КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 листопада 2020 р. N 1097


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 травня 2017 р. N 360 "Про затвердження Технiчного регламенту енергетичного маркування кондицiонерiв повiтря" (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 45, ст. 1401) i вiд 27 лютого 2019 р. N 153 "Про затвердження Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну безсальникових автономних циркуляцiйних насосiв та безсальникових циркуляцiйних насосiв, iнтегрованих у пристрої" (Офiцiйний вiсник України, 2019 р., N 21, ст. 727) змiни, що додаються.

     2. Внести до Технiчного регламенту щодо вимог до екодизайну для телевiзорiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 серпня 2019 р. N 735 (Офiцiйний вiсник України, 2019 р., N 66, ст. 2295), змiни, що додаються до оригiналу.

     3. Ця постанова набирає чинностi через шiсть мiсяцiв з дня її опублiкування, крiм пункту 2 змiн, затверджених цiєю постановою, який набирає чинностi з дня опублiкування цiєї постанови.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 листопада 2020 р. N 1097

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 травня 2017 р. N 360 i вiд 27 лютого 2019 р. N 153

     1. У Технiчному регламентi енергетичного маркування кондицiонерiв повiтря, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 травня 2017 р. N 360 (Офiцiйний вiсник України, 2017 р., N 45, ст. 1401):

     1) пункти 13 i 14 викласти в такiй редакцiї:

     "13. Енергетична етикетка для кондицiонерiв повiтря, крiм одноканальних та двоканальних, встановлена додатком 2, застосовується таким чином:

     для кондицiонерiв повiтря, крiм одноканальних та двоканальних, якi введенi в обiг з дня набрання чинностi цим Технiчним регламентом, енергетична етикетка з класами енергоефективностi A++, A+, A, B, C, D, E повинна вiдповiдати вимогам пункту 1 додатка 2 (для реверсивних кондицiонерiв), пункту 5 додатка 2 (для кондицiонерiв, якi охолоджують повiтря) i пункту 9 додатка 2 (для кондицiонерiв, якi обiгрiвають повiтря);

     для кондицiонерiв повiтря, крiм одноканальних та двоканальних, якi введенi в обiг з 1 сiчня 2019 р., енергетична етикетка з класами енергоефективностi A+++, A++, A+, A, B, C, D повинна вiдповiдати вимогам пункту 2 додатка 2 (для реверсивних кондицiонерiв), пункту 6 додатка 2 (для кондицiонерiв, якi охолоджують повiтря) i пункту 10 додатка 2 (для кондицiонерiв, якi обiгрiвають повiтря).

     14. Енергетична етикетка для одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря, якi введенi в обiг з дати набрання чинностi цим Технiчним регламентом, з класами енергоефективностi A+++, A++, A+, A, B, C, D повинна вiдповiдати вимогам пункту 13 додатка 2 (для реверсивних одноканальних та двоканальних кондицiонерiв), пункту 16 додатка 2 (для одноканальних та двоканальних кондицiонерiв, якi охолоджують повiтря) i пункту 19 додатка 2 (для одноканальних та двоканальних кондицiонерiв, якi обiгрiвають повiтря).";

     2) у додатку 2 до Технiчного регламенту:

     пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Вигляд енергетичної етикетки для реверсивних кондицiонерiв повiтря з класами енергоефективностi вiд A++ до E (крiм одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря).

";

     пункт 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2. Вигляд енергетичної етикетки для реверсивних кондицiонерiв повiтря з класами енергоефективностi вiд A+++ до D (крiм одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря).

";

     пункт 4 викласти в такiй редакцiї:

     "4. Енергетична етикетка для реверсивних кондицiонерiв повiтря оформляється за таким зразком (крiм одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря).

";

     пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. Вигляд енергетичної етикетки для кондицiонерiв повiтря, якi лише обiгрiвають повiтря, з класами енергоефективностi вiд A++ до E (крiм одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря).

";

     пункт 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10. Вигляд енергетичної етикетки для кондицiонерiв повiтря, якi лише обiгрiвають повiтря, з класами енергоефективностi вiд A+++ до D (крiм одноканальних та двоканальних кондицiонерiв повiтря).

";

     пункт 12 викласти в такiй редакцiї:

     "12. Енергетична етикетка для кондицiонерiв повiтря, якi лише обiгрiвають повiтря оформляється за таким зразком.

".

     2. У Технiчному регламентi щодо вимог до екодизайну безсальникових автономних циркуляцiйних насосiв та безсальникових циркуляцiйних насосiв, iнтегрованих у пристрої, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 лютого 2019 р. N 153 (Офiцiйний вiсник України, 2019 р., N 21, ст. 727):

     1) абзаци другий i третiй пункту 2 викласти в такiй редакцiї:

     "циркуляцiйнi насоси для питної води, за винятком тих, що стосуються iнформацiйних вимог, визначених в абзацi п'ятому пункту 2 додатка 1;

     циркуляцiйнi насоси, iнтегрованi в пристрої та введенi в обiг не пiзнiше 1 сiчня 2029 р. для замiни iдентичних циркуляцiйних насосiв, iнтегрованих у пристрої та введених в обiг не пiзнiше 12 вересня 2022 р., за винятком тих, що стосуються iнформацiйних вимог, визначених в абзацi шостому пункту 2 додатка 1.";

     2) у додатку 1 до Технiчного регламенту:

     у пунктi 1 i абзацi першому пункту 2 слова "Не пiзнiше нiж через один рiк" замiнити словами "Через три роки";

     абзац шостий пункту 2 викласти в такiй редакцiї:

     "на циркуляцiйних насосах, iнтегрованих у пристрої та введених в обiг не пiзнiше 1 сiчня 2029 р. для замiни iдентичних циркуляцiйних насосiв, iнтегрованих у пристрої та введених в обiг не пiзнiше 12 вересня 2022 р., або на їх упаковцi має бути чiтко зазначено, для якого пристрою (пристроїв) вони призначенi.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.