати вiдповiдно абзацами сiмнадцятим i вiсiмнадцятим;

     5) в абзацi вiсiмнадцятому слова "та звiльнення з посади" виключити, а пiсля слiв "Севастопольської мiської держадмiнiстрацiй" доповнити словами ", а також призначення на посаду та звiльнення з посади першого заступника".

     5. У пунктi 2 § 11 слова "Мiнiстра Кабiнету Мiнiстрiв," виключити.

     6. У § 12:

     1) у пунктi 2 слова ", керiвник якого призначається на посаду i звiльняється з посади в установленому Законом України "Про Кабiнет Мiнiстрiв України" порядку" виключити;

     2) у пiдпунктi 2 пункту 3 слова "Мiнiстра Кабiнету Мiнiстрiв," виключити;

     3) у пунктi 4 слово "подає" замiнити словами "вiзує та подає";

     4) доповнити параграф пунктом 51 такого змiсту:

     "51. Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв готує плани органiзацiї пiдготовки проектiв актiв, необхiдних для забезпечення реалiзацiї законiв України та органiзацiї виконання указiв Президента України, якi подаються Державним секретарем Кабiнету Мiнiстрiв Мiнiстровi Кабiнету Мiнiстрiв для включення до проекту порядку денного засiдання Кабiнету Мiнiстрiв.".

     7. Друге речення пункту 4 § 15 виключити.

     8. Абзац другий пункту 1 § 17 виключити.

     9. Доповнити § 20 пунктом 4 такого змiсту:

     "4. З кадрових питань доповiдає на засiданнi Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв.".

     10. Пункт 5 § 24 пiсля слова "надсилається" доповнити словами "в електроннiй формi (крiм питань, що мiстять iнформацiю з обмеженим доступом)".

     11. В абзацi третьому пiдпункту 1 пункту 2 § 281 слова "державних цiльових програм" замiнити словами "концепцiй державних цiльових програм".

     12. У пунктi 3 § 284:

     1) в абзацi першому слова "членам урядового комiтету" замiнити словами "членам Кабiнету Мiнiстрiв, урядового комiтету", а цифри "24" замiнити цифрами "48";

     2) абзац другий виключити.

     13. У пунктi 16 § 286 слова "Копiї протоколу засiдання надсилаються" замiнити словами "Протокол засiдання надсилається в електроннiй формi (крiм питань, що мiстять iнформацiю з обмеженим доступом)".

     14. Пункт 1 § 32 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Розроблення проекту акта починається невiдкладно пiсля отримання вiдповiдного завдання та триває виходячи з необхiдностi врахування у загальному часi пiдготовки проекту акта вимог, встановлених цим Регламентом щодо часу, достатнього для погодження проекту акта заiнтересованими органами, та часу, достатнього для проведення Мiн'юстом правової експертизи.".

     15. У § 33:

     1) у пунктi 5:

     друге речення абзацу другого виключити;

     абзац третiй виключити;

     2) абзац третiй пункту 7 доповнити реченням такого змiсту: "Результати обговорення таких проектiв актiв всеукраїнськими громадськими органiзацiями iнвалiдiв, їх спiлками вiдображаються у пояснювальнiй записцi.".

     16. Абзац перший пункту 1 § 37 пiсля слова "Розробник" доповнити словами i цифрами "з урахуванням строкiв, визначених у § 38 для погодження проекту акта Кабiнету Мiнiстрiв заiнтересованими органами, а також пунктом 2 § 46 для проведення Мiн'юстом правової експертизи,".

     17. Параграф 38 викласти в такiй редакцiї:

     "§ 38. Строк погодження

     Розробник визначає строк погодження проекту акта Кабiнету Мiнiстрiв заiнтересованими органами з урахуванням складностi та обсягу проекту, характеру його термiновостi, прiоритетностi та строкiв виконання завдань, установлених актами законодавства, протокольними рiшеннями Кабiнету Мiнiстрiв, дорученнями Прем'єр-мiнiстра, узагальнених у планах-графiках, що готуються вiдповiдно до § 4 цього Регламенту.

