ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
25.04.2005 р. | N 37/37-2220-ЕП |
---|
Київська регiональна митниця |
Про класифiкацiю жирiв "Ertifil S-110M", "Palmy 50R"
В Управлiннi номенклатури й класифiкацiї товарiв розглянуто лист Київської регiональної митницi вiд 24.03.05 N 25/1.2-42/3303 щодо класифiкацiї двох рослинних жирiв: "Ertifil S-110M", "Palmy 50R". Одержувач ДП "КК "РОШЕН".
Зазначенi жири мають наступнi властивостi.
Характеристика | "ErtifilS-110M" | "Palmy 50R" |
Задекларований товарний код | 1517 90 91 00 | 1517 90 99 10 |
Хiмiчний склад | Згiдно iнформацiї вiд виробника, зазначений жир є сумiшшю рослинних жирiв та олiй з домiшками лецитину, токоферолу, аскорбiл- пальмiтату та лимонної кислоти. | Сумiш рослинних жирiв з добавками лецитину, лимонної кислоти та токоферолу. |
Iнформацiї про хiмiчну модифiкацiю | хiмiчно модифiкований, виявлена наявнiсть трансiзомерiв | Ферментацiйно переетирифiковний жир |
Призначення | Кондитерський жир | Еквiвалент масла какао |
Згiдно УКТЗЕД сумiшi рослинних жирiв класифiкуються в товарнiй позицiї 1517.
Зазначенi жири не мiстять органолептичних добавок (барвники, смаковi та ароматичнi добавки) цукру, крохмалю та iнших харчових продуктiв.
Добавки лецитину, токоферолу, аскорбiлпальмiтату та лимонної кислоти доданi до жиру у мiзерних концентрацiях. Вони не приводять до значної змiни фiзико-хiмiчних показникiв, наприклад, температура, плавлення, твердiсть, смак, тощо.
В товарнiй пiдкатегорiї 1517 90 91 00 класифiкуються сумiшi рiдких, просто змiшаних рослинних олiй. Згiдно наданих характеристик, жир "Ertifil S-110M" є пластичною масою, що мажеться, тобто вiн не рiдкий. Крiм того, жир "Ertifil S-110M" отриманий не тiльки змiшуванням рослинних жирiв, але й хiмiчною модифiкацiєю. Отже, жир "Ertifil S-110M" не можна розглядати як сумiш просто змiшаних, рiдких рослинних олiй,
Враховуючи вищезазначене, жири "Ertifil S-110M" та "Palmy 50R" класифiкуються в товарнiй пiдпозицiї 1517 90 99 10 згiдно з УКТЗЕД.
Начальник Управлiння | О.А.Гащицький |