КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 7 грудня 2016 р. N 916


Про затвердження Порядку ведення Реєстру органiв з оцiнки вiдповiдностi

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 6 листопада 2019 року N 916,
вiд 19 травня 2021 року N 489

     Вiдповiдно до статтi 124 Закону України "Про насiння i садивний матерiал" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок ведення Реєстру органiв з оцiнки вiдповiдностi, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 7 грудня 2016 р. N 916

ПОРЯДОК
ведення Реєстру органiв з оцiнки вiдповiдностi

(У текстi Порядку слово "Мiнагрополiтики" замiнено словом "Мiнекономiки" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 листопада 2019 року N 916)

(У текстi Порядку слово "Мiнекономiки" замiнено словом "Мiнагрополiтики" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 травня 2021 року N 489)

     1. Цей Порядок визначає механiзм ведення Реєстру органiв з оцiнки вiдповiдностi, вимоги до його змiсту, процедуру внесення до зазначеного Реєстру вiдомостей про орган з оцiнки вiдповiдностi.

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у такому значеннi:

     Реєстр органiв з оцiнки вiдповiдностi (далi - Реєстр) - перелiк органiв з оцiнки вiдповiдностi та вiдомостей про них;

     технiчна помилка - описка, друкарська, граматична, арифметична помилка, допущена пiд час внесення вiдповiдних вiдомостей до Реєстру.

     Iншi термiни вживаються у значеннях, наведених у Законi України "Про насiння i садивний матерiал" (далi - Закон).

     3. Держателем Реєстру є Мiнагрополiтики, яке забезпечує його ведення. Реєстр ведеться державною мовою та розмiщується на офiцiйному веб-сайтi Мiнагрополiтики.

     4. Реєстр є електронною базою даних.

     5. Програмне забезпечення Реєстру повинне забезпечувати:

     автоматизацiю процесу внесення вiдомостей до Реєстру та змiн до нього;

     здiйснення контролю за повнотою внесення вiдомостей до Реєстру, передбачених цим Порядком;

     ведення вiдомостей в електроннiй формi та створення їх електронного архiву;

     зберiгання вiдомостей про органи з оцiнки вiдповiдностi протягом 75 рокiв з дати включення вiдповiдного органу з оцiнки вiдповiдностi до Реєстру;

     захист персональних даних згiдно iз Законом України "Про захист персональних даних";

     проведення iнших дiй, визначених цим Порядком.

     6. Реєстр мiстить такi вiдомостi про органи з оцiнки вiдповiдностi:

     iдентифiкацiйний код юридичної особи згiдно з Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань, повне та скорочене (за наявностi) найменування;

     мiсцезнаходження;

     iнформацiю для зв'язку (телефон, факс, адресу електронної пошти тощо);

     iнформацiю про матерiально-технiчну базу, у тому числi про наявнiсть лабораторiй;

     кiлькiсть квалiфiкованого персоналу, який працює на постiйнiй основi;

     номер та дату рiшення нацiонального органу з акредитацiї про видачу, тимчасове зупинення дiї, поновлення дiї та скасування атестата про акредитацiю;

     номер та дату рiшення Мiнагрополiтики про уповноваження органу з оцiнки вiдповiдностi, тимчасове зупинення дiї, скасування зазначеного рiшення;

     види робiт, на виконання яких орган з оцiнки вiдповiдностi уповноважено Мiнагрополiтики.

     7. Пiдставою для включення до Реєстру вiдомостей про орган з оцiнки вiдповiдностi є рiшення Мiнагрополiтики про уповноваження вiдповiдного пiдприємства, установи, органiзацiї чи пiдроздiлу такого пiдприємства, установи, органiзацiї, акредитованого нацiональним органом з акредитацiї на провадження дiяльностi з оцiнки вiдповiдностi у сферi насiнництва та розсадництва.

     8. Вiдомостi про орган з оцiнки вiдповiдностi вносяться до Реєстру не пiзнiше наступного робочого дня з дня прийняття Мiнагрополiтики рiшення про уповноваження шляхом перенесення вiдповiдних вiдомостей iз поданої ранiше пiдприємством, установою, органiзацiєю заяви про уповноваження у сферi насiнництва та розсадництва.

     Форма заяви про уповноваження затверджується Мiнагрополiтики.

     Внесення вiдомостей до Реєстру здiйснюється безоплатно.

     9. У разi змiни вiдомостей, якi мiстить Реєстр, орган з оцiнки вiдповiдностi зобов'язаний протягом десяти робочих днiв з дня настання таких змiн подати Мiнагрополiтики оновленi вiдомостi.

     10. Форма заяви про внесення змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр (далi - заява), затверджується Мiнагрополiтики.

     11. Заява може бути подана у паперовiй формi заявником особисто або надiслана поштовим вiдправленням.

     12. Пiсля надходження заяви Мiнагрополiтики перевiряє правильнiсть її оформлення та приймає рiшення про внесення змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, або про вiдмову в їх внесеннi.

     13. Пiдставою для вiдмови у внесеннi змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, є виявлення у поданiй заявi недостовiрної iнформацiї.

     14. Рiшення про внесення змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, або вiдмову у внесеннi вiдомостей до Реєстру приймається Мiнагрополiтики протягом десяти календарних днiв з дня надходження заяви. Копiя такого рiшення вручається особисто заявнику або надсилається поштовим вiдправленням не пiзнiше наступного робочого дня пiсля дати прийняття рiшення.

     15. У разi вiдмови у внесеннi змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, орган з оцiнки вiдповiдностi може пiсля усунення причин, що стали пiдставою для вiдмови у внесеннi змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, подати Мiнагрополiтики нову заяву.

     16. Внесення змiн до вiдомостей, якi мiстить Реєстр, здiйснюється на пiдставi рiшення Мiнагрополiтики протягом одного робочого дня з дати прийняття такого рiшення.

     17. У разi тимчасового зупинення дiї атестата про акредитацiю орган з оцiнки вiдповiдностi не має права на провадження дiяльностi з оцiнки вiдповiдностi у сферi насiнництва та розсадництва на перiод до поновлення дiї атестата про акредитацiю.

     18. Пiдставою для виключення органу з оцiнки вiдповiдностi з Реєстру є скасування атестата про акредитацiю або рiшення про уповноваження.

     19. Рiшення про виключення органу з оцiнки вiдповiдностi з Реєстру приймається Мiнагрополiтики не пiзнiше наступного робочого дня пiсля дати скасування атестата про акредитацiю або рiшення про уповноваження та надсилається поштовим вiдправленням органу з оцiнки вiдповiдностi, щодо якого прийнято рiшення.

     20. Виключення органу з оцiнки вiдповiдностi з Реєстру здiйснюється на пiдставi рiшення Мiнагрополiтики не пiзнiше наступного робочого дня пiсля прийняття такого рiшення.

     21. Орган з оцiнки вiдповiдностi, виключений з Реєстру, не має права на провадження дiяльностi з оцiнки вiдповiдностi у сферi насiнництва та розсадництва.

     22. У разi виявлення технiчних помилок у Реєстрi Мiнагрополiтики протягом одного робочого дня виправляє їх, про що iнформує орган з оцiнки вiдповiдностi, якого стосується виправлена iнформацiя.

     23. Вiдомостi, що мiстяться в Реєстрi, є вiдкритими i загальнодоступними.

     24. Мiнагрополiтики забезпечує вiльний, цiлодобовий i безоплатний доступ до вiдомостей, що мiстяться у Реєстрi, з використанням Iнтернету.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.