ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Кримiнального процесуального кодексу України щодо здiйснення кримiнального провадження в судi першої iнстанцiї колегiєю суддiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Кримiнального процесуального кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2013 р., NN 9 - 13, ст. 88) такi змiни:

     1. Частину другу статтi 31 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Кримiнальне провадження в судi першої iнстанцiї щодо злочинiв, за вчинення яких передбачено покарання у видi позбавлення волi на строк бiльше десяти рокiв, здiйснюється колегiально судом у складi трьох суддiв лише за клопотанням обвинуваченого.

     Кримiнальне провадження стосовно кiлькох обвинувачених здiйснюється колегiально судом у складi трьох суддiв стосовно всiх обвинувачених, якщо хоча б один iз них заявив клопотання про такий розгляд".

     2. Статтю 315 доповнити частиною четвертою такого змiсту:

     "4. Пiд час пiдготовчого судового засiдання суд роз'яснює обвинуваченому у вчиненнi злочину, за який передбачено покарання у видi позбавлення волi на строк бiльше десяти рокiв, право заявити клопотання про розгляд кримiнального провадження стосовно нього колегiально судом у складi трьох суддiв".

     II. Прикiнцевi та перехiднi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Судовий розгляд у кримiнальному провадженнi, що розпочався до набрання чинностi цим Законом i проводиться в судi першої iнстанцiї колегiально судом у складi трьох суддiв, продовжується та завершується колегiальним складом суду, визначеним до набрання чинностi цим Законом, за правилами, що дiяли до дня набрання ним чинностi.

     У кримiнальному провадженнi в судi першої iнстанцiї, в якому до набрання чинностi цим Законом колегiальний склад суду визначено за правилами, що дiяли до набрання чинностi цим Законом, i вiдбувається пiдготовче судове засiдання, а судовий розгляд ще не призначений, судовий розгляд у кримiнальному провадженнi проводиться i завершується складом суду, передбаченим з урахуванням положень цього Закону.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
21 липня 2020 року
N 817-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.