КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 10 травня 2018 р. N 357


Деякi питання органiзацiї електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 квiтня 2019 року N 329,
вiд 5 лютого 2020 року N 123

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок органiзацiї електронної iнформацiйної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв, що додається.

     2. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 березня 2004 р. N 326 "Про затвердження Положення про Нацiональний реєстр електронних iнформацiйних ресурсiв" (Офiцiйний вiсник України, 2004 р., N 11, ст. 665; 2010 р., N 58, ст. 2025; 2016 р., N 18, ст. 742) i вiд 8 вересня 2016 р. N 606 "Деякi питання електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 73, ст. 2455; 2017 р., N 15, ст. 438) змiни, що додаються.

     3. Державному агентству з питань електронного урядування:

     у двомiсячний строк розробити та затвердити формати електронних повiдомлень та обмiну даними, примiрний договiр про iнформацiйну взаємодiю та примiрну угоду про пiдключення до системи електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв;

     подати Кабiнетовi Мiнiстрiв України до 12 грудня 2018 р. звiт про виконання Порядку, затвердженого цiєю постановою, суб'єктами владних повноважень, визначеними у додатку 3 до зазначеного Порядку.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2018 р. N 357

ПОРЯДОК
органiзацiї електронної iнформацiйної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв

(У текстi Порядку слово "Агентство" в усiх вiдмiнках замiнено словом "Мiнцифри" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 лютого 2020 року N 123)

     1. Цей Порядок визначає механiзм органiзацiї електронної iнформацiйної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв.

     2. Термiни, що вживаються у цьому Порядку, мають таке значення:

     1) веб-клiєнт - програмний комплекс, що iнтегрується до програмного забезпечення державного електронного iнформацiйного ресурсу отримувача та забезпечує формування i передавання запитiв та отримання вiдповiдей за допомогою шлюзiв безпечного обмiну;

     2) веб-сервiс - програмний комплекс, що iнтегрується до програмного забезпечення державного електронного iнформацiйного ресурсу постачальника i забезпечує отримання запитiв та формування i передавання вiдповiдей за допомогою шлюзiв безпечного обмiну;

     3) вiдповiдь на запит щодо отримання iнформацiї державного електронного iнформацiйного ресурсу (далi - вiдповiдь) - електронне повiдомлення, автоматично сформоване веб-сервiсом постачальника та передане отримувачу за допомогою шлюзiв безпечного обмiну через веб-клiєнт, що мiстить данi вiдповiдного державного електронного iнформацiйного ресурсу або данi про їх вiдсутнiсть;

     4) запит щодо отримання iнформацiї державного електронного iнформацiйного ресурсу (далi - запит) - електронне повiдомлення, сформоване веб-клiєнтом отримувача та передане постачальнику за допомогою шлюзiв безпечного обмiну через веб-сервiс з метою отримання даних вiдповiдного державного електронного iнформацiйного ресурсу;

     5) отримувач - суб'єкт владних повноважень, що має право на отримання даних державного електронного iнформацiйного ресурсу, держателем якого є iнший суб'єкт владних повноважень, пiд час надання адмiнiстративних послуг i здiйснення iнших повноважень вiдповiдно до покладених на нього завдань;

     6) постачальник - суб'єкт владних повноважень, що є держателем (розпорядником) державного електронного iнформацiйного ресурсу;

     7) шлюз безпечного обмiну - програмне забезпечення системи електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв, що iнтегрується до iнформацiйної системи постачальника i отримувача та використовує вiдповiднi засоби квалiфiкованої електронної печатки.

(абзац восьмий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     Iншi термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законах України "Про електроннi документи та електронний документообiг" та "Про електроннi довiрчi послуги".

(абзац дев'ятий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     Термiн "Нацiональний реєстр електронних iнформацiйних ресурсiв" вживається у значеннi, наведеному в Положеннi про Нацiональний реєстр електронних iнформацiйних ресурсiв, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 березня 2004 р. N 326 (Офiцiйний вiсник України, 2004 р., N 11, ст. 665).

     Термiни "електронне повiдомлення", "система електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв" вживаються у значеннi, наведеному в Положеннi про електронну взаємодiю державних електронних iнформацiйних ресурсiв, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 вересня 2016 р. N 606 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 73, ст. 2455).

