ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до статтi 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицiй i поправок до законопроекту, який готується до другого читання

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Частину першу статтi 116 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України "Про Регламент Верховної Ради України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., NN 14 - 17, ст. 133), викласти в такiй редакцiї:

     "1. Пропозицiї i поправки до законопроекту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроекту (роздiлiв, глав, статей, їх частин, пунктiв, пiдпунктiв, абзацiв, речень), який прийнятий Верховною Радою за основу. Головний комiтет, як виняток, може прийняти рiшення про врахування внесених пропозицiй i поправок щодо виправлень, уточнень, усунення помилок та/або суперечностей у текстi законопроекту, iнших структурних частин законопроекту та/або iнших законодавчих актiв, що не були предметом розгляду в першому читаннi, якщо про необхiднiсть їх внесення було зазначено у висновках цього головного комiтету та/або експертного пiдроздiлу Апарату Верховної Ради i оголошено головуючим на пленарному засiданнi пiд час розгляду такого законопроекту у першому читаннi. Такi пропозицiї i поправки повиннi вiдповiдати предмету правового регулювання законопроекту.

     Пропозицiї i поправки до законопроекту, який готується до другого читання, вносяться в 14-денний строк пiсля дня прийняття законопроекту за основу. До повторного другого читання законопроекту пропозицiї i поправки вносяться в 10-денний строк пiсля дня попереднього другого читання i лише до тих роздiлiв, глав, статей, їх частин, пунктiв, пiдпунктiв, абзацiв, речень законопроекту, що не були прийнятi у другому читаннi. Пропозицiї i поправки до законопроектiв, розгляд яких не було завершено Верховною Радою попереднього скликання (частина друга статтi 106 цього Регламенту), вносяться в 14-денний строк пiсля дня включення їх до порядку денного першої сесiї новообраної Верховної Ради".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
3 жовтня 2019 року
N 163-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.