     Проект акта надсилається розробником заiнтересованим органам, якi зобов'язанi його погодити у визначений у супровiдному листi строк:

     в одноденний строк - проекти актiв Кабiнету Мiнiстрiв з питань запобiгання виникненню надзвичайних ситуацiй i лiквiдацiї їх наслiдкiв, з iнших питань, пов'язаних iз виникненням загрози життю та/або здоров'ю населення, з невiдкладних питань, пов'язаних з проведенням антитерористичної операцiї, та з питань обороноздатностi держави;

     протягом п'яти робочих днiв - проекти актiв, строк внесення розробником на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв яких настає не пiзнiше нiж через 20 робочих днiв;

     протягом десяти робочих днiв - проекти актiв, строк внесення розробником на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв яких настає не пiзнiше нiж через 30 робочих днiв;

     у мiсячний строк - проекти актiв, строк внесення розробником на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв яких настає бiльше нiж через 30 робочих днiв, або проекти актiв, що розробляються в iнiцiативному порядку.

     У разi коли розробник не зазначає у супровiдному листi строк погодження проекту акта Кабiнету Мiнiстрiв, передбачений абзацами третiм - шостим цього параграфа, такий проект акта погоджується заiнтересованим органом у мiсячний строк.".

     18. У § 39:

     1) пiсля слiв "заiнтересований орган" доповнити словами ", а також Мiнфiн та Мiнекономрозвитку";

     2) доповнити параграф абзацом такого змiсту:

     "Це правило не поширюється на проекти актiв з питань, передбачених абзацом третiм § 38 цього Регламенту.".

     19. Пункт 2 § 40 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Змiна керiвника заiнтересованого органу та/або органу, який є головним розробником проекту акта (крiм випадкiв складення повноважень або вiдставки Кабiнету Мiнiстрiв), не потребує повторного погодження проекту акта.

     При цьому новопризначений керiвник органу, який є головним розробником проекту акта, або особа, яка його замiщує, на засiданнi урядового комiтету (або заступник керiвника, який входить до складу урядового комiтету) чи на засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв має право вiдкликати проект акта, завiзований попереднiм керiвником такого органу. Новопризначений керiвник заiнтересованого органу або особа, яка його замiщує, на засiданнi урядового комiтету (або заступник керiвника, який входить до складу урядового комiтету) чи на засiданнi Кабiнету Мiнiстрiв має право висловити свою позицiю щодо проекту акта.

     У разi складення повноважень або вiдставки Кабiнету Мiнiстрiв Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв повертає проекти актiв головним розробникам для повторного їх внесення в разi потреби на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв пiсля набуття повноважень новосформованим Кабiнетом Мiнiстрiв.".

     20. Пункт 2 § 46 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Мiн'юст надсилає висновок розробниковi у строк, що становить не бiльш як 10 робочих днiв, а у випадках, передбачених абзацом третiм § 38 цього Регламенту, - в одноденний строк.".

     21. Пункт 1 § 55 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Опрацьований проект акта Кабiнету Мiнiстрiв, зазначений у пiдпунктi 1 пункту 2 § 281, разом з матерiалами, поданими головним розробником, та експертним висновком Секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв включається до порядку денного засiдання вiдповiдного урядового комiтету.

     Якщо за результатами проведеної Секретарiатом Кабiнету Мiнiстрiв експертизи проекту акта на предмет повноти його узгодження iз заiнтересованими органами є застереження щодо необхiдностi проведення додаткового погодження визначеним заiнтересованим органом, на засiданнi урядового комiтету обов'язково заслуховується позицiя такого органу з метою прийняття остаточного рiшення щодо пiдтримки проекту акта.".

     22. Параграф 76 викласти в такiй редакцiї:

     "§ 76. Планування виконання

     1. Для органiзацiї пiдготовки проектiв актiв законодавства, необхiдних для забезпечення реалiзацiї закону України та органiзацiї виконання указу Президента України, якi мiстять завдання Кабiнетовi Мiнiстрiв, розробляється вiдповiдний план (додаток 13) у порядку, встановленому пунктом 51 § 12 цього Регламенту.

     2. У планi зазначаються положення (завдання), вiдповiдальнiсть за реалiзацiю (виконання) яких покладена актом на Кабiнет Мiнiстрiв, заходи з реалiзацiї (виконання) зазначених положень (завдань), органи, вiдповiдальнi за виконання, строк виконання (у разi потреби).

     3. Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв пiд час формування згiдно з вимогами пункту 1 § 4 цього Регламенту щоквартальних планiв-графiкiв внесення на розгляд Уряду проектiв актiв законодавства враховує завдання щодо пiдготовки проектiв нормативно-правових актiв, встановленi для центральних органiв виконавчої влади планами органiзацiї пiдготовки проектiв актiв законодавства, необхiдних для забезпечення реалiзацiї закону України та органiзацiї виконання указу Президента України.".

