КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 листопада 2022 р. N 1295


Про затвердження Методики розрахунку плати за видачу ветеринарних документiв

     Вiдповiдно до частини шостої статтi 49 Закону України "Про ветеринарну медицину" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Методику розрахунку плати за видачу ветеринарних документiв, що додається.

     2. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 листопада 2009 р. N 1167 "Про затвердження Порядку формування тарифiв на ветеринарнi послуги, що надаються державними установами ветеринарної медицини" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 86, ст. 2904) i вiд 9 червня 2011 р. N 641 "Про затвердження перелiку платних адмiнiстративних послуг, якi надаються Державною службою з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв, органами та установами, що належать до сфери її управлiння, i розмiру плати за їх надання" (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 45, ст. 1857, N 101, ст. 3705; 2016 р., N 82, ст. 2705; 2021 р., N 4, ст. 216) змiни, що додаються.

     3. Ця постанова набирає чинностi через один рiк з дня припинення або скасування воєнного стану.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 листопада 2022 р. N 1295

МЕТОДИКА
розрахунку плати за видачу ветеринарних документiв

     1. Ця Методика визначає механiзм розрахунку плати за видачу ветеринарних документiв: мiжнародних ветеринарних сертифiкатiв, ветеринарних свiдоцтв, ветеринарних паспортiв на тварин.

     2. У цiй Методицi термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про ветеринарну медицину", Нацiональному положеннi (стандартi) бухгалтерського облiку 16 "Витрати", затвердженому наказом Мiнфiну вiд 31 грудня 1999 р. N 318, i Нацiональному положеннi (стандартi) бухгалтерського облiку в державному секторi 135 "Витрати", затвердженому наказом Мiнфiну вiд 18 травня 2012 р. N 568.

     3. Витрати, що включаються до вартостi послуг, групуються вiдповiдно до методологiчних засад формування в бухгалтерському облiку iнформацiї про витрати та її розкриття у фiнансовiй звiтностi i враховують:

     прямi витрати на оплату працi спецiалiста ветеринарної медицини, який безпосередньо надає послуги з видачi ветеринарних документiв (далi - прямi витрати на оплату працi);

     прямi матерiальнi витрати, якi безпосередньо пов'язанi з наданням послуг з видачi ветеринарних документiв, а саме вартiсть канцелярських товарiв, вартiсть бланкiв ветеринарних документiв (далi - прямi матерiальнi витрати);

     iншi прямi витрати, якi безпосередньо пов'язанi з наданням послуг з видачi ветеринарних документiв, а саме: витрати на сплату податкiв та iнших платежiв, якi є обов'язковими згiдно iз законом, нарахованих пiд час оплати працi (далi - iншi прямi витрати);

     загальновиробничi витрати, пов'язанi з наданням послуг з видачi ветеринарних документiв, а саме: витрати на комунальнi послуги та енергоносiї, на технологiчне та технiчне обслуговування обладнання (оргтехнiки), видатки на службовi вiдрядження, експлуатацiйно-ремонтнi витрати обладнання, примiщень та орендна плата, iншi витрати (далi - загальновиробничi витрати).

     4. У разi змiни вартостi однiєї iз складових витрат, що може спричинити змiну розмiру плати за послуги з видачi ветеринарних документiв бiльш як на 20 вiдсоткiв, проводиться перерахування розмiру плати згiдно з пунктами 8 - 9 цiєї Методики шляхом коригування лише тих складових розмiру плати, за якими вiдбулися цiновi змiни в бiк збiльшення або зменшення.

     5. Змiни однiєї iз складових витрат приймаються до уваги лише у разi, коли вони виникли з причин, якi не залежать вiд територiальних органiв Держпродспоживслужби, установ, що належать до сфери її управлiння, та уповноважених осiб, у тому числi лiцензованих ветеринарних лiкарiв, уповноважених на видачу ветеринарних свiдоцтв та ветеринарних паспортiв на тварин, зокрема в результатi збiльшення або зменшення податкiв i зборiв, мiнiмальної заробiтної плати, пiдвищення або зниження цiн i тарифiв на паливно-енергетичнi та iншi матерiальнi ресурси.

     6. Калькуляцiя розмiру плати за послуги з видачi ветеринарних документiв оприлюднюється на офiцiйних веб-сайтах або розмiщується на iнформацiйних стендах у доступних для вiдвiдувачiв мiсцях територiальних органiв Держпродспоживслужби, установ, що належать до сфери її управлiння, лiцензованих закладiв ветеринарної медицини.

     7. Вартiсть видачi ветеринарних документiв визначається за такими формулами:

В = Воп + Впм + Вiп + Взв,

     де В - вартiсть послуг з видачi ветеринарних документiв;

     Воп - прямi витрати на оплату працi;

     Впм - прямi матерiальнi витрати;

     Вiп - iншi прямi витрати;

     Взв - загальновиробничi витрати;

Воп = Взп х Ч,

     де Взп - витрати на оплату працi працiвника, який безпосередньо надає послуги з видачi ветеринарних документiв, на одну хвилину;

     Ч - час, необхiдний для надання однiєї послуги з видачi ветеринарних документiв*.

____________
     * Норми часу для працiвникiв державних установ ветеринарної медицини, регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi затвердженi наказом Держкомветмедицини вiд 26 листопада 2010 р. N 524.

     8. Iндекс змiни вартостi однiєї iз складових витрат визначається за такою формулою:

Iз = Вен / Вс,

     де Iз - iндекс змiни вартостi;

     Вен - є нова вартiсть однiєї iз складових;

     Вс - вартiсть одиницi складової, врахована пiд час формування розмiрiв плати, якi потребують коригування.

     9. Скоригована вартiсть складової визначається за такою формулою:

Пс = П х Iз,

     де Пс - скоригована вартiсть однiєї iз складових;

     П - вартiсть будь-якої складової, що зазнає змiн;

     Iз - iндекс змiни вартостi.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 листопада 2022 р. N 1295

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 листопада 2009 р. N 1167 i вiд 9 червня 2011 р. N 641

     1. У Порядку формування тарифiв на ветеринарнi послуги, що надаються державними установами ветеринарної медицини, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 листопада 2009 р. N 1167:

     1) пiдпункт 2 пункту 2 виключити;

     2) роздiл "Формування тарифiв на ветеринарнi послуги з оформлення та видачi ветеринарних документiв" виключити.

     2. У додатках 1 i 2 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 червня 2011 р. N 641 пункти 1 - 4 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.