     21. Для здiйснення електронної iнформацiйної взаємодiї суб'єкти владних повноважень застосовують виключно засоби квалiфiкованого електронного пiдпису чи печатки вiдповiдно до вимог частин другої i третьої статтi 17 Закону України "Про електроннi довiрчi послуги".

(Порядок доповнено пунктом 21 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     3. Для органiзацiї електронної iнформацiйної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв суб'єкти владних повноважень використовують засоби програмного комплексу Нацiонального реєстру електронних iнформацiйних ресурсiв (далi - Нацiональний реєстр).

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     4. Мiнцифри створює за допомогою засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру особистi кабiнети суб'єктiв владних повноважень iз розмiщеними в них формами заявок постачальника i отримувача.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.02.2020р. N 123)

     5. Постачальник заповнює заявку згiдно з додатком 1 з використанням засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру.

     6. Мiнцифри перевiряє та пiдтверджує вiдповiднiсть заповнених постачальниками заявок вимогам законодавства про вiдповiднi державнi електроннi iнформацiйнi ресурси.

     7. Оформлення заявки постачальника завершується створенням квалiфiкованих електронних пiдписiв керiвникiв постачальника та Мiнцифри, пiсля чого автоматично:

(абзац перший пункту 7 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     1) заявка постачальника вважається прийнятою Мiнцифри;

     2) Мiнцифри здiйснює державну реєстрацiю вiдповiдного державного електронного iнформацiйного ресурсу в Нацiональному реєстрi iз присвоєнням йому реєстрацiйного номера та публiчним вiдображенням у Нацiональному реєстрi видiв даних, якi формує вiдповiдний державний електронний iнформацiйний ресурс;

     3) заявка отримувача вiдповiдного державного електронного iнформацiйного ресурсу активується у програмному комплексi Нацiонального реєстру.

     8. Отримувач формує заявку за формою згiдно з додатком 2 за допомогою засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру шляхом вибору з Нацiонального реєстру тих видiв даних, на отримання яких вiн має право згiдно iз законодавством.

     Оформлення заявки завершується створенням квалiфiкованого електронного пiдпису керiвника або уповноваженої особи.

     Заявка надсилається до Мiнцифри з урахуванням вимог законодавства з питань документування управлiнської дiяльностi.

(пункт 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     9. Мiнцифри протягом десяти робочих днiв опрацьовує подану отримувачем заявку, реєструє державний iнформацiйний ресурс отримувача в Нацiональному реєстрi або надає обґрунтовану вiдмову в реєстрацiї.

     На пiдставi поданої отримувачем заявки Мiнцифри формує проект договору про iнформацiйну взаємодiю згiдно з визначеною Мiнцифри формою та надсилає його з використанням засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру на узгодження вiдповiдному постачальниковi.

     10. Керiвник або уповноважена особа постачальника органiзовує розгляд отриманого проекту договору про iнформацiйну взаємодiю протягом п'яти робочих днiв та погоджує його або надає обґрунтовану вiдмову в погодженнi iз застосуванням засобiв квалiфiкованого електронного пiдпису. Погоджений постачальником проект договору або вiдмова в його погодженнi надсилається до Мiнцифри та отримувача з урахуванням вимог законодавства з питань документування управлiнської дiяльностi.

(абзац перший пункту 10 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     У разi вiдмови постачальника укласти договiр про iнформацiйну взаємодiю отримувач повинен вжити заходiв до усунення перешкод для запровадження вiдповiдної взаємодiї та подати нову заявку.

     11. Договiр про iнформацiйну взаємодiю вважається укладеним з моменту створення квалiфiкованих електронних пiдписiв керiвникiв або уповноважених осiб Мiнцифри, постачальника i отримувача.

(пункт 11 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     12. Постачальник i отримувач для здiйснення електронної iнформацiйної взаємодiї забезпечують встановлення шлюзу безпечного обмiну, розроблення веб-сервiсу та веб-клiєнта вiдповiдно до регламенту роботи системи електронної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв (далi - система).

     13. Виправлення помилок, внесення уточнень та iнших змiн до договору про iнформацiйну взаємодiю здiйснюється шляхом його переукладення.

