КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Київ

вiд 19 серпня 2020 р. N 1024-р


Про внесення пропозицiй щодо застосування персональних спецiальних економiчних та iнших обмежувальних заходiв згiдно з резолюцiями Ради Безпеки ООН щодо Республiки Малi

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 20 сiчня 2021 року N 35-р

     1. У зв'язку з прийняттям Радою Безпеки ООН резолюцiй вiд 5 вересня 2017 р. N 2374, вiд 30 серпня 2018 р. N 2432, вiд 29 серпня 2019 р. N 2484 та вiд 31 серпня 2020 р. N 2541 щодо Республiки Малi вiдповiдно до частини першої статтi 5 Закону України "Про санкцiї" схвалити та внести на розгляд Ради нацiональної безпеки i оборони України пропозицiї щодо застосування таких персональних спецiальних економiчних та iнших обмежувальних заходiв (далi - санкцiї):

(абзац перший пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.01.2021 р. N 35-р)

     1) заборона до 31 серпня 2021 р. або до прийняття вiдповiдного рiшення Радою нацiональної безпеки i оборони України (але не пiзнiше 31 серпня 2021 р.) в'їзду на територiю України або транзиту через її територiю визначеним Комiтетом Ради Безпеки ООН, утвореним згiдно з пунктом 9 резолюцiї Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374 (далi - Комiтет), фiзичним особам за перелiком згiдно з додатком.

(абзац перший пiдпункту 1 пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.01.2021 р. N 35-р)

     Зазначена санкцiя не застосовується у разi, коли:

     Комiтет у кожному окремому випадку прийме рiшення про те, що така поїздка є гуманiтарною необхiднiстю, у тому числi для виконання релiгiйних обов'язкiв;

     в'їзд або транзит необхiднi для участi в судовому процесi;

     Комiтет визначить, що у конкретному випадку такi поїздки або транзит сприятимуть досягненню цiлей миру та нацiонального примирення в Республiцi Малi та стабiльностi в регiонi.

     Застосування зазначеної санкцiї не повинно мати наслiдком вiдмову у в'їздi на територiю України громадянам України;

     2) вжиття до 31 серпня 2021 р. або до прийняття вiдповiдного рiшення Радою нацiональної безпеки i оборони України (але не пiзнiше 31 серпня 2021 р.) заходiв до блокування активiв (замороження): коштiв, iнших фiнансових активiв та економiчних ресурсiв, якi розмiщенi на територiї України та прямо або опосередковано перебувають у власностi або пiд контролем фiзичних осiб за перелiком згiдно з додатком, а також фiзичних осiб, якi дiють вiд їх iменi або за їх дорученням, чи юридичних осiб, якi контролюються ними або перебувають у їх власностi, у тому числi заборона надання громадянами України або будь-якими фiзичними чи юридичними особами на територiї України коштiв, iнших фiнансових активiв та економiчних ресурсiв фiзичним особам за перелiком згiдно з додатком, або в iнтересах зазначених осiб та осiб, якi дiють за їх дорученням.

(абзац перший пiдпункту 2 пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.01.2021 р. N 35-р)

     Зазначена санкцiя не застосовується у разi, коли кошти, iншi фiнансовi активи чи економiчнi ресурси за рiшенням державних органiв:

     необхiднi для покриття основних витрат, включаючи оплату продуктiв харчування, оренди житла або iпотечного кредиту, лiкiв та медичного лiкування, податкiв, страхових внескiв чи комунальних послуг, або виключно для оплати в розумних межах послуг спецiалiстам та вiдшкодування витрат, пов'язаних з наданням юридичних послуг, або сплатою зборiв чи платою за обслуговування вiдповiдно до законiв України у зв'язку iз поточним зберiганням або утриманням суми коштiв, iнших фiнансових активiв та економiчних ресурсiв, якi заблоковано згiдно з цим пiдпунктом, пiсля надсилання Комiтетовi через Мiнiстерство закордонних справ повiдомлення про намiр надати доступ до таких коштiв, iнших фiнансових активiв чи економiчних ресурсiв за вiдсутностi негативного рiшення Комiтету протягом п'яти робочих днiв з дати надходження повiдомлення;

