КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 2 вересня 2019 р. N 829


Деякi питання оптимiзацiї системи центральних органiв виконавчої влади

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 березня 2020 року N 212,
вiд 11 березня 2020 року N 216,
вiд 28 грудня 2020 року N 1344

     З метою оптимiзацiї системи центральних органiв виконавчої влади та вiдповiдно до пунктiв 9 i 91 статтi 116 Конституцiї України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Перейменувати:

     Мiнiстерство регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства на Мiнiстерство розвитку громад та територiй України;

     Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi на Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України;

     Мiнiстерство екологiї та природних ресурсiв на Мiнiстерство енергетики та захисту довкiлля України;

     Мiнiстерство у справах ветеранiв на Мiнiстерство у справах ветеранiв, тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб України.

     2. Реорганiзувати:

     Абзац другий пункту 2 втратив чиннiсть

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.2020р. N 1344)

     Мiнiстерство енергетики та вугiльної промисловостi шляхом приєднання до Мiнiстерства енергетики та захисту довкiлля;

     Абзац четвертий пункту 2 втратив чиннiсть

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.03.2020р. N 212)

     3. Утворити Мiнiстерство культури, молодi та спорту України, реорганiзувавши шляхом перетворення Мiнiстерство iнформацiйної полiтики та поклавши на утворений центральний орган виконавчої влади завдання та функцiї Мiнiстерства культури i Мiнiстерства молодi та спорту, що лiквiдуються.

     4. Лiквiдувати Мiнiстерство культури.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.03.2020р. N 216)

     5. Утворити Мiнiстерство цифрової трансформацiї України, реорганiзувавши Державне агентство з питань електронного урядування шляхом перетворення.

     6. Установити, що:

     центральнi органи виконавчої влади, що утворюються шляхом реорганiзацiї iнших центральних органiв виконавчої влади, є правонаступниками майна, прав та обов'язкiв органiв, якi реорганiзуються;

     центральнi органи виконавчої влади, що припиняються згiдно з цiєю постановою, продовжують виконувати функцiї та повноваження у визначених сферах до завершення здiйснення заходiв з утворення та/або реорганiзацiї центральних органiв виконавчої влади, яким передаються повноваження та функцiї центральних органiв виконавчої влади, що припиняються.

     7. Установити, що:

     Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства є правонаступником майна, прав i обов'язкiв Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства;

     Мiнiстерство енергетики та захисту довкiлля є правонаступником майна, прав i обов'язкiв Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi;

     Мiнiстерство у справах ветеранiв, тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб є правонаступником майна, прав i обов'язкiв Мiнiстерства з питань тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб;

     Мiнiстерство культури, молодi та спорту є правонаступником майна, прав i обов'язкiв Мiнiстерства культури i Мiнiстерства молодi та спорту, що лiквiдуються.

     8. Мiнiстерству юстицiї подати у тижневий строк в установленому порядку Кабiнетовi Мiнiстрiв України проект акта Кабiнету Мiнiстрiв України щодо утворення комiсiй з реорганiзацiї Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi, Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства, Мiнiстерства з питань тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб, Мiнiстерства iнформацiйної полiтики, Державного агентства з питань електронного урядування та утворення комiсiй з лiквiдацiї Мiнiстерства культури, Мiнiстерства молодi та спорту.

     9. Вiце-прем'єр-мiнiстровi України - Мiнiстровi цифрової трансформацiї, Мiнiстровi розвитку громад та територiй, Мiнiстровi розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства, Мiнiстровi енергетики та захисту довкiлля, Мiнiстровi культури, молодi та спорту, Мiнiстровi у справах ветеранiв, тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб у десятиденний строк забезпечити пiдготовку i внесення на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв України:

     проектiв положень про вiдповiднi центральнi органи виконавчої влади;

     пропозицiй щодо внесення до актiв законодавства змiн, що випливають з цiєї постанови.

     10. Мiнiстерству фiнансiв пiд час пiдготовки пропозицiй щодо внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рiк" передбачити видатки, необхiднi для забезпечення виконання цiєї постанови.

Прем'єр-мiнiстр України О. ГОНЧАРУК

Iнд. 81

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.