     14. Електронна iнформацiйна взаємодiя державних електронних iнформацiйних ресурсiв здiйснюється шляхом обмiну мiж постачальником та отримувачем електронними повiдомленнями, що автоматично засвiдчуються квалiфiкованою електронною печаткою постачальника та отримувача або вiдповiдного адмiнiстратора державного електронного iнформацiйного ресурсу, протоколюванням та зберiганням системою iнформацiї про факти, дату i час надсилання та отримання електронних повiдомлень.

(абзац перший пункту 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     Вiдомостi про квалiфiкованi сертифiкати вiдкритих ключiв, що використовуються для пiдписання електронних повiдомлень за допомогою шлюзiв безпечного обмiну постачальника та отримувача, зберiгаються у програмному комплексi Нацiонального реєстру.

(абзац другий пункту 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.04.2019р. N 329)

     У разi коли законодавство вимагає iдентифiкацiї уповноваженої особи отримувача, така iдентифiкацiя здiйснюється з використанням засобiв державного електронного iнформацiйного ресурсу отримувача.

     15. Пiд час здiйснення електронної iнформацiйної взаємодiї постачальники та отримувачi забезпечують безперервне функцiонування належних їм державних електронних iнформацiйних ресурсiв разом iз вiдповiдними шлюзами безпечного обмiну, веб-сервiсами та веб-клiєнтами, вiдповiднiсть сформованих ними електронних повiдомлень визначеним Мiнцифри форматам електронних повiдомлень та обмiну даними, а також змiсту вiдповiдних договорiв про iнформацiйну взаємодiю.

     Данi, що мiстяться в електронних повiдомленнях, повиннi бути повними i достовiрними та використовуватися отримувачем виключно для провадження дозвiльної дiяльностi, надання адмiнiстративних послуг, реалiзацiї iнших установлених законом владних повноважень.

     16. У разi виявлення постачальником або отримувачем невiдповiдностi електронних повiдомлень та/або стану функцiонування державних електронних iнформацiйних ресурсiв вимогам пункту 14 цього Порядку вiдповiдний постачальник або отримувач зобов'язаний негайно повiдомити про це Мiнцифри.

     17. Мiнцифри забезпечує:

     органiзацiю, координацiю, монiторинг i надання консультативної пiдтримки дiяльностi постачальникiв та отримувачiв у частинi органiзацiї та здiйснення визначеної цим Порядком електронної iнформацiйної взаємодiї державних електронних iнформацiйних ресурсiв;

     iз залученням адмiнiстратора системи сумiснiсть форматiв даних державних електронних iнформацiйних ресурсiв мiж собою, iз системою та Нацiональним реєстром.

     18. Реєстрацiя прiоритетних державних електронних iнформацiйних ресурсiв у Нацiональному реєстрi здiйснюється згiдно з додатком 3.

 

Додаток 1
до Порядку

ЗАЯВКА

1. Вiдомостi про постачальника
 
(найменування юридичної особи - держателя (розпорядника)
 
державного електронного iнформацiйного ресурсу (українською мовою)
 
(найменування юридичної особи - держателя (розпорядника)
 
державного електронного iнформацiйного ресурсу (англiйською мовою)
 
(скорочене найменування (українською мовою)
 
(скорочене найменування (англiйською мовою)
 
(код згiдно з ЄДРПОУ)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi вiдповiдальної особи)
 
(посада вiдповiдальної особи)
 
(номер телефону вiдповiдальної особи)
 
(адреса електронної пошти вiдповiдальної особи)
2. Загальнi вiдомостi про державний електронний iнформацiйний ресурс
 
(найменування державного електронного iнформацiйного ресурсу (українською мовою)
 
(найменування державного електронного iнформацiйного ресурсу (англiйською мовою)
 
(призначення державного електронного iнформацiйного ресурсу)
 
(нормативно-правова пiдстава створення державного електронного iнформацiйного ресурсу)
 
(користувачi державного електронного iнформацiйного ресурсу)
 
(державнi органи, юридичнi особи, фiзичнi особи)
3. Види даних, що зберiгаються у державному електронному iнформацiйному ресурсi
Види даних Тип даних
   

4. Вiдомостi про iнформацiйну систему, що забезпечує функцiонування державного електронного iнформацiйного ресурсу