     необхiднi для покриття надзвичайних витрат за умови надсилання Комiтетовi через Мiнiстерство закордонних справ повiдомлення про прийняття такого рiшення та його схвалення Комiтетом;

     є предметом, на який звертається стягнення згiдно iз судовим, адмiнiстративним або арбiтражним рiшенням. У цьому разi такi кошти, iншi фiнансовi активи та економiчнi ресурси можуть використовуватися для виконання такого рiшення за умови, що рiшення прийняте до 5 вересня 2017 р. та не спрямоване на задоволення iнтересiв фiзичних осiб за перелiком згiдно з додатком, та Комiтетовi повiдомлено про це через Мiнiстерство закордонних справ;

     Комiтет визначить, що у конкретному випадку такi винятки сприятимуть досягненню цiлей миру та нацiонального примирення в Республiцi Малi та стабiльностi в регiонi.

     Дозволити поповнення рахункiв, заблокованих (заморожених) вiдповiдно до цього пiдпункту, за рахунок вiдсоткiв чи iнших надходжень, належних за такими рахунками, або виплат за контрактами, угодами чи зобов'язаннями, що виникли до дати поширення на такi рахунки дiї резолюцiї Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374, за умови, що такi вiдсотки, iншi надходження та виплати коштiв також буде заблоковано (заморожено).

     Санкцiї, визначенi цим пiдпунктом, не повиннi перешкоджати здiйсненню виплат за контрактами фiзичними i юридичними особами, визначеними абзацом першим цього пiдпункту, за умови, що такий контракт пiдписаний до моменту включення вiдповiдних осiб до перелiку, визначеного Комiтетом, та за умови, що виплати не були отриманi безпосередньо чи опосередковано фiзичними особами за перелiком згiдно з додатком пiсля того, як Комiтет буде попереджено за десять робочих днiв про намiр надати згоду на здiйснення таких виплат.

     2. Мiнiстерству закордонних справ доводити до вiдома вiдповiдних державних органiв iнформацiю, необхiдну для виконання вiдповiдного рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони України про застосування персональних спецiальних економiчних та iнших обмежувальних заходiв згiдно з резолюцiями Ради Безпеки ООН щодо Республiки Малi.

     3. Мiнiстерству юстицiї, Мiнiстерству внутрiшнiх справ, Мiнiстерству iнфраструктури, Мiнiстерству розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства, Мiнiстерству фiнансiв, Мiнiстерству оборони, Службi безпеки (за згодою), Службi зовнiшньої розвiдки (за згодою), Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Державнiй мiграцiйнiй службi, Державнiй авiацiйнiй службi, Державнiй митнiй службi, Державнiй службi фiнансового монiторингу та Нацiональному банку (за згодою) в межах своїх повноважень забезпечити виконання рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони України про застосування персональних спецiальних економiчних та iнших обмежувальних заходiв згiдно з резолюцiями Ради Безпеки ООН щодо Республiки Малi, монiторинг стану виконання такого рiшення та його ефективнiсть.

     4. Винести на розгляд Ради нацiональної безпеки i оборони України пропозицiї, визначенi цим розпорядженням.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 27

 

Додаток
до розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 19 серпня 2020 р. N 1024-р

ПЕРЕЛIК
фiзичних осiб, до яких застосовуються обмежувальнi заходи (санкцiї)

