ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
06.04.98 | 11/3-3314 |
---|
Начальникам митниць |
Про перелiк продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй
сертифiкацiї
В доповнення до листа Держмитслужби вiд 06.02.97р. N 11/3-1105 до вiдома та використання в роботi надсилаємо Вам доповнення до роздiлу 30 "Харчовi продукти та продовольча сировина" Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затверджене наказом Держстандарту України вiд 04.07.97 N 388, зареєстрованим в Мiнiстерчтвi юстицiї України вiд 13.08.97 N 304/2108.
Заступник Голови Служби | С.Яценко |
ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ ПО СТАНДАРТИЗАЦIЇ, МЕТРОЛОГIЇ ТА СЕРТИФIКАЦIЇ
Н А К А З
м. Київ
04 липня 1997 р. | N 388 |
---|
Про внесення змiн до Перелiку затвердженого
наказом вiд 30.06.93р. N95 iз змiнами та доповненнями,
внесеними наказом вiд 27.11.96 N 499, та до
Термiнiв введення обов'язкової сертифiкацiї
окремих видiв продукцiї, затвердженого наказом
вiд 27.11.96 N 499
Вiдповiдно до Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.93р. N 46-93 "Про стандартизацiю i сертифiкацiю" та на виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.11.96 р. N 1371 " Про вдосконалення контролю якостi i безпеки харчових продуктiв" НАКАЗУЮ:
1. Доповнити роздiл 30 Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затвердженого наказом Держстандарту України вiд 30.06.93р. N 95 (iз змiнами та доловненнями, внесеними наказом Держстандарту України пiд 27.11.96 р. N 499) та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.12.96. р. за N 728/1753, пiдроздiлами 30.35-30.47 (додаються).
2. Доповнити пунк 30 Термiнiв введення обов'язкової сертифiкацiї окремих видiв продукцiї в Українi, затверджених наказом вiд 27.11.96 р. N499, та зареєстрованих у Мiнiстгрствi юстицiї України 19.12.96. за N 728/1753, абзацом такого змiсту: "пiдроздiли 30.35-30.47... 01.01.98"
3. Управлiнню мiжнародного снiвробiтництва, кадрiв, правових питань та учбових закладiв довести цей наказ до вiдома:
Мiнiстерства закордонних справ та Мiнiстерства зовнiшнiх економiчних зв'язкiв i торгiвлi для подальшого iнформування посольств та торговельно-економiчних мiсiй країн, якi мають дипломатичнi представництва в Українi;
нацiональних органiв країн, з якими укладено угоди про спiвробiтництво в галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї.
4. Управлiнню стандартизацiї, сертифiкацiї та держнагляду сировини, матерiалiв, харчової продукцiї та послуг Держстандарту України (Радченко В.М.) довести цей наказ до вiдома центральних органiв державної виконавчої влади та суб'єктiв господарювання в Українi в мiсячний термiн.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держстандарту України Є.Верещагу.
Голова Держстандарту України | Т. Кисiльова |
ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Державного комiтету України по стандартизацiї, метрологiї та cертифiкацiї вiл 4 липня 1997 р. N 338 |
ДОПОВНЕННЯ РОЗДIЛУ ЗО ПЕРЕЛIКУ ПРОДУКЦIЇ, ЩО
ПIДЛЯГАЄ ОБОВ'ЯЗКОВIЙ СЕРТИФIКАЦIЇ В УКРАЇНI
Код ТНЗЕД | Назва продукцiї | Код ОКП | Позначення нормативних документiв, у вiдповiдностi з якими проводиться сертифiкацiя |
Номер пункту
нормативного документа, що встановлює обов'язковi вимоги |
Позначення
нормативного документа, що встановлює методи контролю Випробувань/ |
1601 00 910 1601 00 990 |
30.35. Ковбаси сиров'яленi, напiвкопченi, варенокопченi з термiном менше 30 дiб | 92 1331 92 1332 92 1361 92 1342 92 1343 |
ГОСТ 16290-86 ГОСТ 16351-86 Нормативний документ на конкретну продукцi |
Пункти стандартiв та
нормативних документiв, в яких встановленi вимоги
щодо: вмiсту нiтриту натрiю; елементiв; |
ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 26935-86 |
1602 31 1602 39 1602 41 1602 42 1602 49 1602 50 1602 90 |
30.36 Продукти iз свинини,
яловичини та м'яса iнших тварин сиров'яленi,
сирокопченi, копчено-варенi та копчено-запеченi з термiном зберiгання не менше 30 дiб |