 
(найменування iнформацiйної системи)
 
(мiсце розташування серверних компонентiв iнформацiйної системи)
 

Технiчнi характеристики програмних компонентiв, що забезпечують функцiонування державного електронного iнформацiйного ресурсу

Тип програмного компонента Назва програмного компонента
1. Система вiртуалiзацiї (у разi наявностi)  
2. Прикладне програмне забезпечення для роботи з державним електронним iнформацiйним ресурсом  
3. Середовище розроблення прикладного програмного забезпечення для роботи з державним електронним iнформацiйним ресурсом  
4. Операцiйна система, що забезпечує функцiонування прикладного програмного забезпечення для роботи державного електронного iнформацiйного ресурсу  
5. Система управлiння базами даних, в якiй зберiгається державний електронний iнформацiйний ресурс  
6. Операцiйна система, в якiй функцiонує система управлiння базами даних  

5. Вiдомостi про адмiнiстратора iнформацiйної системи, що забезпечує функцiонування державного електронного iнформацiйного ресурсу

 
(найменування юридичної особи - адмiнiстратора (українською мовою)
 
(найменування юридичної особи - адмiнiстратора (англiйською мовою)
 
(скорочене найменування (українською мовою)
 
(скорочене найменування (англiйською мовою)
 
(код згiдно з ЄДРПОУ)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi вiдповiдальної особи)
 
(посада вiдповiдальної особи)
 
(номер телефону вiдповiдальної особи)
 
(адреса електронної пошти вiдповiдальної особи)
 
(назва нормативно-правового акта, вiдповiдно до якого здiйснюється
 
адмiнiстрування державного електронного iнформацiйного ресурсу)

 

Додаток 2
до Порядку

ЗАЯВКА

1. Вiдомостi про отримувача
 
(найменування юридичної особи - отримувача державного
 
електронного iнформацiйного ресурсу (українською мовою)
 
(найменування юридичної особи - власника державного електронного
 
iнформацiйного ресурсу (англiйською мовою)
 
(скорочене найменування (англiйською мовою)
 
(код згiдно з ЄДРПОУ)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi вiдповiдальної особи)
 
(посада вiдповiдальної особи)
 
(номер телефону вiдповiдальної особи)
 
(адреса електронної пошти вiдповiдальної особи)

2. Загальнi вiдомостi про iнформацiйну систему, що є споживачем державних електронних iнформацiйних ресурсiв

 
(найменування iнформацiйної системи (українською мовою)
 
(найменування iнформацiйної системи (англiйською мовою)
 
(призначення iнформацiйної системи)
 
(нормативно-правова пiдстава створення iнформацiйної системи)
 
(користувачi державного електронного iнформацiйного ресурсу
 
(державнi органи, юридичнi особи, фiзичнi особи)
 
(мiсце розташування серверних компонентiв iнформацiйної системи)

Технiчнi характеристики програмних компонентiв, що забезпечують функцiонування iнформацiйної системи:

Тип програмного компонента Найменування програмного компонента
Система вiртуалiзацiї (за наявностi)  
Прикладне програмне забезпечення для роботи iз державним електронним iнформацiйним ресурсом  
Тип прикладного програмного забезпечення (власна система, типовий веб-клiєнт)  
Операцiйна система, що забезпечує функцiонування прикладного програмного забезпечення  
Система управлiння базами даних  
Операцiйна система, в якiй функцiонує система управлiння базами даних  

3. Вiдомостi про адмiнiстратора iнформацiйної системи, що забезпечує її функцiонування (крiм випадкiв, коли таким адмiнiстратором є отримувач)

 
(найменування юридичної особи - адмiнiстратора (українською мовою)
 
(найменування юридичної особи - адмiнiстратора (англiйською мовою)
 
(скорочене найменування (англiйською мовою)
 
(код згiдно з ЄДРПОУ)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi вiдповiдальної особи)
 
(посада вiдповiдальної особи)
 
(номер телефону вiдповiдальної особи)
 
(адреса електронної пошти вiдповiдальної особи)
4. Iнформацiя про запитуваннi отримувачем вiдомостi
 
(найменування юридичної особи - держателя (розпорядника)
 
державного електронного iнформацiйного ресурсу)
 
(код згiдно з ЄДРПОУ)
 
