ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про гуманiтарну допомогу" щодо оперативностi прийняття рiшень

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про гуманiтарну допомогу" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 р., N 51, ст. 451 iз наступними змiнами) такi змiни:

     1. Абзац сьомий статтi 1 викласти в такiй редакцiї:

     "а) пiдприємства громадських органiзацiй осiб з iнвалiднiстю, ветеранiв вiйни та працi, а також пiдприємства, установи та органiзацiї, що утримуються за рахунок бюджетiв, уповноваженi ними державнi установи та органи мiсцевого самоврядування".

     2. У статтi 5:

     1) абзац четвертий частини першої викласти в такiй редакцiї:

     "контроль за дiяльнiстю Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласних, Київської та Севастопольської мiських державних адмiнiстрацiй, що дiють у межах наданих їм цим Законом повноважень";

     2) абзаци перший i другий частини другої замiнити трьома новими абзацами такого змiсту:

     "Рада мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, обласнi, Київська та Севастопольська мiськi державнi адмiнiстрацiї здiйснюють визнання гуманiтарною допомогою для отримувачiв та набувачiв, мiсцезнаходження яких визначено на територiї вiдповiдної адмiнiстративно-територiальної одиницi:

     легкових автомобiлiв для забезпечення ними осiб з iнвалiднiстю, дiтей з iнвалiднiстю, якi перебувають на облiку для їх отримання, та транспортних засобiв спецiального i спецiалiзованого призначення (крiм таксi та автомобiлiв iнкасацiї) для забезпечення ними пiдприємств, установ та органiзацiй, що утримуються за рахунок коштiв бюджетiв, уповноважених ними державних установ та органiв мiсцевого самоврядування;

     вантажiв вагою до 5 тонн у порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України, а також вантажiв вагою до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарiв, необхiдних для виконання заходiв, спрямованих на запобiгання виникненню та поширенню, локалiзацiю та лiквiдацiю спалахiв епiдемiй, перелiк яких затверджений Кабiнетом Мiнiстрiв України, або призначених для подолання iнших надзвичайних ситуацiй, визначених частиною четвертою статтi 5 цього Закону".

     У зв'язку з цим абзац третiй вважати абзацом четвертим.

     3. Частину другу статтi 6 доповнити абзацом шостим такого змiсту:

     "транспортних засобiв спецiального та спецiалiзованого призначення (крiм таксi, автомобiлiв iнкасацiї) для пiдприємств, установ та органiзацiй, що утримуються за рахунок бюджетiв, уповноважених ними державних установ та органiв мiсцевого самоврядування для забезпечення соцiально-економiчних потреб територiальних громад".

     4. Доповнити статтею 112 такого змiсту:

     "Стаття 112. Забезпечення пiдприємств, установ та органiзацiй, що утримуються за рахунок бюджетiв, уповноважених ними державних установ та органiв мiсцевого самоврядування транспортними засобами спецiального та спецiалiзованого призначення, визнаними гуманiтарною допомогою

     Забезпечення пiдприємств, установ та органiзацiй, що утримуються за рахунок бюджетiв, уповноважених ними державних установ та органiв мiсцевого самоврядування транспортними засобами спецiального та спецiалiзованого призначення, що передаються як гуманiтарна допомога для забезпечення соцiально-економiчних потреб територiальних громад, здiйснюється на умовах та в порядку, що визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Такi транспортнi засоби не можуть бути вiдчуженi протягом 10 рокiв за будь-якими цивiльно-правовими угодами, крiм безоплатної передачi iншому пiдприємству, установi та органiзацiї, що утримуються за рахунок бюджетiв, уповноваженiй ними державнiй установi та органу мiсцевого самоврядування".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi через один мiсяць з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у мiсячний строк з дня опублiкування цього Закону:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
21 вересня 2021 року
N 1758-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.