92 1351 92 1352 92 1353 92 1354 92 1355 92 1362 |
ГОСТ 16594-85 ГОСТ 18255-85 ГОСТ 18256-85 Нормативний документ на конкретну продукцi |
Пункти стандартiв та
нормативних документiв, в яких встановленi вимоги
щодо: вмiсту нiтриту натрiю; вмiсту токсичних елементiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; вмiсту мiкотоксинiв; вмiсту антибiотикiв; вмiсту гормональних препаратiв мiкробiологiчних показникiв; вмiсту радiонуклидiв вмiсту нiтрозамiнiв |
ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 26935-86 ГОСТ 29185-91 ГОСТ 29299-92 ГОСТ 10444.2-94 ГОСТ 10444.3-85 ГОСТ 10444.4-85 ГОСТ 10444.5-85 ГОСТ 10444.6-85 ГОСТ 10444.7-86 ГОСТ 10444.9-88 ГОСТ 10444.15-94 |
0408 11 100 0408 91 |
30.37 Порошок яєчний | 92 1991 | ГОСТ 2858-82 | ГОСТ 2858-82 п. 1.6, а також
вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту гормональних препаратiв; вмiсту мiкотоксинiв; вмiсту антибiотикiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; мiкробiологiчних показникiв; вмiсту радiонуклидiв |
ГОСТ 2858-82 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 10444.2-94 ГОСТ 10444.3-85 ГОСТ 10444.4-85 ГОСТ 10444.5-85 ГОСТ 10444.6-85 ГОСТ 10444.7-86 ГОСТ 10444.9-88 ГОСТ 10444.15-94 |
1507 10 900 1507 90 900 1508 10 900 1508 90 900 1509 10 900 1510 00 1511 10 900 1511 90 900 1512 11 990 1512 19 990 1512 21 900 1512 29 900 1513 11 910 1513 11 990 1513 19 910 1513 19 990 1513 21 300 1513 21 910 1513 21 990 1513 29 500 1513 29 910 1513 29 990 1514 10 900 1514 90 900 1515 11 000 1515 19 900 1515 21 900 1515 29 900 |
30.38 Олiї рослиннi харчовi, розфасованi в споживчу тару мiсткiстю не бiльшою нiж 10кг та герметично закупоренi | 91 4110 91 4120 91 4130 91 4140 |
ГОСТ 1128-75 ГОСТ 1129-93 ГОСТ 7825-76 ГОСТ 7981-68 ГОСТ 8807-74 ГОСТ 8808-91 ГОСТ 8988-77 ГОСТ 8989-73 ГОСТ 8990-59 ГОСТ 10766-64 ГОСТ 14083-68 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти стандартiв та
нормативних документiв, в яких встановленi вимоги
щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту мiкотоксинiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; вмiсту радiонуклидiв |
ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 27543-87 |
30.39 Риба та оселедцi солонi з термiном придатностi до споживання понад 30 дiб | 92 6010 92 6200 92 6210 92 6220 92 6230 92 6260 92 6270 92 6280 92 6370 92 6860 92 6902 92 6904 92 6930 92 6940 92 6950 92 6983 92 6990 |
ГОСТ 815-88 ГОСТ 1084-88 ГОСТ 6756-57 ГОСТ 7448-75 ГОСТ 7449-64 ГОСТ 13686-68 ГОСТ 16079-70 ГОСТ 16080-70 ГОСТ 16081-70 ГОСТ 18222-88 ГОСТ 18223-88 ГОСТ 28698-90 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти стандартiв та
нормативних документiв, в яких встановленi вимоги
щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту гiстамiнiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; вмiсту радiонуклидiв наявностi гельмiнтiв |
ГОСТ 8756.0-79 ГОСТ 8756.8-70 ГОСТ 26668-85 ГОСТ 26669-85 ГОСТ 26670-91 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26929-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 26935-86 |
|
0305 | 30.40 Риба в'ялена копчена, сушена з термiном придатностi до споживання понад 30 дiб | 92 6300 92 6310 92 6360 92 6380 92 6840 92 6850 92 6870 92 6905 92 6960 92 6970 92 6981 92 6982 |
ГОСТ 812-88 ГОСТ 813-88 ГОСТ 1551-75 ГОСТ 2623-73 ГОСТ 6481-82 ГОСТ 7444-65 ГОСТ 11298-65 ГОСТ 11482-88 ГОСТ 11829-66 ГОСТ 13197-67 ГОСТ 13271-67 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту гiстамiнiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; вмiсту радiонуклидiв наявностi гельмiнтiв мiкробiологiчних показникiв |
ГОСТ 8756.0-70 ГОСТ 8756.18-70 ГОСТ 10444.1-84 ГОСТ 10444.3-85 ГОСТ 10444.4-85 ГОСТ 10444.5-85 ГОСТ 10444.6-85 ГОСТ 10444.7-86 ГОСТ 10444.8-88 ГОСТ 10444.9-88 ГОСТ 10444.15-94 ГОСТ 26668-85 ГОСТ 26669-85 ГОСТ 26670-91 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26929-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 26935-86 |
1904 2104 |