(найменування державного електронного iнформацiйного ресурсу)
 
(реєстрацiйний номер державного електронного iнформацiйного ресурсу)
Види даних, що запитуються:
Види даних Тип даних
   
 
(нормативно-правова пiдстава отримання даних з державного електронного iнформацiйного ресурсу)

 

Додаток 3
до Порядку

ГРАФIК
реєстрацiї прiоритетних державних електронних iнформацiйних ресурсiв у Нацiональному реєстрi електронних iнформацiйних ресурсiв

Найменування державного електронного iнформацiйного ресурсу Найменування державного органу - держателя (розпорядника) державного електронного iнформацiйного ресурсу Строк реєстрацiї
1. Єдиний державний реєстр юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань Мiн'юст 1 червня 2018 р. - 13 липня 2018 р.
2. Державний реєстр речових прав на нерухоме майно   8 червня 2018 р. - 20 липня 2018 р.
3. Державний реєстр актiв цивiльного стану громадян   18 червня 2018 р. - 3 серпня 2018 р.
4. Єдиний реєстр довiреностей   26 червня 2018 р.- 13 серпня 2018 р.
5. Державний реєстр обтяжень рухомого майна   6 серпня 2018 р. - 20 вересня 2018 р.
6. Державний земельний кадастр Держгеокадастр 1 червня 2018 р. - 13 липня 2018 р.
7. Єдиний державний демографiчний реєстр ДМС 18 червня 2018 р. - 3 серпня 2018 р.
8. Державний реєстр фiзичних осiб - платникiв податкiв ДФС 6 серпня 2018 р. - 20 вересня 2018 р.
9. Реєстр платникiв податку на додану вартiсть   14 серпня 2018 р. - 1 жовтня 2018 р.
10. Єдиний державний автоматизований реєстр осiб, якi мають право на пiльги Мiнсоцполiтики 15 листопада 2018 р. - 24 грудня 2018 р.
11. Єдина iнформацiйна система Мiнiстерства внутрiшнiх справ МВС 15 листопада 2018 р. - 24 грудня 2018 р.
12. Єдиний державний реєстр Мiнiстерства внутрiшнiх справ стосовно зареєстрованих транспортних засобiв та їх власникiв   15 листопада 2018 р. - 24 грудня 2018 р.
13. Державний реєстр загальнообов'язкового державного соцiального страхування Мiнфiн
Пенсiйний фонд України
21 вересня 2018 р. - 9 листопада 2018 р.
14. Державний реєстр виборцiв Центральна виборча комiсiя 21 вересня 2018 р. - 9 листопада 2018 р.
15. Єдиний державний реєстр судових рiшень ДСА 2 жовтня 2018 р. -
16 листопада 2018 р.
16. Єдиний реєстр документiв, що дають право на виконання пiдготовчих та будiвельних робiт i засвiдчують прийняття в експлуатацiю закiнчених будiвництвом об'єктiв, вiдомостей про повернення на доопрацювання, вiдмову у видачi, скасування та анулювання зазначених документiв Держархбудiнспекцiя 12 листопада 2018 р. - 21 грудня 2018 р.
17. Єдиний реєстр об'єктiв державної власностi Фонд державного майна 12 листопада 2018 р. - 21 грудня 2018 р.
18. Електронна система охорони здоров'я МОЗ 19 листопада 2018 р. - 28 грудня 2018 р.
19. Єдина державна електронна база з питань освiти МОН 19 листопада 2018 р. - 28 грудня 2018 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2018 р. N 357

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 березня 2004 р. N 326 i вiд 8 вересня 2016 р. N 606

     1. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17 березня 2004 р. N 326:

     1) пункт 3 постанови викласти в такiй редакцiї:

     "3. Мiнiстерствам, iншим центральним органам виконавчої влади, Радi мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласним, Київськiй та Севастопольськiй мiським державним адмiнiстрацiям забезпечувати реєстрацiю державних електронних реєстрiв, кадастрiв, державних та iнших обов'язкових класифiкаторiв, а також iнформацiйних систем, якi забезпечують їх функцiонування та використовують iнформацiю з них, згiдно з Положенням, затвердженим цiєю постановою.";

     2) у Положеннi про Нацiональний реєстр електронних iнформацiйних ресурсiв, затвердженому зазначеною постановою:

