КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 13 вересня 2017 р. N 687


Про внесення змiн до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 лютого 2002 р. N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги" (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 8, ст. 340; 2007 р., N 52, ст. 2106; 2011 р., N 4, ст. 213, N 99, ст. 3602; 2012 р., N 52, ст. 2088; 2013 р., N 68, ст. 2492; 2015 р., N 64, ст. 2121; 2017 р., N 24, ст. 674), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 вересня 2017 р. N 687

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     1. Пункт 1 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Дiя цього Порядку не поширюється на проекти (програми), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, в частинi визначення бенефiцiара та його участi в процесi залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги.

     Дiя цього Порядку не поширюється на проекти (програми), якi фiнансуються Органiзацiєю Пiвнiчноатлантичного договору (НАТО) вiдповiдно до Угоди мiж Урядом України та Органiзацiєю Пiвнiчноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Українi.".

     2. У пунктi 2:

     1) абзац другий пiсля слiв "виконання проекту (програми)" доповнити словами ", Секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв України, Адмiнiстрацiя Президента України";

     2) пiсля абзацу п'ятого доповнити пункт новим абзацом такого змiсту:

     "iнститути громадянського суспiльства - громадськi об'єднання, релiгiйнi, благодiйнi органiзацiї, творчi спiлки, професiйнi спiлки та їх об'єднання, органiзацiї роботодавцiв та їх об'єднання, недержавнi засоби масової iнформацiї, легалiзованi вiдповiдно до законодавства України;".

     У зв'язку з цим абзаци шостий - чотирнадцятий вважати вiдповiдно абзацами сьомим - п'ятнадцятим.

     3. У пунктi 14:

     1) пiдпункт 2 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Для проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, лист вiд бенефiцiара та/або лист вiд органу (органiв) державної влади про заiнтересованiсть у результатах проекту (програми) не подається;";

     2) пiдпункт 21 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Для проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, план закупiвлi товарiв, робiт i послуг засвiдчується донором та виконавцем;".

     4. Пункт 15 пiсля слiв "в Українi" доповнити словами ", та проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства".

     5. Пункт 19 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Для проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, у позицiї "Бенефiцiар" робиться запис "не визначається".".

     6. У пунктi 21:

     1) в абзацi третьому слова "трьох мiсяцiв" замiнити словами "шести мiсяцiв";

     2) доповнити пункт пiсля абзацу третього новим абзацом такого змiсту:

     "У разi продовження строкiв виконання проекту (програми) на строк понад шiсть мiсяцiв та/або змiни кошторисної вартостi документи, визначенi пiдпунктами 3 та 31 пункту 14 цього Порядку, у разi вiдсутностi необхiдностi внесення до них змiн для перереєстрацiї проекту (програми) не подаються.".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий i п'ятий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим i шостим.

     7. Пункт 22 доповнити абзацом такого змiсту:

     "неможливостi усунення реципiєнтом виявлених порушень щодо нецiльового використання мiжнародної технiчної допомоги та/або виконавцем виявлених порушень щодо неналежної реалiзацiї проекту (програми), який спрямований на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, у визначенi Мiнекономрозвитку строки.".

     8. Пункт 23 пiсля абзацу третього доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "Мiнекономрозвитку подає щороку МЗС iнформацiю про державну реєстрацiю (перереєстрацiю) проектiв (програм), якi фiнансуються Радою Європи та Органiзацiєю з безпеки та спiвробiтництва в Європi (ОБСЄ) та виконуються iнститутами громадянського суспiльства.".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий i п'ятий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим i шостим.

     9. Пункт 25 пiсля абзацу шостого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "Для забезпечення поточного монiторингу проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, зазначенi документи подаються реципiєнтом до Мiнекономрозвитку.".

     У зв'язку з цим абзац сьомий вважати абзацом восьмим.

     10. Пункт 26 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Для забезпечення заключного монiторингу проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, пiдсумковий звiт про досягнутi результати вiдповiдно до визначених на початку проекту (програми) критерiїв за формою згiдно з додатком 6 до цього Порядку подається реципiєнтом до Мiнекономрозвитку.".

     11. Пункт 27 доповнити абзацами такого змiсту:

     "У разi неподання реципiєнтом до Мiнекономрозвитку документiв, зазначених у пунктах 25 i 26 цього Порядку, щодо проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства, впровадження цих проектiв (програм) вважається незадовiльним.

     Мiнекономрозвитку iнформує донора про незадовiльне впровадження таких проектiв (програм) та порушує перед донором питання щодо зупинення їх реалiзацiї до отримання Мiнекономрозвитку документiв, зазначених у пунктi 25 цього Порядку.".

     12. Пункт 45 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Мiнекономрозвитку за результатами монiторингу згiдно з додатком 3 до цього Порядку здiйснює нагляд за цiльовим використанням мiжнародної технiчної допомоги в рамках проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства.".

     13. У пунктi 47:

     1) доповнити пункт пiсля абзацу другого новим абзацом такого змiсту:

     "реципiєнтом питання щодо усунення порушень у разi виявлення нецiльового використання ним мiжнародної технiчної допомоги пiд час реалiзацiї проекту (програми), який спрямований на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства;".

     У зв'язку з цим абзаци третiй i четвертий вважати вiдповiдно абзацами четвертим i п'ятим;

     2) доповнити пункт пiсля абзацу четвертого новим абзацом такого змiсту:

     "виконавцем питання щодо усунення порушень у разi виявлення неналежної реалiзацiї ним проекту (програми) мiжнародної технiчної допомоги, який спрямований на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства.".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом шостим.

     14. Виноску "*" додатка 1 до Порядку пiсля слiв "в Українi" доповнити словами ", та для проектiв (програм), якi спрямованi на пiдтримку розвитку iнститутiв громадянського суспiльства".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.