ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 34 Закону України "Про статус народного депутата України"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до статтi 34 Закону України "Про статус народного депутата України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2001 р., N 42, ст. 212 iз наступними змiнами) такi змiни:

     1) частину другу викласти в такiй редакцiї:

     "2. Помiчником-консультантом народного депутата може бути лише громадянин України, який вiльно володiє державною мовою";

     2) абзаци перший - третiй частини третьої викласти в такiй редакцiї:

     "3. Помiчники-консультанти народного депутата працюють за строковим трудовим договором (на постiйнiй основi чи за сумiсництвом) або на громадських засадах.

     Помiчником-консультантом народного депутата за строковим трудовим договором (на постiйнiй основi чи за сумiсництвом) може працювати особа, яка має вищу освiту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра.

     Помiчники-консультанти народного депутата за його заявою прикрiплюються до Апарату Верховної Ради України: якi працюють за строковим трудовим договором (на постiйнiй основi чи за сумiсництвом), - для кадрового та фiнансового обслуговування, якi працюють на громадських засадах, - для кадрового обслуговування";

     3) частину четверту викласти в такiй редакцiї:

     "4. Виключно за рахунок та в межах загального фонду, встановленого народному депутату на вiдповiдний рiк для оплати працi його помiчникiв-консультантiв, народний депутат здiйснює розподiл коштiв для виплати помiчникам-консультантам: заробiтної плати, матерiальної допомоги для вирiшення соцiально-побутових питань, заробiтної плати за час вiдпустки, матерiальної допомоги для оздоровлення пiд час надання щорiчної основної вiдпустки, грошової компенсацiї, передбаченої статтею 24 Закону України "Про вiдпустки", за всi не використанi помiчником-консультантом днi щорiчних основної та додаткової вiдпусток.

     Зазначенi виплати здiйснюються Апаратом Верховної Ради України за поданнями народного депутата.

     За умови використання помiчником-консультантом народного депутата повної тривалостi щорiчної основної вiдпустки та додаткової вiдпустки до закiнчення робочого року, за який вона надається, та/або виплати йому грошової компенсацiї, передбаченої статтею 24 Закону України "Про вiдпустки", за всi невикористанi днi щорiчної основної вiдпустки та додаткової вiдпустки, а також здiйснення помiчнику-консультанту народного депутата у поточному роцi виплат матерiальної допомоги для вирiшення соцiально-побутових питань, заробiтної плати за час вiдпустки, матерiальної допомоги для оздоровлення пiд час надання щорiчної основної вiдпустки, залишок коштiв загального фонду, встановленого народному депутату для оплати працi помiчникiв-консультантiв, може бути використаний народним депутатом для сплати визначених договорами чи угодами робiт, послуг, пов'язаних iз виконанням депутатських повноважень".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування, крiм положень абзацiв другого та четвертого пiдпункту 3 пункту 1 цього Закону в частинi виплати помiчникам-консультантам народного депутата матерiальної допомоги для оздоровлення пiд час надання щорiчної основної вiдпустки, що набирають чинностi з 1 сiчня 2022 року.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
3 грудня 2020 року
N 1061-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.