МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

ПОВIДОМЛЕННЯ

Про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну пiдшипникiв кочення роликових радiальних з короткими цилiндричними роликами походженням з Республiки Казахстан

     Вiдповiдно до статтi 12 Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула:

     скаргу приватного акцiонерного товариства "Харкiвський пiдшипниковий завод" (далi - заявник) про порушення та проведення антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну пiдшипникiв кочення роликових радiальних з короткими цилiндричними роликами з Республiки Казахстан (далi - скарга);

     звiт i висновки Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України (далi - Мiнекономрозвитку) про результати проведення антидемпiнгової процедури щодо iмпорту в Україну пiдшипникiв кочення роликових радiальних з короткими цилiндричними роликами походженням з Республiки Казахстан.

     За результатами розгляду Комiсiя встановила:

     у скарзi наведено достатньо обґрунтованих доказiв, на пiдставi яких можна вважати, що її подано належним нацiональним товаровиробником;

     у скарзi наведено достатньо обґрунтованих доказiв, на пiдставi яких можна вважати, що iмпорт в Україну пiдшипникiв кочення роликових радiальних з короткими цилiндричними роликами походженням з Республiки Казахстан мiг здiйснюватися за демпiнговими цiнами, причому рiвень демпiнгової маржi не може вважатися мiнiмальним, а обсяги iмпорту - незначними вiдповiдно до положень Закону;

     у скарзi наведено достатньо обґрунтованих доказiв стосовно того, що iмпорт в Україну пiдшипникiв кочення роликових радiальних з короткими цилiндричними роликами походженням з Республiки Казахстан здiйснювався в таких обсягах i на таких умовах, що мiг призвести до заподiяння шкоди нацiональному товаровиробнику.

     Зокрема, вiдповiдно до матерiалiв скарги, за перiод дослiдження (2015 - 2017 роки) вiдбулося значне зростання обсягiв демпiнгового iмпорту: в абсолютних показниках - на 453 %, вiдносно споживання - на 379 %, вiдносно виробництва - на 610 %, при цьому частка заявника у споживаннi скоротилася бiльше нiж на 50 %.

     У зв'язку iз зазначеним та вiдповiдно до статтi 12 Закону Комiсiя прийняла рiшення N АД-403/2018/4411-05, згiдно з яким порушила антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну товару, що має такий опис: пiдшипник кочення роликовий радiальний з короткими цилiндричними роликами (умовне позначення 36-232726Е2М або умовне позначення 30-232726Е2М, умовне позначення 36-42726Е2М або умовне позначення 30-42726Е2М), що класифiкується згiдно з УКТЗЕД за кодом 8482 50 00 00, походженням з Республiки Казахстан.

     Проведення антидемпiнгового розслiдування доручено Мiнекономрозвитку.

     У разi якщо розслiдування стосується iнтересiв фiзичних або юридичних осiб, такi особи мають право надсилати до Мiнекономрозвитку iнформацiю, яка може бути корисною для проведення розслiдування.

     Iнформацiя, що подається Мiнекономрозвитку, повинна базуватися на фактах, а не на голослiвних твердженнях чи припущеннях. Водночас iнформацiя враховується Мiнекономрозвитку в разi подання її державною мовою України та в строки, встановленi Законом, Комiсiєю або Мiнекономрозвитку.

     Протягом 30 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку здiйснює реєстрацiю заiнтересованих сторiн розслiдування та розглядає вимоги щодо проведення слухань. У запитi про реєстрацiю заiнтересована сторона розслiдування повинна зазначити найменування, юридичну адресу, номер телефону, адресу електронної пошти органiзацiї, прiзвище, iм'я та по батьковi контактної особи, вид дiяльностi (виробник, iмпортер, експортер тощо). Рекомендована форма запиту про реєстрацiю заiнтересованою стороною розслiдування наведена в додатку до цього повiдомлення.

     Протягом 60 днiв з дати опублiкування цього повiдомлення Мiнекономрозвитку розглядає письмово викладенi коментарi та iнформацiю стосовно порушення розслiдування. Iнформацiя повинна надаватися українською мовою або мовою оригiналу та супроводжуватися перекладом українською мовою. У разi якщо iнформацiя має конфiденцiйний характер, необхiдно пiдготувати та надiслати до Мiнекономрозвитку її конфiденцiйну та неконфiденцiйну версiї.

     Рiшення Комiсiї вiд 14.12.2018 N АД-403/2018/4411-05 набирає чинностi з дня опублiкування цього повiдомлення.

     Контактна iнформацiя: тел. (044) 596-67-55, 596-67-36;
     e-mail: tradedefence@me.gov.ua.

     Адреса Мiнекономрозвитку: вул. М. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008.

     Iнформацiя щодо вхiдної кореспонденцiї: тел. (044) 253-93-94,
     e-mail: meconomy@me.gov.ua.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.