КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 листопада 2020 р. N 1135


Про внесення змiн до пункту 9 Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування iноземцiв та осiб без громадянства на територiї України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до пункту 9 Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування iноземцiв та осiб без громадянства на територiї України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 лютого 2012 р. N 150 (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 17, ст. 612), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 81

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 листопада 2020 р. N 1135

ЗМIНИ,
що вносяться до пункту 9 Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування iноземцiв та осiб без громадянства на територiї України

     1. Абзац сьомий пiдпункту 1 викласти в такiй редакцiї:

     "документ про право власностi або свiдоцтво про державну реєстрацiю права власностi на житло, яке надається iноземцевi та особi без громадянства для перебування (пiсля пред'явлення повертається), та його копiя, а в разi, коли житло не належить приймаючiй сторонi, - письмова згода власника (спiввласника) такого житла. Якщо житло, яке надається iноземцевi та особi без громадянства для перебування, перебуває в державнiй або комунальнiй власностi, замiсть документа про право власностi подається документ, що пiдтверджує право приймаючої сторони на користування таким житлом (ордер, договiр найму / оренди / пiднайму тощо) (пiсля пред'явлення повертається), та його копiя, а також письмова згода на перебування iноземця та особи без громадянства всiх повнолiтнiх осiб, мiсце проживання яких зареєстровано в такому житлi;".

     2. Доповнити пункт абзацами такого змiсту:

     "За наявностi системи електронної iнформацiйної взаємодiї територiальний орган або територiальний пiдроздiл ДМС отримує вiдомостi щодо права власностi на житло, яке надається iноземцевi та особi без громадянства для перебування, шляхом доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вiдповiдно до Порядку доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 грудня 2015 р. N 1127 "Про державну реєстрацiю речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 2, ст. 108; 2018 р., N 52, ст. 1827).

     За наявностi зазначених вiдомостей у Державному реєстрi речових прав на нерухоме майно документ про право власностi або свiдоцтво про державну реєстрацiю права власностi фiзичної або юридичної особи на житло, яке надається iноземцевi та особi без громадянства для перебування, та його копiя разом iз заявою не подаються.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.