Документ скасований: Постанова КМУ № 1300 від 12.12.2023

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 червня 2019 р. N 474


Про внесення змiн до Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територiю України та виїзду з неї

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територiю України та виїзду з неї, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 червня 2015 р. N 367 (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 46, ст. 1485, N 76, ст. 2520), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi через 30 днiв з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 червня 2019 р. N 474

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територiю України та виїзду з неї

     1. У пунктi 3:

     1) доповнити пункт пiсля абзацу четвертого новим абзацом такого змiсту:

     "В'їзд на тимчасово окуповану територiю України громадян України, якi виїхали з цiєї територiї для оформлення документiв, що посвiдчують особу та пiдтверджують громадянство України, здiйснюється за умови пред'явлення довiдки, виданої територiальним органом або територiальним пiдроздiлом ДМС, за формою згiдно з додатком 5.".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом шостим;

     2) доповнити пункт абзацами такого змiсту:

     "У разi вiдсутностi у дитини, яка не досягла 16-рiчного вiку, зазначених документiв уповноваженi службовi особи органу охорони державного кордону надають такiй особi дозвiл на виїзд з тимчасово окупованої територiї України на пiдставi їх свiдоцтва про народження, а також паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон особи, в супроводi якої вони здiйснюють виїзд (а у разi, коли особу супроводжує опiкун, пiклувальник, один iз прийомних батькiв або батькiв-вихователiв, - також рiшення органу опiки та пiклування про влаштування дитини для пiдтвердження повноважень законного представника), для оформлення документiв, що посвiдчують особу та пiдтверджують громадянство України.

     У разi виявлення уповноваженою службовою особою пiдроздiлу охорони державного кордону на контрольному пунктi дитини, яка не досягла 16-рiчного вiку, без супроводу осiб, передбачених в абзацi шостому цього пункту, уповноваженi службовi особи пiдроздiлу охорони державного кордону надають такiй особi дозвiл на виїзд з тимчасово окупованої територiї України та невiдкладно (протягом доби) повiдомляють про таку дитину органам Нацiональної полiцiї та забезпечують передачу дитини органу опiки та пiклування за мiсцем її виявлення для забезпечення її соцiального захисту вiдповiдно до Порядку провадження органами опiки та пiклування дiяльностi, пов'язаної iз захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 вересня 2008 р. N 866 "Питання дiяльностi органiв опiки та пiклування, пов'язаної iз захистом прав дитини" (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 76, ст. 2561), Порядку взаємодiї державних органiв та органiв мiсцевого самоврядування пiд час виявлення розлучених iз сiм'єю дiтей, якi не є громадянами України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 листопада 2016 р. N 832 "Про особливостi соцiального захисту розлучених iз сiм'єю дiтей, якi не є громадянами України" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 93, ст. 3041).".

     2. Доповнити Порядок додатком 5 такого змiсту:

"Додаток 5
до Порядку
 

Мiсце для фотокартки /
фотозображення
заявника
(3,5 х 4,5)

 

 
(найменування територiального органу або
 
територiального пiдроздiлу ДМС)

М. П.

N ______________
_________________
(дата)

ДОВIДКА
про подання документiв для подальшого оформлення i отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що засвiдчує зазначенi факти та є обставиною, яка враховується пiд час перемiщення осiб через контрольнi пункти в'їзду на тимчасово окуповану територiю України та виїзду з неї

Видана

Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi  
Дата народження  
Мiсце народження  
Мiсце проживання/перебування  
 
(область)
 
(район/мiсто)
 
(селище/село)
 
(вулиця)
 
(номер будинку, корпусу, квартири)

про те, що вiн (вона) звернувся (звернулася) iз заявою про оформлення паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
Довiдка засвiдчує факт подання документiв для подальшого оформлення i отримання паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон та є обставиною, яка враховується пiд час перемiщення осiб через контрольнi пункти в'їзду на тимчасово окуповану територiю України та виїзду з неї.

Довiдка дiйсна до ____________

Посадова особа територiального органу або територiального пiдроздiлу ДМС ___________
(пiдпис)
___________________".
(iнiцiали та прiзвище)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.