ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до роздiлу X "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про безпечнiсть та гiгiєну кормiв" з метою стабiлiзацiї ринку кормiв

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до роздiлу X "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України "Про безпечнiсть та гiгiєну кормiв" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2018 р., N 10, ст. 53) такi змiни:

     1. Пункти 5 i 6 викласти в такiй редакцiї:

     "5. Протягом п'яти рокiв з дня набрання чинностi цим Законом в маркуваннi кормiв для непродуктивних тварин зазначається назва кормової добавки або її iдентифiкацiйний номер, якi присвоєнi вiдповiдно до законодавства України або Європейського Союзу.

     Корми, що були введенi в обiг не пiзнiше нiж через п'ять рокiв з дня набрання чинностi цим Законом з маркуванням, яке вiдповiдає цьому пункту, можуть перебувати в обiгу до закiнчення мiнiмального строку їх зберiгання.

     6. Протягом чотирьох рокiв з дня набрання чинностi цим Законом дозволяються виробництво, ввезення (пересилання) на митну територiю України, обiг та використання готових кормiв, премiксiв та кормових добавок, зареєстрованих вiдповiдно до Закону України "Про ветеринарну медицину", за умови наявностi на день набрання чинностi цим Законом дiйсних реєстрацiйних посвiдчень, виданих на вiдповiднi готовi корми, премiкси або кормовi добавки.

     Оператори ринку, що здiйснюють ввезення (пересилання) на митну територiю України, обiг та використання готових кормiв, премiксiв та кормових добавок вiдповiдно до цього пункту, зобов'язанi пiдтримувати в актуальному станi iнформацiю, що мiститься в реєстрацiйних посвiдченнях, виданих на готовi корми, премiкси або кормовi добавки, зазначенi в абзацi першому цього пункту.

     Порядок внесення змiн до реєстрацiйних посвiдчень, зазначених в абзацi першому цього пункту, затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалiзацiю державної полiтики у сферi ветеринарної медицини".

     2. Доповнити пунктом 61 такого змiсту:

     "61. Протягом чотирьох рокiв з дня набрання чинностi цим Законом дозволяється ввезення (пересилання) на митну територiю України, введення в обiг та обiг:

     кормових добавок без їх державної реєстрацiї в Українi, якщо такi добавки зареєстрованi (дозволенi) в Європейському Союзi i призначенi для виробництва кормiв для непродуктивних тварин;

     фасованих (запакованих) кормiв для непродуктивних тварин, виготовлених з використанням кормових добавок, зареєстрованих (дозволених) у Європейському Союзi, якщо такi корми походять з потужностей, розташованих або в Українi, або в державах - членах Європейського Союзу, або в iнших країнах, за умови, що потужностi в таких iнших країнах мають дозвiл на ввезення зазначених кормiв до Європейського Союзу".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк пiсля набрання чинностi цим Законом:

     розробити та прийняти вiдповiднi нормативно-правовi акти, необхiднi для реалiзацiї цього Закону;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами, iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
2 грудня 2020 року
N 1033-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.