КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 25 жовтня 2017 р. N 807


Про внесення змiн до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 лютого 2002 р. N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги" (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 8, ст. 340; 2007 р., N 52, ст. 2106; 2011 р., N 4, ст. 213, N 99, ст. 3602; 2012 р., N 52, ст. 2088; 2013 р., N 68, ст. 2492; 2015 р., N 64, ст. 2121; 2017 р., N 24, ст. 674, N 76, ст. 2328), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 жовтня 2017 р. N 807

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     1. Абзац перший пункту 1 пiсля слiв "(юридичних осiб - нерезидентiв)" доповнити словами ", реєстрацiї представництва донорської установи в Українi".

     2. У пунктi 2:

     1) абзац другий пiсля слiв "яких належить" доповнити словами "формування та/або";

     2) доповнити пункт пiсля абзацу дев'ятого новим абзацом такого змiсту:

     "представництво донорської установи - це представництво iноземної органiзацiї незалежно вiд його назви (бюро, агентство, офiс тощо), метою дiяльностi якого є здiйснення представництва iнтересiв донорської установи, координацiя мiжнародної технiчної допомоги, що надається Українi такою установою;".

     У зв'язку з цим абзаци десятий - п'ятнадцятий вважати вiдповiдно абзацами одинадцятим - шiстнадцятим.

     3. Доповнити Порядок роздiлом такого змiсту:

"Реєстрацiя представництва донорської установи в Українi

     48. Реєстрацiя представництва донорської установи в Українi, утворення якого передбачено мiжнародним договором України, провадиться Мiнекономрозвитку.

     49. Для реєстрацiї представництва донорської установи в Українi до Мiнекономрозвитку подаються:

     лист-звернення вiд донора щодо реєстрацiї представництва донорської установи в Українi, в якому зазначаються його назва, юридична адреса, iм'я, прiзвище, посада особи, уповноваженої представляти донорську установу в Українi, мiжнародний договiр України, яким передбачено утворення представництва донорської установи в Українi;

     завiренi донором копiї установчих документiв донорської установи;

     легалiзоване згiдно з вимогами законодавства доручення донора про надання повноважень особi представляти донорську установу в Українi iз зазначенням строку його дiї.

     50. Документи, необхiднi для реєстрацiї представництва донорської установи в Українi, подаються мовою оригiналiв з обов'язковим офiцiйним перекладом українською мовою.

     51. Мiнекономрозвитку розглядає поданi документи протягом 10 робочих днiв з дня їх надходження i приймає рiшення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi.

     52. Реєстрацiя представництва донорської установи в Українi пiдтверджується посвiдченням, складеним за формою згiдно з додатком 10 до цього Порядку, яке пiдписується уповноваженою особою Мiнекономрозвитку та засвiдчується печаткою Мiнiстерства.

     Мiнекономрозвитку протягом п'яти робочих днiв з моменту прийняття рiшення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi зобов'язане повiдомити про це МЗС, ДФС, ДМС, Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби з надсиланням копiї посвiдчення.

     53. Посвiдчення є пiдставою для одержання пiльг, привiлеїв, iмунiтетiв, передбачених законодавством та мiжнародним договором України, згода на обов'язковiсть якого надана Верховною Радою України, та для вiдкриття рахункiв у банках, вiдомостi про якi внесено до Державного реєстру банкiв.

     54. Якщо в iнформацiї, що мiститься в документах, поданих для реєстрацiї представництва донорської установи в Українi, сталися будь-якi змiни, таке представництво надсилає протягом п'яти робочих днiв письмове повiдомлення про це Мiнекономрозвитку i оформленi вiдповiдно до вимог пункту 49 цього Порядку документи та посвiдчення. На пiдставi цього Мiнiстерство видає нове посвiдчення.

     55. У реєстрацiї представництва донорської установи в Українi може бути вiдмовлено у разi:

     невiдповiдностi поданих документiв документам, зазначеним у пунктi 49 цього Порядку;

     завершення строку легалiзованого згiдно з вимогами законодавства України доручення донора про надання повноважень особi представляти донорську установу в Українi.

     У разi вiдмови у реєстрацiї представництва донорської установи в Українi Мiнекономрозвитку протягом 10 робочих днiв iнформує про це донора.

     56. У разi втрати (знищення) посвiдчення про реєстрацiю донорської установи в Українi видається його дублiкат, для одержання якого подається до Мiнекономрозвитку вiдповiдне звернення.

     57. Мiнекономрозвитку має право анулювати рiшення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi у разi:

     офiцiйного звернення донора щодо анулювання рiшення про реєстрацiю представництва;

     вiдсутностi надання допомоги Українi в рамках проектiв (програм) мiжнародної технiчної допомоги протягом 24 мiсяцiв.

     58. Мiнекономрозвитку протягом п'яти робочих днiв з моменту анулювання рiшення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi зобов'язане повiдомити про це зазначеному представництву, МЗС, ДФС, ДМС, Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби та донору.

     59. Пiсля повiдомлення щодо анулювання рiшення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi таке представництво або уповноважена ним особа зобов'язанi протягом 10 робочих днiв повернути до Мiнекономрозвитку оригiнал посвiдчення про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi.".

     4. У виносцi "*" до додатка 9 до Порядку слова i цифри "пунктом 154.4 статтi 154" замiнити словами i цифрами "пунктом 142.3 статтi 142".

     5. Доповнити Порядок додатком 10 такого змiсту:

"Додаток 10
до Порядку

ПОСВIДЧЕННЯ
про реєстрацiю представництва донорської установи в Українi

Донор  
(назва)
Мiжнародний договiр  
(назва)
Представництво донорської установи в Українi  
(назва)
Уповноважена особа  
(iм'я, прiзвище, посада)
Дата реєстрацiї  
Уповноважена особа
Мiнекономрозвитку
 
______________
(пiдпис)

М. П.".

 
______________________
(iнiцiали та прiзвище)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.