     23. У другому реченнi пункту 3 § 78 слова "чи Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв" виключити.

     24. У пунктi 1 § 79:

     1) пiдпункт 1 пiсля слiв "до розгляду Кабiнетом Мiнiстрiв" доповнити словами "та урядовими комiтетами";

     пiдпункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2) монiторинг виконання органами виконавчої влади актiв Кабiнету Мiнiстрiв, планiв органiзацiї пiдготовки проектiв актiв, необхiдних для забезпечення реалiзацiї законiв України та органiзацiї виконання указiв Президента України, а також доручень Прем'єр-мiнiстра в частинi дотримання строкiв, визначених для їх виконання.".

     25. Пункт 1 § 80 пiсля слiв "встановлених ними завдань, а також" доповнити словами i цифрами "планiв, зазначених у § 76 цього Регламенту,".

     26. Пункт 3 § 83 доповнити абзацом такого змiсту:

     "У разi наявностi розбiжностей у позицiї керiвника центрального органу виконавчої влади та мiнiстра, який спрямовує i координує дiяльнiсть вiдповiдного органу, такий керiвник може звертатися до Мiнiстра Кабiнету Мiнiстрiв з iнiцiативою щодо проведення узгоджувальної наради з вирiшення порушеного питання. При цьому у зверненнi зазначається позицiя мiнiстра щодо порушеного питання.".

     27. В абзацi першому пункту 1 § 106 цифри "5, 18, 21 i 23" замiнити цифрами "5, 18 i 21".

     28. У пунктi 2 § 121 слова "Копiї вiдкликаних законопроектiв надсилаються" замiнити словами "Перелiк вiдкликаних законопроектiв надсилається", а слово "їх" - словами "вiдповiдних законопроектiв".

     29. Перше речення пункту 1 § 146 пiсля слiв "рiшення суду" доповнити словами "разом з проектом вiдповiдного акта Кабiнету Мiнiстрiв".

     30. У текстi Регламенту, крiм пункту 4 § 12, пункту 3 § 16, пункту 2 § 100 та § 104, слова "Мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв" у всiх вiдмiнках замiнити словами "Державний секретар Кабiнету Мiнiстрiв" у вiдповiдному вiдмiнку.

     31. Пункт 8 додатка 4 до Регламенту пiсля абзацу першого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "Якщо проект акта стосується прав iнвалiдiв, вiдображаються результати його обговорення з всеукраїнськими громадськими органiзацiями iнвалiдiв, їх спiлками.".

     У зв'язку з цим абзац другий вважати абзацом третiм.

     32. У додатку 8 до Регламенту:

     1) доповнити додаток роздiлом 4 такого змiсту:

     "4. Виконання рiшення урядового комiтету

     Зазначається про результати виконання рiшення урядового комiтету у процесi доопрацювання схваленого проекту.

     Цей роздiл включається до експертного висновку, якщо урядовим комiтетом схвалено проект акта з наданням вiдповiдного доручення щодо врахування зауважень i пропозицiй, висловлених пiд час засiдання.";

     2) слова "Мiнiстра Кабiнету Мiнiстрiв" замiнити словами "Державного секретаря Кабiнету Мiнiстрiв".

     33. Доповнити Регламент додатком 13 такого змiсту:

"Додаток 13
(до пункту 1 § 76)
Схвалено на засiданнi
Кабiнету Мiнiстрiв
___ ____________ 20__ р.
(протокол N _____)

ПЛАН
органiзацiї пiдготовки проектiв актiв, необхiдних для забезпечення реалiзацiї Закону України (органiзацiї виконання указу Президента України)

__________________________________________________
(назва акта законодавства)

Положення акта законодавства Змiст заходу з реалiзацiї (виконання) вiдповiдних положень (завдань) Органи, вiдповiдальнi за виконання, та вiдповiднi структурнi пiдроздiли Секретарiату Кабiнету Мiнiстрiв Строк виконання (зазначається у разi потреби)

     1. Положення (завдання), вiдповiдальнiсть за реалiзацiю (виконання) яких покладено актом на Кабiнет Мiнiстрiв.

     2. Положення (завдання), вiдповiдальнiсть за реалiзацiю (виконання) яких покладено актом безпосередньо на органи виконавчої влади.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.