ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
вiд 05.04.2006 р. | N 29/1-11.1/2315 |
---|
ЗАТ <...> | |
Київськiй регiональнiй митницi |
Про класифiкацiю емульгаторiв згiдно з УКТЗЕД
У Центральному митному управлiннi лабораторних дослiджень та експертної роботи розглянуто лист ЗАТ <...> вiд 27.01.2006 N 23 щодо перегляду Рiшень про визначення кодiв згiдно з УКТЗЕД товарiв "емульгатори для ковбасних виробiв" ("Емульгатор СТГ", "Емульгатор 600", "Емульгатор 500/1", "Емульгатор 200", "Емульгатор 550", "Емульгатор Альмi гель 50", "Альмi гель 20" та "Емульгатор спецiаль").
З зазначеного питання повiдомляємо про наступне.
Митнi органи України для цiлей класифiкацiї товарiв використовують Українську класифiкацiю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.01 N 2371-III.
На пiдставi наданих документiв (довiдки експерта ЦМУЛДЕР вiд 13.12.2005 N 31-721П, специфiкацiй на продукти) встановлено, що до складу вищезазначених продуктiв входять твариннi бiлки, загущувачi-стабiлiзатори (карагенан, гуарова камiдь, ксантанова камiдь, карбоксиметилцелюлоза, альгiнат натрiю), емульгуючi компоненти (моно- та диглiцериди жирних кислот). Продукти не мiстять в своєму складi молочний жир, iзоглюкозу, глюкозу, цукрозу та крохмаль.
Згiдно з вимогами УКТЗЕД речовини, якi характеризуються емульгуючими властивостями та використовуються у харчовiй промисловостi, в залежностi вiд складу класифiкуються в рiзних товарних пiдкатегорiях. Наприклад, лецитини - в товарнiй пiдкатегорiї 2923 20 00 90, пептони - в товарнiй пiдкатегорiї 3504 00 00 00, альгiнати - в товарнiй пiдкатегорiї 3913 10 00 00. Речовини, якi використовуються як емульгатори у харчовiй промисловостi, та такi, що в iншому мiсцi УКТЗЕД не зазначенi, в залежностi вiд їх складу класифiкуються у товарних пiдкатегорiях 2106 90 92 00 або 2106 90 98 30.
У товарну пiдкатегорiю 2106 90 92 00 включаються емульгатори для харчових продуктiв без вмiсту молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю або з вмiстом менш як 1,5 мас. % молочних жирiв, менш як 5 мас. % цукрози чи iзоглюкози, менш як 5 мас. % глюкози або крохмалю, а в товарну пiдкатегорiю 2106 90 98 30 включаються емульгатори для харчових продуктiв з вмiстом молочних жирiв, цукрози, iзоглюкози, глюкози, крохмалю вiдмiнним вiд вмiсту, зазначеного у товарнiй пiдкатегорiї 2106 90 92 00.
З урахуванням того факту, що до складу емульгаторiв для ковбасних виробiв ("Емульгатор СТГ", "Емульгатор 600", "Емульгатор 500/1", "Емульгатор 200", "Емульгатор 550", "Емульгатор Альмi гель 50", "Альмi гель 20" та "Емульгатор спецiаль") не входять молочнi жири, цукроза, iзоглюкоза, глюкоза, крохмаль, вони мають класифiкуватися у товарнiй пiдкатегорiї 2106 90 92 00 згiдно з УКТЗЕД.
Начальник Управлiння | I. П. Рамусь |