МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

01.10.2021 N 534


Про внесення змiн до Порядку вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митних органiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 жовтня 2021 р. за N 1360/36982


     Вiдповiдно до статтi 239 глави 37 роздiлу VII Митного кодексу України, пiдпункту 5 пункту 4 Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 375, з метою удосконалення механiзму вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митних органiв наказую:

     1. У Порядку вiдшкодування витрат за зберiгання товарiв та транспортних засобiв на складах митних органiв, затвердженому наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 15 червня 2012 року N 731, зареєстрованому в Мiнiстерствi юстицiї України 09 липня 2012 року за N 1140/21452:

     1) у пунктi 1 роздiлу I слово "шостiй" замiнити словом "сьомiй";

     2) у пунктi 8 роздiлу II:

     пiсля абзацу п'ятого доповнити новим абзацом шостим такого змiсту:

     "час, протягом якого товари, транспортнi засоби зберiгалися на складi митного органу у зв'язку з рiшенням митного органу, прийнятого на виконання владних управлiнських функцiй, яке надалi було скасовано та/або визнано у встановленому законодавством порядку протиправним. Розрахунок тривалостi такого часу здiйснюється на пiдставi документiв, що засвiдчують факт прийняття вiдповiдного рiшення митним органом та документiв, якими таке рiшення було скасовано та/або визнано у встановленому законодавством порядку протиправним, та оформлюється доповiдною або службовою запискою на керiвника митного органу або особу, яка виконує його обов'язки;".

     У зв'язку з цим абзаци шостий - восьмий вважати вiдповiдно абзацами сьомим - дев'ятим;

     абзац сьомий виключити.

     У зв'язку з цим абзаци восьмий, дев'ятий вважати вiдповiдно абзацами сьомим, восьмим;

     3) у роздiлi III:

     у пунктi 4 слова "органу доходiв i зборiв", "четвертої" замiнити вiдповiдно словами "митного органу", "п'ятої";

     доповнити пунктами 5, 6 такого змiсту:

     "5. Розрахунковий строк зберiгання для обчислення витрат у випадку зберiгання товарiв, транспортних засобiв, якi вiдповiдно до положень Митного кодексу України набули статусу таких, що зберiгаються на складi митного органу, обраховується починаючи з одинадцятого дня з дня закiнчення граничного строку їх перебування в зонi митного контролю пiд митним контролем, визначеного Митним кодексом України, i закiнчується датою видачi товарiв та/або транспортних засобiв власнику або уповноваженiй ним особi.

     6. Вiдшкодування витрат за зберiгання, що здiйснюється з суми коштiв, одержаних вiд реалiзацiї товарiв вiдповiдно до частини першої статтi 244 Митного кодексу України, обраховується у встановлений цим Порядком спосiб за строк зберiгання товарiв, транспортних засобiв на складi митного органу, визначений статтею 240 Митного кодексу України.".

     2. Департаменту митної полiтики в установленому порядку забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покладаю на заступника Мiнiстра з питань європейської iнтеграцiї Драганчука Ю. О. та Голову Державної митної служби України Рябiкiна П. Б.

Мiнiстр Сергiй МАРЧЕНКО
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державної митної служби України Руслан ЧЕРКАССЬКИЙ
Голова Державної регуляторної служби України Олексiй КУЧЕР
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.