30.41. Концентрати харчовi, сухi снiданки | 91 9400 91 9410 91 9420 91 9430 91 9440 91 9500 91 9510 91 9520 91 9530 91 9600 91 9610 91 9620 91 9630 91 9640 91 9800 91 9820 91 9830 91 9840 91 9860 91 9900 91 9910 91 9920 |
ГОСТ 18488-73 ГОСТ 19327-84 ГОСТ 21831-76 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту мiкотоксинiв; залишкових кiлькостей пестицидiв; вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв |
ГОСТ 8756.0-70 ГОСТ 8756.18-70 ГОСТ 26668-85 ГОСТ 26669-85 ГОСТ 26670-91 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26929-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 26935-86 |
1704 90 610 1704 90 750 |
30.42 Цукристi кондитерськi вироби (драже, iрис) з термiном придатностi до споживання не менше 30 дiб | 91 2200 91 2600 |
ГОСТ 7060-79 ГОСТ 6478-89 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту мiкотоксинiв; вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв |
ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 27543-87 |
1905 1704 90 510 |
30.43 Борошнянi кондитерськi вироби термiном придатностi до споживання понад 3 мiс. | 91 300 | ГОСТ 14031-68 ГОСТ 14032-68 ГОСТ 14033-68 ГОСТ 14621-78 ГОСТ 15052-69 ГОСТ 15810-80 ГОСТ 24901-89 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту мiкотоксинiв; вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв залишкових кiлькостей пестицидiв. |
ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 27543-87 |
2103 | 30.44 Соуси i приправи | 91 6174 91 6212 91 6213 91 6240 91 6324 91 6970 |
ДСТУ 281-95 ДСТУ 2118-93 (ГОСТ 17471-93) ГОСТ 18077-72 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту нiтратiв; вмiсту мiкотоксинiв; залишкових кiлькостей пестицидiв. вмiсту афлотоксинiв; мiкробiологiчних показникiв; вмiсту радiонуклидiв. |
ГОСТ 26670-91 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 27543-87 ГОСТ 10444.1-84 ГОСТ 10444.2-75 ГОСТ 10444.3-85 ГОСТ 10444.4-85 ГОСТ 10444.7-86 ГОСТ 10444.8-88 ГОСТ 10444.9-88 ГОСТ 10444.12-88 ГОСТ 10444.15-75 |
2001 2002 2003 2004 2005 |
30.45 Консерви овочевi (крiм плодових та ягiдних) | 91 6015 91 6100 91 6110 91 6120 91 6130 91 6140 91 6150 91 6180 91 6211 91 6221 91 6225 91 6230 |
ГОСТ 937-91 ГОСТ 1016-90 ГОСТ 1633-73 ГОСТ 2654-86 ГОСТ 3343-89 ГОСТ 7231-90 ГОСТ 15842-90 ГОСТ 15877-70 ГОСТ 17472-72 ГОСТ 18224-72 ГОСТ 18316-73 ГОСТ 18611-73 ГОСТ 20144-74 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту нiтратiв; вмiсту мiкотоксинiв; залишкових кiлькостей пестицидiв. вмiсту афлотоксинiв; мiкробiологiчних показникiв вмiсту радiонуклидiв. |
ГОСТ 26670-91 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 ГОСТ 27543-87 ГОСТ 10444.1-84 ГОСТ 10444.2-75 ГОСТ 10444.3-85 ГОСТ 10444.4-85 ГОСТ 10444.7-86 ГОСТ 10444.8-88 ГОСТ 10444.9-88 ГОСТ 10444.12-88 ГОСТ 10444.15-75 |
2201 2202 |
30.46 Води мiнеральнi, води питнi в герметичнiй тарi | 91 8502- 91 8506 91 8541- 91 8546 |
ГОСТ 13273-88 ДСТУ 878-93 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту нiтратiв, нiтритiв; вмiсту мезофiльних аеробних i факультативно- анаеробних мiкроорганiзмiв; вмiсту бактерiй групи кишкової палички (колiформи); наявностi патогенних мiкроорганiзмiв, в т.ч.бактерiй роду Сальмонелла; Pseudomonus aeroginosa; вмiсту радiонуклiдiв. |
ГОСТ 18293-72 ГОСТ 18826-73 ГОСТ 18963-73 ГОСТ 23268.8-78 ГОСТ 23268.9-78 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 |
2202 | 30.47 Напої безалкогольнi з термiном придатностi до споживання не менше 30 дiб (крiм продукцiї, зазначеної в пiдроздiлi 30.17) | 91 8510 91 8546 |
ГОСТ 28188-89 Нормативний документ на конкретну продукцiю |
Пункти нормативного
документа, в яких встановленi вимоги щодо: вмiсту токсичних елементiв; вмiсту радiонуклiдiв вмiсту мезофiльних аеробних i факультативно- анаеробних мiкроорганiзмiв; вмiсту бактерiй групи кишкової палички (колiформи); наявностi патогенних мiкроорганiзмiв, в т.ч.бактерiй роду Сальмонелла; |
ГОСТ 18963-73 ГОСТ 26927-86 ГОСТ 26930-86 ГОСТ 26931-86 ГОСТ 26932-86 ГОСТ 26933-86 ГОСТ 26934-86 |