ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
вiд 29.03.2006 р. | N 29/1-11.1/2094 |
---|
ТОВ <...> | |
Ел. копiя | Київська регiональна митниця |
Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД
пряно-ароматичних сумiшей
У Центральному митному управлiннi лабораторних дослiджень та експертної роботи розглянуто лист ТОВ <...> вiд 16.03.2006 N 42 щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД товарiв, що декларується як "харчовi сумiшi для виробництва ковбас" (Тарiмiкс Бюргер, Тарiмiкс Призер, Тарiмiкс Рохпекель, Тарiмiкс Кабаносi, Фiбрiсольмiкс Франкфуртер, Фiбрiсольмiкс Шинкова, Фiбрiсольмiкс Братвурст, Фiбрiсольмiкс Тiрольська, Фiбрiсольмiкс Любительська).
З зазначеного питання повiдомляємо про наступне.
Митнi органи України для цiлей класифiкацiї товарiв використовують Українську класифiкацiю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III.
З метою забезпечення єдиного тлумачення i застосування УКТЗЕД в Українi запроваджено Пояснення до УКТЗЕД, затвердженi наказом Держмитслужби вiд 31.01.2004 N 68.
На пiдставi наданих документiв (довiдки експерта ЦМУЛДЕР вiд 14.03.2006 N 13.1-185, специфiкацiй на продукти) встановлено, що представленi продукти - це пряно-ароматичнi сумiшi для м'ясних виробiв (ковбас, котлет та iн.), до складу яких входять спецiї, прянощi, сiль, цукор, глутамат натрiю та харчовi добавки (стабiлiзатори та антиокислювачi).
Згiдно з УКТЗЕД класифiкацiя зазначених продуктiв здiйснюється вiдповiдно до:
- Правил 1, 3а) Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв;
- Примiтки 1 до групи 09 Закону України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III;
- Пояснень до товарної позицiї 2103 та Пояснень до товарної позицiї 2106, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД.
Примiткою 1 до групи 09 встановлено, що продукти, якi становлять сумiшi смакових добавок або сумiшi приправ, класифiкуються в товарнiй позицiї 2103.
Згiдно з Поясненнями до товарної позицiї 2103 включаються смаковi добавки та приправи змiшанi (наприклад, сумiшi прянощiв для приготування ковбаси), зазвичай з вираженими властивостями прянощiв, використовуванi для ароматизацiї страв i приготовленi з рiзних iнгредiєнтiв (яєць, овочiв, м'яса, плодiв, борошна, крохмалю, олiї, оцту, цукру, спецiй, гiрчицi, ароматизувальних речовин i т. д.).
За Поясненнями до товарної позицiї 2106 сюди включаються готовi продукти, за умови, що вони не включаються до жодної iншої товарної позицiї УКТЗЕД, якi складаються з сумiшi хiмiчних препаратiв (органiчних кислот, солей кальцiю, лецитину i т. д.) з харчовими продуктами (борошном, цукром, сухим молоком i т. д.) для додання в готовi продукти або як iнгредiєнти, або для полiпшення деяких їхнiх властивостей (зовнiшнього вигляду, збережуваностi i т. д.).
З урахуванням вищезазначеного вважаємо, що пряно-ароматичнi сумiшi для м'ясних виробiв (Тарiмiкс Бюргер, Тарiмiкс Призер, Тарiмiкс Рохпекель, Тарiмiкс Кабаносi, Фiбрiсольмiкс Франкфуртер, Фiбрiсольмiкс Шинкова, Фiбрiсольмiкс Братвурст, Фiбрiсольмiкс Тiрольська, Фiбрiсольмiкс Любительська) згiдно з УКТЗЕД класифiкуються у товарнiй позицiї 2103.
Начальник Управлiння | I. П. Рамусь |