ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до Закону України "Про судоустрiй i статус суддiв" щодо територiальної юрисдикцiї мiсцевих судiв на територiї України до прийняття закону щодо змiни системи мiсцевих судiв на територiї України у зв'язку з утворенням (лiквiдацiєю) районiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Роздiл XII "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про судоустрiй i статус суддiв" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2016 р., N 31, ст. 545 iз наступними змiнами) доповнити пунктом 31 такого змiсту:

     "31. До набрання чинностi законом України щодо змiни системи мiсцевих судiв на територiї України у зв'язку з утворенням (лiквiдацiєю) районiв вiдповiднi мiсцевi суди продовжують здiйснювати свої повноваження у межах територiальної юрисдикцiї, визначеної до набрання чинностi Постановою Верховної Ради України "Про утворення та лiквiдацiю районiв" вiд 17 липня 2020 року N 807-IX, але не пiзнiше 1 сiчня 2022 року".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Запропонувати Президентовi України внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України щодо змiни системи мiсцевих судiв на територiї України у зв'язку з утворенням (лiквiдацiєю) районiв.

     3. Запропонувати Вищiй радi правосуддя до прийняття закону щодо змiни системи мiсцевих судiв на територiї України у зв'язку з утворенням (лiквiдацiєю) районiв вжити органiзацiйних заходiв щодо забезпечення роботи судiв у районах, лiквiдованих Верховною Радою України.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
3 листопада 2020 року
N 950-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.