     1) абзац другий пункту 3 викласти в такiй редакцiї:

     "До Нацiонального реєстру включається iнформацiя про державнi електроннi реєстри, кадастри, державнi та iншi обов'язковi класифiкатори, а також iнформацiйнi системи, якi забезпечують їх функцiонування та використовують iнформацiю з них (далi - е-ресурси).";

     2) абзац перший пункту 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. До Нацiонального реєстру включаються е-ресурси суб'єктiв владних повноважень.";

     3) абзац третiй пункту 8 виключити;

     4) пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. Для реєстрацiї е-ресурсу в Нацiональному реєстрi держатель (розпорядник) подає заяву на реєстрацiю е-ресурсу з використанням засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру, в якiй зазначає загальнi вiдомостi про вiдповiдний е-ресурс та види даних, що вiн формує.

     На заяву на реєстрацiю е-ресурсу накладається електронний цифровий пiдпис керiвника та електронна печатка держателя (розпорядника) е-ресурсу.";

     5) пункт 11 викласти в такiй редакцiї:

     "11. Державне агентство з питань електронного урядування на пiдставi оформленої у належний спосiб держателем (розпорядником) заяви на реєстрацiю е-ресурсу за умови дотримання вимог законодавства протягом десяти днiв з дня її надходження здiйснює державну реєстрацiю е-ресурсу з використанням засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру або надає обґрунтовану вiдмову в реєстрацiї.";

     6) пункт 12 виключити;

     7) абзац перший пункту 13 викласти в такiй редакцiї:

     "13. У разi припинення iснування е-ресурсу, включеного до Нацiонального реєстру, держатель (розпорядник) не пiзнiше нiж за 30 днiв до такого припинення повiдомляє про це з використанням засобiв програмного комплексу Нацiонального реєстру Державне агентство з питань електронного урядування.";

     8) пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Державна реєстрацiя е-ресурсу здiйснюється на безоплатнiй основi.";

     9) у текстi Положення слово "власник" у всiх вiдмiнках i формах числа замiнити словами "держатель (розпорядник)" у вiдповiдному вiдмiнку i числi;

     10) додаток до Положення виключити.

     2. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 вересня 2016 р. N 606:

     1) абзац перший пункту 7 Положення про електронну взаємодiю державних електронних iнформацiйних ресурсiв, затвердженого зазначеною постановою, викласти в такiй редакцiї:

     "7. Адмiнiстратором системи є державне пiдприємство "Державний центр iнформацiйних ресурсiв України", що належить до сфери управлiння Державного агентства з питань електронного урядування (далi - адмiнiстратор системи).";

     2) додаток до постанови викласти в такiй редакцiї:

"Додаток
до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 вересня 2016 р. N 606
(в редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 травня 2018 р. N 357)

ПЕРЕЛIК
прiоритетних державних електронних iнформацiйних ресурсiв для запровадження електронної взаємодiї

     Державний земельний кадастр

     Державний реєстр актiв цивiльного стану громадян

     Державний реєстр виборцiв

     Державний реєстр загальнообов'язкового державного соцiального страхування

     Державний реєстр обтяжень рухомого майна

     Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

     Державний реєстр фiзичних осiб - платникiв податкiв

     Електронна система охорони здоров'я

     Єдина державна електронна база з питань освiти

     Єдина iнформацiйна система Мiнiстерства внутрiшнiх справ

     Єдиний державний автоматизований реєстр осiб, якi мають право на пiльги

     Єдиний державний демографiчний реєстр

     Єдиний державний реєстр Мiнiстерства внутрiшнiх справ стосовно зареєстрованих транспортних засобiв та їх власникiв

     Єдиний державний реєстр судових рiшень

     Єдиний державний реєстр юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань

     Єдиний реєстр довiреностей

     Єдиний реєстр документiв, що дають право на виконання пiдготовчих та будiвельних робiт i засвiдчують прийняття в експлуатацiю закiнчених будiвництвом об'єктiв, вiдомостей про повернення на доопрацювання, вiдмову у видачi, скасування та анулювання зазначених документiв

     Єдиний реєстр об'єктiв державної власностi

     Реєстр платникiв податку на додану вартiсть".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.