Прiзвище, iм'я, по батьковi, iдентифiкацiйнi данi, посада/професiйна дiяльнiсть Пiдстава для застосування обмежувального заходу Вид обмежувального заходу (вiдповiдно до Закону України "Про санкцiї")
1. Ахмед Аг Альбачар
(Ahmed Ag Albachar)
1) опис: Президент гуманiтарної комiсiї Бюро регiональної адмiнiстрацiї та управлiння Кiдаль;
2) також вiдомий як: Intahmadou Ag Albachar;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 31 грудня 1963 р.;
мiсце народження: Тiн-Ессако, Кiдаль, Республiка Малi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер:
1 63 08 4 01 001 005Е;
адреса: квартал Алью, Кiдаль, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 10 липня 2019 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України;
2) блокування активiв
2. Хука Хука Аг Альхусейнi
(Houka Houka Ag Alhousseini)
1) опис: кадi (суддя);
2) також вiдомий як: Mohamed Ibn Akhousseyni;
Muhammad Ibn Al-Husayn; Houka Houka;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1 сiчня 1962 р.;
1 сiчня 1963 р.; 1 сiчня 1964 р.;
мiсце народження: Арiау, регiон Томбукту, Республiка Малi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: данi вiдсутнi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 10 липня 2019 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України;
2) блокування активiв
3. Ахмуду Аг Асрiу
(Ahmoudou Ag Asriw)
1) опис: данi вiдсутнi;
2) також вiдомий як: Amadou Ag Isriw;
Ahmedou; Ahmadou; Isrew; Isereoui; Isriou;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1 сiчня 1982 р.;
мiсце народження: данi вiдсутнi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: Республiка Малi; Амасiн, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 20 грудня 2018 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України
4. Махрi Сiдi Амар Бен Даха
(Mahri Sidi Amar Ben Daha)
1) опис: заступник керiвника персоналу регiональної координацiї Оперативного механiзму координацiї в Гао;
2) також вiдомий як: Yoro Ould Daha;
Yoro Ould Daya; Sidi Amar Ould Daha; Yoro;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1 сiчня 1978 р.;
мiсце народження: Джебок, Республiка Малi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: 11262/1547;
адреса: Golf rue 708 Door 345, Гао, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 10 липня 2019 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України;
2) блокування активiв
5. Мохамед Бен Ахмед Махрi
(Mohamed Ben Ahmed Mahri)
1) опис: данi вiдсутнi;
2) також вiдомий як: Mohammed Rougi; Mohamed Oud Ahmed Deya; Mohamed Ould Mahri Ahmed Daya; Mohamed Rougie; Mohamed Rouggy; Mohamed Rouji;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1 сiчня 1979 р.;
мiсце народження: Табанкорт, Республiка Малi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: АА00272627; АА0263957;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: Бамако, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 10 липня 2019 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України;
2) блокування активiв
6. Мохамед Улд Маталi
(Mohamed Ould Mataly)
1) опис: член Парламенту;
2) також вiдомий як: данi вiдсутнi;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1958 р.;
мiсце народження: данi вiдсутнi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: D9011156;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: Golf rue 708 Door 345, Гао, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 10 липня 2019 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України;
2) блокування активiв
7. Мохамед Усман Аг Мохамедун
(Mohamed Ousmane Ag Mohamedoune)
1) опис: шейх;
2) також вiдомий як: Ousmane Mahamadou; Mohamed Ousmane;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 16 квiтня 1972 р.;
мiсце народження: Республiка Малi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 20 грудня 2018 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України
8. Махамаду Аг Рiсса
(Mahamadou Ag Rhissa)
1) опис: данi вiдсутнi;
2) також вiдомий як: Mohamed Talhandak;
3) iдентифiкацiйнi данi:
дата народження: 1 сiчня 1983 р.;
мiсце народження: данi вiдсутнi;
громадянство: Республiка Малi;
паспорт: данi вiдсутнi;
нацiональний iдентифiкацiйний номер: данi вiдсутнi;
адреса: Кiдаль, Республiка Малi
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 5 вересня 2017 р. N 2374;
рiшення Комiтету Ради Безпеки ООН щодо Малi вiд 20 грудня 2018 р.;
резолюцiя Ради Безпеки ООН вiд 29 серпня 2019 р. N 2484
1) заборона в'їзду та транзиту через територiю України
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.