КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 13 березня 2019 р. N 254


Про внесення змiн до Положення про Державну службу України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Положення про Державну службу України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 вересня 2015 р. N 667 (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 73, ст. 2402; 2016 р., N 2, ст. 67; 2017 р., N 4, ст. 124, ст. 152), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 березня 2019 р. N 254

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про Державну службу України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв

     1. Пункт 1 та пiдпункт 1 пункту 3 пiсля слiв "санiтарного законодавства" доповнити словами ", санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення (крiм виконання функцiй з реалiзацiї державної полiтики у сферi епiдемiологiчного нагляду (спостереження) та у сферi гiгiєни працi та функцiй iз здiйснення дозиметричного контролю робочих мiсць i доз опромiнення працiвникiв), з контролю за цiнами".

     2. Пiдпункт 2 пункту 3 пiсля слiв "санiтарного законодавства" доповнити словами ", санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення (крiм виконання функцiй з реалiзацiї державної полiтики у сферi епiдемiологiчного нагляду (спостереження) та у сферi гiгiєни працi та функцiй iз здiйснення дозиметричного контролю робочих мiсць i доз опромiнення працiвникiв)".

     3. У пiдпунктi 3 пункту 4:

     1) абзац перший пiсля слiв "харчових продуктiв та кормiв" доповнити словами ", санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення";

     2) доповнити пiдпункт абзацами такого змiсту:

     "погоджує методики визначення вiдповiдностi пестицидiв i агрохiмiкатiв сертифiкатам якостi та методичнi вказiвки визначення вмiсту залишкових кiлькостей пестицидiв у водi, ґрунтi та сiльськогосподарськiй продукцiї;

     здiйснює передбаченi законодавством заходи для припинення порушення санiтарного законодавства;

     здiйснює санiтарнi заходи щодо охорони територiї України шляхом проведення державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду (контролю) за дотриманням санiтарного законодавства, медико-санiтарного контролю (огляду) з метою запобiгання в'їзду на територiю України транспортних засобiв, ввезенню вантажiв, товарiв та iнших предметiв, у тому числi лiкарських засобiв, бiологiчних, хiмiчних i радiоактивних речовин, а також матерiалiв i вiдходiв, що можуть створювати небезпеку для життя i здоров'я населення (крiм заходiв, пов'язаних iз здiйсненням медико-санiтарного спостереження (епiдемiологiчного нагляду (спостереження), а також крiм виконання функцiй iз здiйснення дозиметричного контролю робочих мiсць i доз опромiнення працiвникiв);

     здiйснює контроль за дотриманням показникiв вмiсту шкiдливих для здоров'я людини речовин i iнгредiєнтiв у тютюнових виробах, якi реалiзуються на територiї України, та проводить монiторинг ефективностi вжитих заходiв з попередження i зменшення вживання тютюнових виробiв та їх шкiдливого впливу на здоров'я населення;".

     4. Пункт 7 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Керiвники самостiйних структурних пiдроздiлiв територiальних органiв Держпродспоживслужби, на якi покладено здiйснення повноважень Держпродспоживслужби у сферi санiтарного законодавства, санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення, забезпечують виконання функцiй щодо затвердження та пiдписання передбачених законодавством документiв, повноваження щодо затвердження та пiдписання яких належить до компетенцiї головних державних санiтарних лiкарiв вiдповiдної адмiнiстративно-територiальної одиницi (крiм виконання функцiй з реалiзацiї державної полiтики у сферi епiдемiологiчного нагляду (спостереження) та у сферi гiгiєни працi та функцiй iз здiйснення дозиметричного контролю робочих мiсць i доз опромiнення працiвникiв), у межах повноважень вiдповiдного територiального органу.".

     5. Пункт 10 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Голова Держпродспоживслужби здiйснює повноваження у сферi санiтарного законодавства, забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення в частинi виконання функцiї щодо затвердження та пiдписання передбачених законодавством документiв, повноваження щодо затвердження та пiдписання яких належить до компетенцiї головного державного санiтарного лiкаря України (крiм виконання функцiй з реалiзацiї державної полiтики у сферi епiдемiологiчного нагляду (спостереження) та у сферi гiгiєни працi та функцiй iз здiйснення дозиметричного контролю робочих мiсць i доз опромiнення працiвникiв).".

     6. У пунктi 12 слово "двох" виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.