КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 травня 2020 р. N 538


Про внесення змiн до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 липня 2015 р. N 622 i вiд 5 вересня 2018 р. N 707

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 липня 2015 р. N 622 "Деякi питання здiйснення державних закупiвель лiкарських засобiв та медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi" (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 69, ст. 2260; 2016 р., N 68, ст. 2305; 2018 р., N 28, ст. 1002, N 70, ст. 2360) i вiд 5 вересня 2018 р. N 707 "Деякi питання реалiзацiї пiлотного проекту щодо змiни механiзму фiнансового забезпечення оперативного лiкування з трансплантацiї органiв та iнших анатомiчних матерiалiв" (Офiцiйний вiсник України, 2018 р., N 72, ст. 2431) змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 73

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 травня 2020 р. N 538

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 липня 2015 р. N 622 i вiд 5 вересня 2018 р. N 707

     1. Назву, вступну та постановляючу частини постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 липня 2015 р. N 622 викласти в такiй редакцiї:

"Деякi питання здiйснення закупiвель лiкарських засобiв, медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi

     Вiдповiдно до пункту 19 частини п'ятої статтi 3 Закону України "Про публiчнi закупiвлi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок здiйснення закупiвель лiкарських засобiв, медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi, що додається.

     2. Установити, що спецiалiзованi органiзацiї, якi здiйснюють закупiвлi за напрямами використання коштiв за бюджетними програмами 2301400 "Забезпечення медичних заходiв окремих державних програм та комплексних заходiв програмного характеру" i 2301040 "Громадське здоров'я та заходи боротьби з епiдемiями", обранi Мiнiстерством охорони здоров'я до набрання чинностi цiєю постановою, здiйснюють закупiвлi лiкарських засобiв, медичних виробiв, iнших товарiв i послуг до повного завершення виконання угод щодо закупiвлi, укладених з такими спецiалiзованими органiзацiями.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 травня 2020 р. N 538

ПОРЯДОК
здiйснення закупiвель лiкарських засобiв, медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi

     1. Цей Порядок визначає механiзм здiйснення закупiвель лiкарських засобiв, медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi за рахунок коштiв, передбачених МОЗ у державному бюджетi для виконання програм та здiйснення централiзованих заходiв з охорони здоров'я.

     2. МОЗ забезпечує органiзацiю роботи профiльного супроводження закупiвель для забезпечення медичних заходiв окремих державних програм та комплексних заходiв програмного характеру за бюджетнi кошти та затверджує номенклатуру лiкарських засобiв, медичних виробiв, що закуповуватимуться за напрямами використання бюджетних коштiв.

     3. МОЗ подає щороку до 1 грудня Кабiнетовi Мiнiстрiв України на розгляд та затвердження перелiк лiкарських засобiв, медичних виробiв (далi - товари та послуги), якi закуповуються на пiдставi угод щодо закупiвлi iз спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi у вiдповiдному бюджетному роцi за програмами 2301400 "Забезпечення медичних заходiв окремих державних програм та комплексних заходiв програмного характеру" та 2301040 "Громадське здоров'я та заходи боротьби з епiдемiями". Зазначений перелiк лiкарських засобiв формується за мiжнародними непатентованими назвами.

     Спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, є спецiалiзованi фонди, органiзацiї, мiжнароднi програми та механiзми, якi надають урядам держав та/або центральним органам державної влади послуги з органiзацiї та проведення процедур закупiвель товарiв та послуг.

     4. Вiдбiр спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, проводиться у порядку, визначеному МОЗ.

     5. Критерiями вiдбору спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, є:

     наявнiсть досвiду у здiйсненнi закупiвель в сферi охорони здоров'я та/або виконання програм централiзованих заходiв з охорони здоров'я;

     технiчна та професiйна спроможнiсть виконання завдань щодо закупiвлi товарiв та послуг;

     можливiсть закупiвлi та постачання необхiдної кiлькостi товарiв та послуг належної якостi з вiдповiдним строком придатностi та з урахуванням вимог до упаковки та/або форми чи розмiру розфасовки товарiв;

     цiна товарiв та послуг, пов'язаних з їх закупiвлею, що надаються спецiалiзованими органiзацiями, якi здiйснюють закупiвлi;

     умови та строки замовлення i постачання;

     умови оплати;

     умови укладення та форма угоди щодо закупiвлi;

     додатковi умови постачання.

     6. Протягом 14 робочих днiв з дня вiдбору спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, МОЗ подає Кабiнетовi Мiнiстрiв України на розгляд та затвердження перелiк спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюватимуть закупiвлi товарiв та послуг у вiдповiдному бюджетному роцi.

     7. Укладення МОЗ угод щодо закупiвлi товарiв та послуг за рахунок бюджетних коштiв у спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, здiйснюється пiсля офiцiйного письмового пiдтвердження зазначеними органiзацiями можливостi виконання замовлення вiдповiдно до перелiку товарiв та послуг, визначеного Кабiнетом Мiнiстрiв України, та затвердження Державного бюджету України на вiдповiдний рiк.

     Умови угоди щодо закупiвлi товарiв та послуг не повиннi вiдрiзнятися вiд змiсту пропозицiй, що подаються в МОЗ для проведення вiдбору спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг.

     8. Супроводження кожного товару на всiй територiї України здiйснюється державними пiдприємствами МОЗ, якi забезпеченi необхiдними виробничими потужностями, на пiдставi вiдповiдних договорiв.

     9. Маркування товарiв, якi пiдлягають закупiвлi за результатами закупiвельної процедури, проведеної спецiалiзованою органiзацiєю, яка здiйснює закупiвлi товарiв та послуг, на виконання угоди щодо закупiвлi мiж МОЗ та вiдповiдною спецiалiзованою органiзацiєю, та тексти iнструкцiй щодо їх застосування можуть бути виконанi мовою оригiналу. Якщо товар постачається в оригiнальнiй упаковцi, наявнiсть перекладу iнструкцiї щодо його застосування українською мовою є обов'язковою.

     10. Спецiалiзованi органiзацiї, якi здiйснюють закупiвлi товарiв та послуг, iнформують щомiсяця МОЗ щодо результатiв проведення закупiвель товарiв та послуг за формою, встановленою в угодах щодо закупiвлi товарiв та послуг.

     За результатами таких закупiвель МОЗ оприлюднює в електроннiй системi закупiвель звiт про здiйснення закупiвель товарiв та послуг з iнформацiєю у порядку, визначеному Мiнекономiки.".

     2. В абзацi третьому пункту 4 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 вересня 2018 р. N 707 слова "Деякi питання здiйснення державних закупiвель лiкарських засобiв та медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi" замiнити словами "Деякi питання здiйснення закупiвель лiкарських засобiв, медичних виробiв iз залученням спецiалiзованих органiзацiй, якi здiйснюють закупiвлi".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.