ПРОТОКОЛ

про внесення змiн до Угоди мiж Урядом України i Урядом Республiки Сiнгапур про уникнення подвiйного оподаткування та запобiгання податковим ухиленням стосовно податкiв на доходи

     Уряд України та Уряд Республiки Сiнгапур,

     бажаючи укласти Протокол про внесення змiн до Угоди мiж Урядом України i Урядом Республiки Сiнгапур про уникнення подвiйного оподаткування та запобiгання податковим ухиленням стосовно податкiв на доходи, (далi "Угода"),

     домовилися про таке:

Стаття I

     Статтю 25 "Обмiн iнформацiєю" Угоди викласти в такiй редакцiї:

"Стаття 25
Обмiн iнформацiєю

     1. Компетентнi органи Договiрних Держав обмiнюються iнформацiєю, яка є очiкувано значимою для виконання положень цiєї Угоди або адмiнiстрування чи виконання нацiональних законiв Договiрних Держав, що стосуються податкiв будь-якого виду та визначення, якi стягуються вiд iменi Договiрних Держав або їхнiх адмiнiстративно-територiальних одиниць, або мiсцевих органiв влади тiєю мiрою, якою оподаткування, згiдно з такими законами, не суперечить цiй Угодi. Обмiн iнформацiєю не обмежується статтями 1 та 2 Угоди.

     2. Будь-яка iнформацiя, одержана Договiрною Державою вiдповiдно до пункту 1, вважається конфiденцiйною так само, як i iнформацiя, одержана вiдповiдно до нацiонального законодавства цiєї Держави, вона може розкриватися тiльки особам або органам влади (у тому числi судам i адмiнiстративним органам), якi займаються нарахуванням або збором, примусовим стягненням податкiв, або судовим розслiдуванням, або розглядом апеляцiй стосовно податкiв, зазначених у пунктi 1 цiєї статтi, або наглядом за вищенаведеним. Такi особи або органи використовують iнформацiю тiльки для таких цiлей. Вони можуть розкривати iнформацiю пiд час вiдкритого судового засiдання або в текстi судових рiшень.

     3. У жодному разi положення пунктiв 1 та 2 цiєї статтi не слiд тлумачити як такi, що покладають на Договiрнi Держави зобов'язання:

     a) здiйснювати адмiнiстративнi заходи, що суперечать законодавству та адмiнiстративнiй практицi однiєї або iншої Договiрної Держави:

     b) надавати iнформацiю, яку неможливо одержати за законодавством або в межах звичайного процесу адмiнiстрування в однiй або iншiй Договiрнiй Державi;

     c) надавати iнформацiю, яка розкриватиме будь-яку торговельну, пiдприємницьку, промислову, комерцiйну або професiйну таємницю або торговельний процес, або iнформацiю, розкриття якої суперечило б iнтересам державної полiтики (ordre public).

     4. Якщо iнформацiя запитується Договiрною Державою вiдповiдно до цiєї статтi, iнша Договiрна Держава для отримання iнформацiї, стосовно якої здiйснено запит, повинна застосувати всi свої заходи зi збору iнформацiї навiть якщо ця iнша Держава може не потребувати такої iнформацiї для своїх власних податкових цiлей. На зобов'язання, викладене у попередньому реченнi, поширюються обмеження, зазначенi у пунктi 3 цiєї статтi, але у жодному разi такi обмеження не повиннi тлумачитися як такi, що дозволяють Договiрнiй Державi вiдмовити у наданнi iнформацiї виключно на пiдставi того, що вона не має нацiонального iнтересу щодо такої iнформацiї.

     5. У жодному разi положення пункту 3 цiєї статтi не повиннi тлумачитися як такi, що дозволяють Договiрнiй Державi вiдмовляти у наданнi iнформацiї виключно на пiдставi того, що iнформацiя належить банку, iншiй фiнансовiй установi, призначенiй особi (номiнальному власнику) або особi, що дiє як агент або фiдуцiар, або тому, що вона стосується майнових часток в особi.".

Стаття II

     Договiрнi Держави письмово повiдомляють одна одну дипломатичними каналами про завершення всiх внутрiшньодержавних процедур, необхiдних для набрання чинностi цим Протоколом. Цей Протокол, який є невiд'ємною частиною цiєї Угоди, набирає чинностi з дати останнього з цих повiдомлень.

     На посвiдчення чого тi, що нижче пiдписалися, вiдповiдним чином на те уповноваженi, пiдписали цей Протокол.

     Учинено в м. Київ 16 серпня 2019 р. в двох примiрниках, кожний українською та англiйською мовами, при цьому всi тексти є автентичними.

За Уряд України: За Уряд Республiки Сiнгапур:
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.